Go Back
+ servings

Teplý cuketový šalát s feniklom a halloumi syrom

Teplý cuketový šalát s feniklom a halloumi syrom
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Teplá večera hotová za 10 minút. Cuketa je ľahko stráviteľná, rovnako fenikel, ktorý dodá šalátu sviežu chuť. Výsledok doladí skaramelizovaný syr Halloumi.
Čas prípravy5 min.
Pečenie / varenie5 min.
Celkový čas10 min.
Typ jedla: Šalát
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Low carb, Paleo
Značky: cuketa, fenikel, halloumi
Počet porcií: 2

Čo potrebujeme

  • 1 PL olivový / kokosový olej
  • 1 fenikel
  • 1 cuketa
  • 2 plátky syra halloumi
  • 1/3 hrnčeka pekanové orechy
  • soľ, korenie

Postup

  • Fenikel nakrájame natenko. Cuketu nakrájame škrabkou na zeleninu na tenké pásiky.
  • Zeleninu opečieme cca 2-5 minút na panvici na oleji, pridáme soľ a korenie. 
  • Syr halloumi na troške olivového oleja opečieme na panvici do zlatista. Okolo syra nasypeme na panvicu nasekané pekanové orechy, aby sa tiež trochu opražili.
  • Podávame teplé.

Poznámky

Do šalátu môžete pridať aj quinou alebo bulgur.