Kapusta nie je nuda! A rozhodne nepatrí len k pečenej kačke. Skúste použiť mladú kapustu do osviežujúceho letného šalátu v kombinácii s pomarančom. Keď ochutnáte, neodoláte.
Typ jedla: Šalát
Cuisine: Bez obilnín, Paleo, Protizápalové, Vegan
Značky: červená kapusta, pomaranč
Počet porcií: 4
- 1 malá hlávka mladej červenej kapusty
- 2 pomaranče
- 1/2 citróna
- 1 PL olivový olej (alebo olej z hroznových jadierok)
- soľ, čierne korenie
- pekanové orechy
- nori vločky (nemusí byť)
Nakrájame červenú kapustu na tenké pásiky. Pridáme šťavu z jedného pomaranča a polovice citróna.
Druhý pomaranč ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Primiešame ku kapuste. Pridáme trochu oleja, soľ a čierne korenie podľa chuti.
Premiešame a necháme odstáť aspoň 1/2 hodinu (aby sa aktivoval sulforafan). Ak necháte šalát odstáť niekoľko hodín, kapusta zmäkne a chute sa nádherne spoja.
Šalát môžete posypať orieškami, napr. pekanové orechy sa sem hodia výborne. Ja som pridala aj sušené vločky z riasy nori - majú jemnú chuť (napr. petržlen by bol príliš výrazný). Šalátik výborne chutí s grilovaným syrom, napr. s halloumi.