Go Back
+ servings

Domáci gaštanoví brumíkovia

domaci brumikovia
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Sú vynimoční nielen plnou chuťou a šťavnatou konzistenciou, ale aj tým, že sú bez lepku, dokonca bez obilnín.
Čas prípravy15 min.
Pečenie / varenie25 min.
Typ jedla: Sladké, Snack
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Bezmliečne
Značky: gaštanová múka, pre deti
Počet porcií: 6 porcií

Čo potrebujeme

Suché ingrediencie

  • 3/4 hrnčeka gaštanová múka
  • 1/4 hrnčeka tapiokový škrob / cícerová múka (alebo teffová / pšenová múka)
  • 1 PL ľanové semienka jemne mleté
  • 2 čl psyllium
  • 1 čl sóda bikarbóna
  • 1/4 čl soľ
  • 1/2 čl škorica
  • 1/4 čl sušená vanilka

Mokré ingrediencie

  • 2 vajíčka (alebo vegánska náhrada vajíčka)
  • 160 g kokosový jogurt (použila som DM BIO)
  • 1/4 hrnčeka mlieko (rastlinné)
  • 3 PL ďatľový syrup (alebo iné tekuté sladidlo)
  • 1 čl jablčný ocot

Postup

  • Zmiešame najskôr samostatne mokré a samostatne suché ingrediencie. Potom ich spojíme.
  • Formičky vymastíme maslom alebo ghí. Toto je dôležité, aby sa koláčiky neprilepili.
  • Formičky naplníme do 3/4 objemu, necháme miesto, aby mohli narásť.
  • Pečenie pri teplote 200°C cca 20 -25 minút.
  • Po vybratí z rúry necháme cca 5 minút trochu vychladnúť a potom vyklopíme z formičiek a necháme vychladiť na mriežke.