Go Back

Teplý quinoa šalát s granátovým jablkom a kozím syrom

Teplý quinoa šalát s granátovým jablkom a kozím syrom
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Tento šalát je dokonalý príklad toho, že zdravé jedlo môže byť výnimočne chutné. Nabitý mikroživinami a pripravený rýchlo a bez námahy.
Čas prípravy10 min.
Pečenie / varenie20 min.
Čas namáčania12 hod.
Celkový čas30 min.
Typ jedla: Hlavné jedlo
Cuisine: Bezlepkové
Značky: granátové jablko, kel, quinoa

Čo potrebujeme

  • 1 hrnček quinoa
  • 2 hrnčeky listový kel (alebo špenát / mikrozelenina)
  • 1/2 hrnčeka granátové jablko (očistené semená)
  • 1/2 hrnčeka pekanové orechy (alebo vlašské)
  • 1 hrnček kozí syr (alebo feta / vegánsky syr)
  • 1 PL olivový olej
  • 2 PL čerstvá petržlenová vňať
  • 1 PL čerstvá mäta
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Quinou uvaríme.*
  • Na olivovom oleji zohrejeme kel / špenát. Stačia tak 1-2 minútky na miernom stupni, len kým listy zmäknú. Môžete použiť aj surové listy.
  • Primiešajte quinou, ak je studená, môžete ju s kelom zohriať na panvici.
  • Servírujte na tanieri, posypte semienkami granátového jablka, čerstvou petržlenovou vňaťou a mätou, orechami a syrom. Pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Poznámky

*Quinou uvarte podľa inštrukcií na obale alebo vyskúšajte Chutnejší spôsob ako uvariť quinou.
Alternatívy:
Ak nemáte granátové jablko, použite sušené brusnice. Namiesto syra môžete použiť vajíčko (stratené vajce alebo uvarené natvrdo).