Výživné slané raňajky, ktoré sú teplé a vyvážené. Ľahko stráviteľné, obsahujú veľa zeleniny a žiadne obilniny. Ideálne pri protizápalovej strave.
Čas prípravy10 minutes min.
Pečenie / varenie10 minutes min.
Celkový čas20 minutes min.
Typ jedla: Raňajky
Cuisine: Bezlepkové, Bezmliečne, Low carb, Paleo
Značky: karfiol, špenát
Počet porcií: 2
- 2 hrnčeky karfiol (nasekaný na malé kúsky)
- 1 PL olivový / kokosový olej
- pór a cesnak* (nemusí byť)
- soľ, kurkuma, čierne korenie
Karfiol nasekáme nadrobno. Krátko opečieme na oleji na panvici, podlejeme trochou vody alebo rastlinného mlieka a necháme podusiť cca 10 minút, kým karfiol zmäkne.
Polovicu karfiolovej zmesi rozmixujeme ponorným mixérom, podľa potreby pridáme trochu mlieka. Potom obe zmesi spojíme. Vznikne kaša s kúskami karfiolu. Alebo môžete rozmixovať celú zmes.
Ku kaši doplníme zeleninu, klíčky, avokádo alebo vajíčko.