Go Back
+ servings

Šalát s pečenou tekvicou a zimnou kapustou

Šalát s pečenou tekvicou a listovým kelom
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Teplý šalát s pečenou tekvicou a zimnou kapustou je plný chutí, zahreje a zasýti aj bez lepku či obilnín. 
Čas prípravy10 min.
Pečenie / varenie20 min.
Celkový čas30 min.
Typ jedla: Hlavné jedlo
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové
Značky: kel, tekvica
Počet porcií: 2

Čo potrebujeme

Pečená tekvica

  • 1/2 tekvica (maslová/ hokaido)
  • 1 PL olivový olej
  • soľ, korenie, cesnak

Restovaný kel

  • 2 hrnčeky listový kel/ zimná kapusta (alebo špenát/ mangold)
  • 1 PL olivový olej

Na dochutenie

  • kozí syr
  • semienka, oriešky, naklíčená pohánka

Postup

Príprava tekvice

  • Tekvicu nakrájame na kocky, šupku môžeme ponechať, semienka odstránime.
  • Premiešame s olivovým olejom, pridáme soľ, čierne korenie, cesnak podľa chuti.
  • Pečieme v rúre pod grilom pri 200°C cca 20 minút.

Dokončenie šalátu

  • Kel narežeme na menšie kúsky a krátko orestujeme na panvici s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme. 
  • Zmiešame tekvicu a kel, podávame s kozím syrom, posypané semienkami, orechami, prípadne klíčkami.