Go Back
+ servings

Kapustový šalát s pomarančom

Kapustový šalát s pomarančom
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Kapusta nie je nuda! ⁠A rozhodne nepatrí len k pečenej kačke. Skúste použiť mladú kapustu do osviežujúceho letného šalátu v kombinácii s pomarančom. Keď ochutnáte, neodoláte.
Typ jedla: Šalát
Cuisine: Bez obilnín, Paleo, Protizápalové, Vegan
Značky: červená kapusta, pomaranč
Počet porcií: 4

Čo potrebujeme

  • 1 malá hlávka mladej červenej kapusty⁠
  • 2 pomaranče⁠
  • 1/2 citróna⁠
  • 1 PL olivový olej⁠ (alebo olej z hroznových jadierok)
  • soľ, čierne korenie⁠
  • pekanové orechy⁠
  • nori vločky (nemusí byť)⁠

Postup

  • Nakrájame červenú kapustu na tenké pásiky. Pridáme šťavu z jedného pomaranča a polovice citróna.
  • Druhý pomaranč ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Primiešame ku kapuste.⁠⁠ Pridáme trochu oleja, soľ a čierne korenie podľa chuti.
  • Premiešame a necháme odstáť aspoň 1/2 hodinu (aby sa aktivoval sulforafan). Ak necháte šalát odstáť niekoľko hodín, kapusta zmäkne a chute sa nádherne spoja.
  • Šalát môžete posypať orieškami, napr. pekanové orechy sa sem hodia výborne. Ja som pridala aj sušené vločky z riasy nori - majú jemnú chuť (napr. petržlen by bol príliš výrazný).⁠⁠ Šalátik výborne chutí s grilovaným syrom, napr. s halloumi.⁠