Go Back
+ servings

Paleo čokoládový koláč s karfiolom

PALEO čokoládový koláč s karfiolom
Vytlačiť recept
5 (hodnotenia: 1)
Upiecť zdravý a úžasne chutný koláčik bez lepku, bez obilnín a bez cukru nemusí byť až také náročné, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Tento PALEO čokoládový koláč s karfiolom je toho dôkazom.
Čas prípravy30 min.
Pečenie / varenie40 min.
Čas na odstátie30 min.
Celkový čas1 hod. 10 min.
Typ jedla: Sladké
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Low carb, Paleo
Značky: karfiol
Počet porcií: 8

Čo potrebujeme

Mokré ingrediencie

  • 1 hrnček karfiol (nasekaný, uvarený)*
  • 3 vajíčka
  • 1/4 hrnčeka roztopené maslo (alebo kokosový olej)
  • 1/3 hrnčeka javorový sirup

Suché ingrediencie

  • 1 hrnček mandľová múka
  • 1/2 hrnčeka tapioka škrob
  • 1/4 hrnčeka kokosová múka
  • 2 čl psyllium
  • 3 PL kakao
  • 1 čl škorica
  • 1/4 čl vanilka (sušená)
  • 1 čl sóda bikarbóna
  • 1 čl pomarančová kôra (sušená)
  • 1/4 čl soľ

Postup

  • Karfiol nasekáme na malé kúsky (nožom alebo v sekáčiku) a uvaríme domäkka (cca 10 minút). Scedíme cez sitko, pritlačíme lyžicou, aby sme sa zbavili väčšiny vody.**
  • Karfiol zmiešame s vajíčkami, rozpusteným maslom a sirupom.
  • Suché ingrediencie zmiešame spolu a potom spojíme s mokrou karfiolovou zmesou.
  • Pečieme v menšej forme na pečenie (priemer cca 25 cm), vymastenej maslom, pri teplote 180°C cca 40 minút.

Poznámky

*Ak sa bojíte použiť toľko karfiolu, môžete objem 1 hrnček nakombinovať 1/2 karfiol a 1/2 popučený banán. Potom použite menej javorového sirupu.
**Pokiaľ chcete maximálne využiť benefity karfiolu pre zdravie, je dôležité dodržať špecifický postup prípravy opísaný v článku Sulforafan v brokolici a karfiole bojuje nielen proti rakovine.