Feniklová krémová polievka s cuketou je ako pohladenie pre žalúdok. Ľahká a dokonale krémová, iba zo 4 ingrediencií. Príprava je nenáročná a varenie krátke.
Čas prípravy10 minutes min.
Pečenie / varenie15 minutes min.
Celkový čas25 minutes min.
Typ jedla: Polievka
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Bezmliečne, Low carb, Paleo, Vegan
Počet porcií: 4
- 1 PL olivový / kokosový olej
- 1/2 pór
- 2 buľvy fenikel
- 2-3 menšie cukety
- 2 mladé petržleny (nemusí byť)
- 1 čl mleté feniklové semienka (nemusí byť)
- soľ, čierne korenie
Zeleninu nakrájame na tenké kolieska.
Na olivovom oleji opražíme pórik, a fenikel, pridáme cuketu a petržlen. Zalejeme vriacou vodou. Pridáme mleté feniklové semienka, soľ a čierne korenie.
Varíme 10 - 12 minút. Necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme.
Na fotke je polievka ozdobená opraženámi tenkými pásikmi feniklu. Podávať ju môžete napr. s vajíčkom alebo opečenými tekvicovými semienkami.