Go Back
+ servings

Raňajková slaná kaša z karfiolu

Vytlačiť recept
4 (hodnotenia: 1)
Výživné slané raňajky, ktoré sú teplé a vyvážené. Ľahko stráviteľné, obsahujú veľa zeleniny a žiadne obilniny. Ideálne pri protizápalovej strave.
Čas prípravy10 min.
Pečenie / varenie10 min.
Celkový čas20 min.
Typ jedla: Raňajky
Cuisine: Bezlepkové, Bezmliečne, Low carb, Paleo
Značky: karfiol, špenát
Počet porcií: 2

Čo potrebujeme

  • 2 hrnčeky karfiol (nasekaný na malé kúsky)
  • 1 PL olivový / kokosový olej
  • pór a cesnak* (nemusí byť)
  • soľ, kurkuma, čierne korenie

Postup

  • Karfiol nasekáme nadrobno. Krátko opečieme na oleji na panvici, podlejeme trochou vody alebo rastlinného mlieka a necháme podusiť cca 10 minút, kým karfiol zmäkne.
  • Polovicu karfiolovej zmesi rozmixujeme ponorným mixérom, podľa potreby pridáme trochu mlieka. Potom obe zmesi spojíme. Vznikne kaša s kúskami karfiolu. Alebo môžete rozmixovať celú zmes.
  • Ku kaši doplníme zeleninu, klíčky, avokádo alebo vajíčko.

Poznámky

*Pri restovaní karfiolu môžeme pridať aj pór a cesnak podľa chuti.
Pokiaľ chcete maximálne využiť benefity karfiolu pre zdravie, je dôležité dodržať špecifický postup prípravy opísaný v článku Ako zvýšiť hladinu sulforafanu v brokolici a karfiole.