Sú vynimoční nielen plnou chuťou a šťavnatou konzistenciou, ale aj tým, že sú bez lepku, dokonca bez obilnín.
Čas prípravy15 minutes min.
Pečenie / varenie25 minutes min.
Typ jedla: Sladké, Snack
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Bezmliečne
Značky: gaštanová múka, pre deti
Počet porcií: 6 porcií
Suché ingrediencie
- 3/4 hrnčeka gaštanová múka
- 1/4 hrnčeka tapiokový škrob / cícerová múka (alebo teffová / pšenová múka)
- 1 PL ľanové semienka jemne mleté
- 2 čl psyllium
- 1 čl sóda bikarbóna
- 1/4 čl soľ
- 1/2 čl škorica
- 1/4 čl sušená vanilka
Mokré ingrediencie
- 2 vajíčka (alebo vegánska náhrada vajíčka)
- 160 g kokosový jogurt (použila som DM BIO)
- 1/4 hrnčeka mlieko (rastlinné)
- 3 PL ďatľový syrup (alebo iné tekuté sladidlo)
- 1 čl jablčný ocot
Zmiešame najskôr samostatne mokré a samostatne suché ingrediencie. Potom ich spojíme.
Formičky vymastíme maslom alebo ghí. Toto je dôležité, aby sa koláčiky neprilepili.
Formičky naplníme do 3/4 objemu, necháme miesto, aby mohli narásť.
Pečenie pri teplote 200°C cca 20 -25 minút.
Po vybratí z rúry necháme cca 5 minút trochu vychladnúť a potom vyklopíme z formičiek a necháme vychladiť na mriežke.