Netradičná verzia opekanej ryže so šošovicou, dochutená korením s kurkumou a škoricou.
Čas prípravy20 minutes min.
Pečenie / varenie40 minutes min.
Namáčanei ryže12 hours hod.
Typ jedla: Hlavné jedlo
Cuisine: Bezlepkové, Bezmliečne, vegetarian
Značky: brokolica, červená šošovica, hnedá ryža, kurkuma, ryža
Počet porcií: 4
- 1 hrnček ryža
- 2 hrnčeky brokolica
- 1 hrnček hnedá šošovica
- 1 strúčik cesnak
- 2 PL ghí
- 2 PL olivový olej
- 1-2 čl Powerlogy Turmeric
- soľ, korenie
- 3 vajíčka
Vopred namočenú ryžu uvaríme a necháme vyhladnúť.
Z vajíčok na ghí urobíme praženicu. Odstavíme bokom.
Brokolicu uvaríme vo vode alebo na pare.
Šošovicu (prípadne naklíčenú šošovicu) uvaríme vo vode ochutenej soľou, korením, strúčikom cesnaku a sušenou koreňovou zeleninou, tak aby bola al dente, nie rozvarená. Vodu scedíme.
Šošovicu potom krátko opečieme na panvici na olivovom oleji / ghí a pridáme koreninovú zmes Powerlogy Turmeric alebo použijeme samostatne 1/2 čl kurkumy, 1/2 čl škorice a čierne korenie, prípadne štipľavú papriku podľa chuti. Pridáme vychladenú ryžu, praženicu a nakoniec brokolicu.
Podávame s fermentovanou zeleninou alebo napr. rukolovým šalátom.