Teplý šalát s pečenou tekvicou a zimnou kapustou je plný chutí, zahreje a zasýti aj bez lepku či obilnín.
Čas prípravy10 minutes min.
Pečenie / varenie20 minutes min.
Celkový čas30 minutes min.
Typ jedla: Hlavné jedlo
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové
Značky: kel, tekvica
Počet porcií: 2
Pečená tekvica
- 1/2 tekvica (maslová/ hokaido)
- 1 PL olivový olej
- soľ, korenie, cesnak
Restovaný kel
- 2 hrnčeky listový kel/ zimná kapusta (alebo špenát/ mangold)
- 1 PL olivový olej
Na dochutenie
- kozí syr
- semienka, oriešky, naklíčená pohánka
Príprava tekvice
Tekvicu nakrájame na kocky, šupku môžeme ponechať, semienka odstránime.
Premiešame s olivovým olejom, pridáme soľ, čierne korenie, cesnak podľa chuti.
Pečieme v rúre pod grilom pri 200°C cca 20 minút.
Dokončenie šalátu
Kel narežeme na menšie kúsky a krátko orestujeme na panvici s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.
Zmiešame tekvicu a kel, podávame s kozím syrom, posypané semienkami, orechami, prípadne klíčkami.