Chutný a osviežujúci šalát je plný proteínov, vitamínov, minerálov aj silných antioxidantov. Naložte si ho na hrianku alebo krekry a máte postarané o snack, ktorý dodá energiu na celé hodiny.
Čas prípravy10 min.
Celkový čas10 min.
Typ jedla: Snack
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Bezmliečne
Značky: cícer, tuniak, zeler
Počet porcií: 2
- 3 stonky zeler
- 1 hrnček cícer (uvarený/ sterilizovaný)
- 1/4 hrnčeka kvalitný tuniak
- 1/2 červená cibuľa
- 2 PL olivový olej (môžete kombinovať so sezamovým)
- soľ, čierne korenie
- petržlenový vňať
Asi 2/3 cíceru jemne popučíme pučidlom alebo vidličkou, aby zmes lepšie držala pokope.
Pridáme natenko nakrájaný zeler a červenú cibuľu.* Tuniaka rozdrobíme vidličkou a pridáme do zmesi.
Pridáme olivový olej, soľ a korenie podľa chuti. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a zmes dobre premiešame. Podávame na hrianke.
*Ak si plánujete šalát odložiť do chladničky na ďalší deň, chuť cibule môže byť príliš silná. V tom prípade neprimiešajte cibuľu do šalátu, ale posypte plátkami cibule povrch šalátu. Namiesto cibule sa sem výborne hodí aj čerstvá pažítka.