Lahodný krémový čokoládový puding, o ktorom by ste nepovedali, že sa v ňom skrýva aj tekvica. Tá sa postará nielen o extra dávku vitamínov, minerálov a vlákniny, ale aj o hustú krémovú konzistenciu.
Čas prípravy10 minutes min.
Pečenie / varenie5 minutes min.
Celkový čas15 minutes min.
Typ jedla: Nápoj
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Bezmliečne
Značky: tekvica
Počet porcií: 2 porcie
- 1 hrnček tekvicové pyré
- 1 hrnček mlieko (ideálne rastlinné)
- 3 PL kakao
- 1 PL kokosový olej
- 1 čl škorica
- 1/4 čl vanilka (sušená)
- 2 PL ďatľový sirup (množstvo podľa chuti)
- oriešky na ozdobu
Tekvicové pyré rozmixujeme v mixéri s mliekom.
Premiestnime do hrnca, pridáme kakao (preosejeme cez sitko, aby sa neurobili hrudky). Pridáme kokosový olej, škoricu, vanilku a ďatľový sirup. Rozmixujeme habarkou.
Zohrejeme na požadovanú teplotu. Nemusí sa variť.
Ozdobíme nasekanými orieškami, mandľovými alebo kokosovými lupienkami.