Go Back
+ servings

Teplý quinoa šalát so zelerom a brusnicami

Teplý quinoa šalát so zelerom a brusnicami
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Chutný a super rýchly šalát, ktorý vyniká plnosťou chutí. Quinoa je prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná. Zeler a brusnice su výborné na posilnenie imunity.
Čas prípravy10 min.
Pečenie / varenie20 min.
Celkový čas30 min.
Typ jedla: Šalát
Cuisine: Bezlepkové, Bezmliečne
Značky: brusnice, quinoa, špenát, zeler
Počet porcií: 2

Čo potrebujeme

  • 1 hrnček uvarená quinoa
  • 4 stonky zeler
  • 1/2 hrnčeka sušené brusnice
  • 1 a 1/2 hrnčeka špenát/ kučeravý kel
  • 2 PL olivový olej
  • petržlenová vňať
  • soľ, čierne korenie
  • 2 vajíčka (uvarené)

Postup

  • Quinou uvaríme.*
  • Na olivovom oleji zohrejeme špenát, zeler a sušené brusnice. Stačia tak 1-2 minútky na miernom stupni, len kým špenát zmäkne a zeler sa ohreje.
  • Na panvicu pridáme quinou, pomiešame a dochutíme soľou a korením. Pokvapkáme citrónovou šťavou.
  • Podávame s vajíčkom a petržlenovou vňaťou alebo klíčkami.

Poznámky

*Quinou uvarte podľa inštrukcií na obale alebo vyskúšajte Chutnejší spôsob ako uvariť quinou.
Ak už máte uvarenú quinou, môžete ju ohriať na panvici spolu s ostatnými ingredienciami.