Go Back
+ servings

Batátový toast (pečený na panvici)

Ak sa snažíte vyhnúť obilninám, stravujete sa podľa PALEO, batátový toast je ideálna voľba pre zdravé, chutné a sýte raňajky. Na panvici je hotový za cca 10 minút. 
Čas prípravy5 minutes
Pečenie / varenie10 minutes
Celkový čas15 minutes
Typ jedla: Raňajky
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Paleo
Značky: batát, bryndza
Počet porcií: 2

Čo potrebujeme

Batátový toast

  • 1 batát
  • 1 PL olivový olej
  • soľ, korenie

Bryndzová nátierka

  • 100 g bryndza
  • 100 g maslo (zmäknuté)
  • červená paprika /kurkuma, mletá rasca podľa chuti

Postup

Batátový toast

  • Batát aj so šupkou nakrájame na tenšie kolieska (čím hrubšie, tým dlhšie sa budú piecť). Ak sa vám šupka na pohľad nepozdáva, odstráňte ju.
  • Na olivovom oleji opražíme na panvici z oboch strán na miernom stupni. Osolíme a okoreníme. 
  • Dusíme pod pokrievkou, kým batát zmäkne. Trvá to cca 10 minút. (Priebežne skontrolujte vidličkou, lebo niektoré batáty sa pečú kratšie, iné dlhšie.)
  • Pred koncom pridáme na vyšší stupeň, aby batát získal chrumkavejšiu kôrku.

Bryndzová nátierka

  • Bryndzovú nátierku pripravíme zmiešaním rovnakého pomeru mäkkého masla a bryndze. Dochutíme červenou paprikou, čiernym korením a mletou rascou.
  • Podávame napr. s klíčkami alebo vareným vajíčkom.