Go Back
+ servings

Pšenová kaša z celého zrna

Pšenová raňajková kaša z celého zrna s mandľovým mliekom, banánom a granátovým jablkom
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Pšeno je bezlepková a jediná zásaditotvorná oblinina. Zlaté guličky pšena sú tou najlepšou voľbou pre zdravú raňajkovú kašu. Pšenová kaša je chutná, jemná a ľahko stráviteľná.
Čas prípravy5 min.
Pečenie / varenie20 min.
Celkový čas25 min.
Typ jedla: Raňajky
Cuisine: Bezlepkové, Bezmliečne, Fermentované
Značky: kaša, pšeno
Počet porcií: 4

Čo potrebujeme

Namáčanie / Fermentácia

  • 1 hrnček pšeno
  • 3 hrnčeky filtrovaná voda
  • 1 PL jablčný ocot alebo jogurt

Varenie

  • 1 a 1/2 hrnčeka mandľové mlieko
  • 1 a 1/2 hrnčeka voda
  • 1 PL javorový sirup (nemusí byť)
  • 1 PL kokosový olej / maslo

Postup

  • Pšeno vopred namočíme na 8-24 hoín. Potom scedíme a dobre premyjeme.
  • Varíme vo vode a mlieku, na nižšom stupni pod pokrievkou, cca 20 minút.
  • Do uvarenej kaše pridáme kokosový olej. Pre jemnejšiu konzistenciu môžete kašu rozmixovať ponorným mixérom. 
  • Kašu dochutíme ovocím, orechami, semienkami podľa chuti.

Poznámky

Ak varíte kašu deťom, pred servírovaním do nej môžete primiešať lyžičku rybieho oleja. Do kaše môžete vmiešať aj popučený banán.