Go Back
+ servings

Tuniakový šalát s cícerom a zelerom

Tuniakový šalát s cícerom a zelerom
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Chutný a osviežujúci šalát je plný proteínov, vitamínov, minerálov aj silných antioxidantov. Naložte si ho na hrianku alebo krekry a máte postarané o snack, ktorý dodá energiu na celé hodiny.
Čas prípravy10 min.
Celkový čas10 min.
Typ jedla: Snack
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Bezmliečne
Značky: cícer, tuniak, zeler
Počet porcií: 2

Čo potrebujeme

  • 3 stonky zeler
  • 1 hrnček cícer (uvarený/ sterilizovaný)
  • 1/4 hrnčeka kvalitný tuniak
  • 1/2 červená cibuľa
  • 2 PL olivový olej (môžete kombinovať so sezamovým)
  • soľ, čierne korenie
  • petržlenový vňať

Postup

  • Asi 2/3 cíceru jemne popučíme pučidlom alebo vidličkou, aby zmes lepšie držala pokope.
  • Pridáme natenko nakrájaný zeler a červenú cibuľu.* Tuniaka rozdrobíme vidličkou a pridáme do zmesi.
  • Pridáme olivový olej, soľ a korenie podľa chuti. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a zmes dobre premiešame. Podávame na hrianke.

Poznámky

*Ak si plánujete šalát odložiť do chladničky na ďalší deň, chuť cibule môže byť príliš silná. V tom prípade neprimiešajte cibuľu do šalátu, ale posypte plátkami cibule povrch šalátu. Namiesto cibule sa sem výborne hodí aj čerstvá pažítka.