Go Back
+ servings

Opekaná ryža so šošovicou a kurkumou

Opekaná ryža so šošovicou a kurkumou
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Netradičná verzia opekanej ryže so šošovicou, dochutená korením s kurkumou a škoricou.
Čas prípravy20 min.
Pečenie / varenie40 min.
Namáčanei ryže12 hod.
Typ jedla: Hlavné jedlo
Cuisine: Bezlepkové, Bezmliečne, vegetarian
Značky: brokolica, červená šošovica, hnedá ryža, kurkuma, ryža
Počet porcií: 4

Čo potrebujeme

  • 1 hrnček ryža
  • 2 hrnčeky brokolica
  • 1 hrnček hnedá šošovica
  • 1 strúčik cesnak
  • 2 PL ghí
  • 2 PL olivový olej
  • 1-2 čl Powerlogy Turmeric
  • soľ, korenie
  • 3 vajíčka

Postup

  • Vopred namočenú ryžu uvaríme a necháme vyhladnúť.
  • Z vajíčok na ghí urobíme praženicu. Odstavíme bokom.
  • Brokolicu uvaríme vo vode alebo na pare.
  • Šošovicu (prípadne naklíčenú šošovicu) uvaríme vo vode ochutenej soľou, korením, strúčikom cesnaku a sušenou koreňovou zeleninou, tak aby bola al dente, nie rozvarená. Vodu scedíme.
  • Šošovicu potom krátko opečieme na panvici na olivovom oleji / ghí a pridáme koreninovú zmes Powerlogy Turmeric alebo použijeme samostatne 1/2 čl kurkumy, 1/2 čl škorice a čierne korenie, prípadne štipľavú papriku podľa chuti. Pridáme vychladenú ryžu, praženicu a nakoniec brokolicu.
  • Podávame s fermentovanou zeleninou alebo napr. rukolovým šalátom.