Ak sa snažíte vyhnúť obilninám, stravujete sa podľa PALEO, batátový toast je ideálna voľba pre zdravé, chutné a sýte raňajky. Na panvici je hotový za cca 10 minút.
Čas prípravy5 minutes min.
Pečenie / varenie10 minutes min.
Celkový čas15 minutes min.
Typ jedla: Raňajky
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Paleo
Značky: batát, bryndza
Počet porcií: 2
Batátový toast
- 1 batát
- 1 PL olivový olej
- soľ, korenie
Bryndzová nátierka
- 100 g bryndza
- 100 g maslo (zmäknuté)
- červená paprika /kurkuma, mletá rasca podľa chuti
Batátový toast
Batát aj so šupkou nakrájame na tenšie kolieska (čím hrubšie, tým dlhšie sa budú piecť). Ak sa vám šupka na pohľad nepozdáva, odstráňte ju.
Na olivovom oleji opražíme na panvici z oboch strán na miernom stupni. Osolíme a okoreníme.
Dusíme pod pokrievkou, kým batát zmäkne. Trvá to cca 10 minút. (Priebežne skontrolujte vidličkou, lebo niektoré batáty sa pečú kratšie, iné dlhšie.)
Pred koncom pridáme na vyšší stupeň, aby batát získal chrumkavejšiu kôrku.
Bryndzová nátierka
Bryndzovú nátierku pripravíme zmiešaním rovnakého pomeru mäkkého masla a bryndze. Dochutíme červenou paprikou, čiernym korením a mletou rascou.
Podávame napr. s klíčkami alebo vareným vajíčkom.