Go Back
+ servings

Feniklová krémová polievka s cuketou

Vytlačiť recept
5 (hodnotenia: 1)
Feniklová krémová polievka s cuketou je ako pohladenie pre žalúdok. Ľahká a dokonale krémová, iba zo 4 ingrediencií. Príprava je nenáročná a varenie krátke.
Čas prípravy10 min.
Pečenie / varenie15 min.
Celkový čas25 min.
Typ jedla: Polievka
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Bezmliečne, Low carb, Paleo, Vegan
Počet porcií: 4

Čo potrebujeme

  • 1 PL olivový / kokosový olej
  • 1/2 pór
  • 2 buľvy fenikel
  • 2-3 menšie cukety
  • 2 mladé petržleny (nemusí byť)
  • 1 čl mleté feniklové semienka (nemusí byť)
  • soľ, čierne korenie

Postup

  • Zeleninu nakrájame na tenké kolieska.
  • Na olivovom oleji opražíme pórik, a fenikel, pridáme cuketu a petržlen. Zalejeme vriacou vodou. Pridáme mleté feniklové semienka, soľ a čierne korenie.
  • Varíme 10 - 12 minút. Necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme.

Poznámky

Na fotke je polievka ozdobená opraženámi tenkými pásikmi feniklu. Podávať ju môžete napr. s vajíčkom alebo opečenými tekvicovými semienkami.