• Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Kniha PREbiotických receptov
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
  • Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Kniha PREbiotických receptov
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
Home » Zdravé potraviny

STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni

Janka Posted On 27 januára, 2020
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

stonkovy zeler
ZELER
vo vašej kuchyni

Potenciál zeleru pre naše zdravie je taký výnimočný, že sa o ňom píšu samostatné knihy. Je bohatým zdrojom silných antioxidantov s protizápalovým účinkom, ktoré tiež pomáhajú pri detoxikácii organizmu a v boji s rakovinou a neurologickými ochoreniami. 

Čo obsahuje
STONKOVÝ ZELER

Stonkový zeler obsahuje beta karotény, vitamín C a mangán. Je bohatým zdrojom vitamínu K, ktorý pomáha v prevencii vzniku krvných zrazenín.

K najúčinnejším látkam pre naše telo patria fytonutrienty apigenín a luteolín, ktoré pomáhajú pri neurologických ochoreniach a liečbe rakoviny.

Nachádza sa v ňom luteín a zeaxantín, ktoré chránia zdravie očí a kyselina kávová a kaempferol so silnými protizápalovými účinkami.1

stonbkový zeler

Možno ste už počuli o prospešných účinkoch zelerovej štavy. Šťava si však v porovnaní s celou zeleninou nezachováva vlákninu, ktorá je prospešná pre naše trávenie a pomáha predĺžiť pocit sýtosti. Preto jesť zeler je zdravšie ako piť len jeho šťavu. 

Zeler ľahko zaradíte do jedálnička v rôznej podobe. Poslúži nielen ako prísada do zdravého smoothie, ale aj ako náhrada papriky do šalátov, môžete ho nakombinovať do zeleninových jedál alebo len tak chrumkať s dipom.

stonkový zeler, mrkva a paprika

Ako STONKOVÝ ZELER pomáha:

Je zdrojom antioxidantov​

Zeler obsahuje široké spektrum silných antioxidantov, napr. apigenín, kvercetín, luteolín, kaempferol, kyselinu ferulovú a kyselinu kávovú s výraznými protizápalovými účinkami.2

Zlepšuje pamäť​

Apigenín v zeleri podporuje neurogenézu (tvorbu neurónov) a pomáha pri učení a zlepšovaní pamäte.3 Luteolín tiež podporuje kognitívne zdravie hlavne u starších ľudí tým, že znižuje vekom podmienené zápaly v mozgu.4 

Podporuje zdravé trávenie

Zeler obsahuje apiuman, polysacharid na báze pektínu, ktorý zlepšuje integritu výstelky žalúdka a znižuje riziko vzniku žalúdočných vredov.5 Je tiež dobrým zdrojom vlákniny, prospešnej pre trávenie.

Pomáha pri liečbe neurologických chorôb

Zeler obsahuje apigenín, ktorý vykazuje pozitívne účinky pri liečbe neurologických ochorení a úrazov vďaka tomu, že stimuluje neurogenézu (tvorbu nových neurónov) u dospelých.6

Redukuje riziko vzniku metastáz

Zeler obsahuje luteolín, ktorý dokáže zabíjať rakoviné bunky a podľa štúdií je spájaný s rudukciou rizika vzniku metastáz pri rakovine prsníka.7

Môže pomôcť v prevencii
a liečbe rakoviny

Nové výskumy poukazujú na to, že apigenín, ktorý sa nachádza aj v zeleri, má výrazný potenciál v prevencii a liečbe rakoviny aj vďaka tomu, že pomáha spúšťať apoptózu a autofágiu buniek.8

Má antibakteriálne a antivírusové účinky

Zeler obsahuje apigenín, ktorý má preukázateľné antibakteriálne, antivírusové, antiparazitické a antiplesňové účinky. Skúma sa jeho účinnosť podľa konkrétnych kmeňov baktérií a vírusov.9

Chráni zdravie očí

Zeler obsahuje luteín a zeaxantín, ktoré pomáhajú udržiavať zdravý zrak a chránia oči pred vekom podmienenou makulárnou degeneráciou.10

Ďalšie benefity

Zeler pomáha pri detoxikácii, má zásaditý efekt vďaka čomu neutralizuje kyslé potraviny. Obsahuje málo kalórií a má nízky glykemický index.

NAJZDRAVŠÍspôsob prípravy zeleru

zelerovy dzus

Stonkový zeler môžete odšťaviť alebo rozmixovať do smoothie. Rozmixovať celý zeler je lepšie, keďže v ňom zostane aj prospešná vláknina. Výborne sa kombinuje s uhorkou, jablkom, avokádom a banánom.

Zeler môžete jesť surový, kombinovať ho napr. s dipom alebo pridávať do studených šalátov. Môžete ho pridať aj do teplého šalátu, pričom ho 1-2 minútky orestujete na panvici. Výborne chutí v kombinácii s brusnicami v teplom quinoa šaláte.

ZHRNUTIE:​

  • Jedzte zeler surový alebo len krátko uvarený na pare, prípadne krátko orestovaný na panvici, pre zachovanie väčšiny živín.
  • Pridávajte zeler do zdravých očistných zeleninových smoothies.
  • Pridajte zeler do studených aj teplých šalátov, ktorým dodá chrumkavý efekt a osviežujúcu chuť.
  • Zelerovú vňať použite do polievok a vývarov.

Nákup a skladovanie

V obchode spoznáte čerstvý zeler podľa toho, že výhonok sa ľahko zlomí. Ak sa iba ohne, už je v obchode dlho. Všimnite si tiež konce výhonkov – ak sú svieže a zelené, zeler je čerstvý. Ak sú však belšie, suché, s dierkami – zeler už nebude taký šťavnatý.

Zeler patrí do zoznamu zeleniny a ovocia, ktoré je lepšie kupovať v BIO kvalite (zoženiete napr. v Kauflande), kvôli náchylnosti na obsah zvyškových pesticídov.

Skladujte ho v chladničke zabalený v papierovej utierke a alobale max. týždeň, potom stráca živiny. Rovnako dôležité je krájať alebo mixovať ho až tesne pred konzumáciou.

stonkový zeler

Recepty so stonkovým zelerom

Tuniakový šalát s cícerom a zelerom

Chutný a osviežujúci šalát je výborný ako desiata, ktorá vám dodá energiu na celé hodiny.

recept

Teplý quinoa šalát so zelerom a brusnicami

Osviežujúci a super rýchly teplý šalát vyniká plnosťou chutí. 

recept

Pikantný zelerový šalát so sezamom

Úžasne jednoduchý šalát, ktorý doladí steak, rybu aj raňajkové vajíčka či sendvič.

recept

Zelerové a mrkvové tyčinky
s mandľovým maslom

Dokonalá kombinácia sladkej a slanej chuti a k tomu chrumkavý efekt. Keď ochutnáte, neodoláte.

Referencie & Zdroje

  1. WHFoods: Celery
  2. WHFoods: Celery
  3. Tandfonline.com: Apigenin and related compounds stimulate adult neurogenesis
  4. PubMed: Luteolin Inhibits Microglia and Alters Hippocampal-Dependent Spatial Working Memory in Aged Mice
  5. PubMed: Gastric antiulcer, antisecretory and cytoprotective properties of celery (Apium graveolens) in rats.
  6. Tandfonline.com: Apigenin and related compounds stimulate adult neurogenesis
  7. University of Missouri: Natural Compound Found in Herbs, Vegetables Could Improve Treatment of Triple-Negative Breast Cancer in Women
  8. PubMed: Apigenin in cancer therapy: anti-cancer effects and mechanisms of action
  9. Researchgate: A Review on Flavonoid Apigenin: Dietary Intake, ADME, Antimicrobial Effects, and Interactions with Human Gut Microbiota
  10. SemanticScholar: Lutein and Zeaxanthin Supplementation and Association With Visual Function in Age-Related Macular Degeneration

Článok nereprezentuje lekárske, alebo iné zdravotnícke postupy a názory, pokiaľ nie je uvedené inak v referenciách na odborné články a vedecké výskumy. Článok nie je určený na diagnostiku ani liečbu ochorení. Rady a odporúčania v tomto článku nenahrádzajú individuálnu konzultáciu s odborníkom. Každú výraznú zmenu stravy je dôležité konzultovať s odborníkom, predovšetkým pokiaľ máte intenzívne alebo chronické zdravotné problémy. Tento článok je určený na informačné a vzdelávacie účely.

0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It




Komentovať a hodnotiť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating





nebojme_sa_zdravo_jest

Nebojme sa ZDRAVO jesť
Láska ide cez žalúdok a zdravie začína v čre Láska ide cez žalúdok a zdravie začína v črevách ❤️⁠
⁠
Veľa ľudí užíva probiotiká💊💊 aby podporili svoje črevá 💪, no mnohí netušia 🧐, že prospešné baktérie je dôležité kŕmiť tou správnou potravou 🥗🥝🧄🍇🥦 aby sme z nich mali úžitok. ⁠
⁠
Jedným z hlavných benefitov, ktoré nám prospešné baktérie prinášajú je totiž to, že produkujú tzv. POSTBIOTIKÁ - mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Tie majú ⁠
👍 výrazné protizápalové účinky, ⁠
👍 podporujú chudnutie, ⁠
👍 imunitu ⁠
👍 aj mentálny výkon. ⁠
⁠
Pomáhajú chrániť integritu črevnej bariéry - predchádzajú vzniku priepustného čreva a znižujú riziko rakoviny hrubého čreva. ⁠
⁠
Sú pre naše zdravie kľúčové 🗝️ a telo si ich nevytvára samo, produkujú ich črevné baktérie vtedy, keď ich kŕmime tými správnymi potravinami (PREbiotikami) 🍎🍒🥑🥬⁠
⁠
Výzva teda je - dopriať črevným baktériám pestrosť aspoň 30 druhov rastlinných potravín týždenne 👍⁠
⁠
🤩 Každé jedlo je príležitosť. Praženica nemusí byť iba z vajíčok, môžete do nej pridať špenát aj cícer. Do perníkového koláča zas tekvicové pyré. Červená kapusta nepatrí len ku kačke, ale môžete z nej vyčarovať osviežujúci šalát s pomarančom....⁠
⁠
💡 Nechajte sa inšpirovať receptami v 📗 Knihe PREbiotických receptov z online kurzu UZDRAV SVOJE ČREVÁ a skúste podobným princípom osviežiť a spestriť aj svoje vlastné obľúbené recepty 🥰⁠
⁠
⁠
Stiahnite si e-knihu receptov ZDARMA len do 3.7.2022.⁠
👉 Kliknite na LINK v BIO ⁠
alebo na nebojmesazdravojest.sk/kniha-receptov/⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #mikrobiom #probiotika #prebiotika #zdravecreva #zdravie #zdrave #zdravejedlo #zdravevarenie #hrubecrevo #prevencia #knihareceptov⁠
Ne(ná)hody v kuchyni?⁠ Niekedy z nich vzniknú Ne(ná)hody v kuchyni?⁠
Niekedy z nich vzniknú chutné recepty 😋⁠
⁠
Mala z toho byť fazuľová polievka, no tento šalátik stojí tiež za to :) So stonkovým zelerom, pažítkou, petržlenovou vňaťou, ochutený olivovým olejom, soľou a korením.⁠
⁠
Rýchly, jednoduchý a nabitý mikroživinami 🥗⁠
⁠
Stonkový zeler a petržlenová vňať sú bohatým zdrojom apigenínu, antioxidantu, ktorý pomáha napríklad pri nespavosti či úzkosti, regulovaní hladiny glukózy v krvi, pri liečbe vysokého krvného tlaku, má protizápalové, antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové účinky a pomáha v prevencii mnohých druhov rakoviny.⁠
⁠
Stonkový zeler je najlepšie kupovať v BIO kvalite (zvyknú mať v Kauflande), keďže patrí k viac postrekovaným plodinám a petržlenovú vňať môžete veselo pestovať v záhradke alebo v kvetináči na okne... alebo si ju kúpte na miestnom trhovisku 🌱⁠
⁠
Čerstvosť je kľúčová, ak chcete z neho získať maximum živín a nebojte sa pridať aj chrumkavé stonky petržlenovej vňate, nielen zelené lístky.⁠
⁠
Trápia vás ALERGIE?⁠
⁠
Petržlenová vňať je jednou z hlavných ingrediencií polievky pre harmonizovanie imunity z protokolu Dr. Lea Gallanda, ktorú zdieľa v knihe Allergy Solution (Riešenie pre alergiu) práve kvôli tomu, že pomáha zmierňovať alergické reakcie a upokojovať imunitný systém. ⁠
⁠
Jedlo lieči ❤️ ⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #antioxidanty #fazula #zeler #salat #vlaknina #vegan #vegetarian #zdravevarenie⁠
Poznáte huby Shimeji? Sú krásne, však :) Aj ve Poznáte huby Shimeji? Sú krásne, však :) Aj veľmi chutné a plné benefitov, podobne ako ostatné huby.⁠
⁠
Huby ma fascinujú. Sú unikátne. Nie sú ako zelenina, ani ako mäso (ale mäso dokážu výborne nahradiť:) ⁠
⁠
Veľa ľudí dnes užíva medicinálne huby vo forme kapsúl alebo tinktúr a tie majú svoje miesto, no chutné huby patria aj na tanier 🍽️⁠
⁠
🔹 Všetky jedlé huby sú skvelé prebiotiká - teda patria k preferovanej potrave prospešných baktérií v našich črevách.⁠
⁠
🔹 Shimeji huby pomáhajú znižovať cholesterol a eliminovať plaky, ktoré sa vytvárajú na vnútorných stenách ciev.⁠
⁠
🔹 Pomáhajú pri chudnutí, regulovaní obezity a manažovaní cukrovky.⁠
⁠
🔹 Majú antibakteriálne a antiplesňové vlastnosti a pomáhajú udržiavať rovnováhu črevného mikrobiómu.⁠
⁠
🔹 Majú imunoregulačné účinky, podporujú zdravie mozgu a nervového systému.⁠
⁠
🔹 Sú bohatým zdrojom antioxidantov karotenoidov, vďaka čomu pomáhajú chrániť DNA pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré sa spája s rakovinou aj predčasným starnutím.⁠
⁠
⁠
A keby sa dalo, môžem pokračovať o benefitoch húb celý deň.... Skrátka dôvodov prečo zaradiť huby pravidelne do jedálnička je naozaj veľa. ⁠
⁠
Čoskoro pridám aj moje obľúbené recepty a tipy. ⁠
⁠
Mimochodom ak patríte k nadšencom húb (a prírodopisných dokumentov), odporúčam vám pozrieť si na Netflixe nádherný film Fantastic Fungi 👍⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #zdravejedlo ⁠
#imunita #antioxidanty #huby #shimeji #betaglukany #zdravakuchyna #zdravevarenie #hubove⁠
Karfiolová ryža, mňam🥰⁠ Kedy chutí najlep Karfiolová ryža, mňam🥰⁠
Kedy chutí najlepšie? Ak ju pripravíte na ghí masle a pridáte štipku rasce. Vyskúšajte :)⁠
⁠
POSTUP:⁠
⁠
Karfiol rozdelíme na ružičky, ktoré potom nasekáme nožom alebo v sekáčiku na malé kúsky. ⁠
⁠
Na panvici roztopíme ghí maslo a pridáme karfiol, soľ, štipku korenia a rasce, prípadne aj sušenú koreňovú zeleninu. ⁠
⁠
Chvíľku orestujeme, potom zakryjeme pokrievkou a necháme podusiť domäkka. Trvá to cca 10 minút, podľa toho na aké veľké kúsky ste nasekali karfiol.⁠
⁠
Naservírovať ju môžete ako prílohu alebo základ rizota (napr. s hubami), prípadne pre deti alebo nedôverčivých členov rodiny môžete použiť menší trik - zmiešate karfiolovú ryžu s klasickou ryžou 😉 (lepšie ako nič, však?)⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #karfiol #imunita #vegetarian #bezlepkove #glutenfree #lowcarb #keto  #paleo #zdrave #zdravevarenie #zdravakuchyna #chudnutie #rastlinnastrava #zdravecreva #mikrobiom #prebiotika
Občas je dobré pozrieť sa na veci trošku z ine Občas je dobré pozrieť sa na veci trošku z inej perspektívy.... čo myslíte?

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #zdravecreva #uzdravsvojecreva #zdrave #zdravie #nutricnaterapia #zdravejedlo #probiotika #mikrobiom #holistickamedicina #inspiracia #novypohladnazdravie #novypohlad
Sladká chrumkavá pochúťka bez výčitiek? 🥰 Sladká chrumkavá pochúťka bez výčitiek? 🥰⁠
Áno, aj takto by sa dala nazvať táto fantastická domáca granola inšpirovaná receptom z knihy Končím s cukrom od  Sarah Wilson.⁠
Je hotová do polhodinky, voňavá a sladká aj bez cukru😋⁠
⁠
Čo na ňu potrebujete? ⁠
⁠
Semienka a oriešky - napríklad mandle, lieskovce, slnečnicové semienka, chia semienka, prípadne konopné semienka a kokosové chipsy. K tomu trochu kokosového oleja, vanilky či škorice. Ja zvyknem občas pridať aj pohánku, ktorú predtým 12 hodín namáčam alebo nechám naklíčiť a potom vysuším v rúre pri cca 100°C. ⁠
⁠
Množstvo môžete prispôsobiť veľkosti plechu, ale na jeden veľký plech by to bolo cca:⁠
⁠
- 2 hrnčeky kokosových chipsov⁠
- 1 hrnček nasekaných mandlí⁠
- 1/2 hrnčeka slnečnicových semienok⁠
- 1/2 hrnčeka pohánky (alebo iné orechy/semienka)⁠
- 2 lyžice chia semienok ⁠
- 1/4 lyžičky vanilky v prášku⁠
- 1 lyžička škorice ⁠
- 1-2 lyžice roztopeného kokosového oleja⁠
⁠
⁠
1. Semienka a orechy premiešame na plechu vystlanom papierom na pečenie.⁠
⁠
2. Primiešame škoricu a vanilku a potom pokvapkáme roztopeným kokosovým olejom. Dobre premiešame, aby sa semienka obalili olejom.⁠
⁠
3. Pečieme pri 160°C cca 20 minút dozlatista. Počas pečenia pár krát premiešame.⁠
⁠
4. Po vychladnutí skladujeme v uzatvorenej nádobe, niekoľko dní pri izbovej teplote alebo dlhšie v chladničke.⁠
⁠
⁠
Chutí výborne s jogurtom na raňajky alebo len tak, na chrumkanie.⁠
A je to veľmi vďačný darček🎁 Vždy keď som ju pre niekoho nachystala pod stromček alebo ako darček k narodeninám, tak to malo obrovský úspech :) ⁠
⁠
Čo poviete, vyskúšate?⁠
⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #zdravesladkosti #sladkepecenie⁠
#bezcukru #energia #vegan #paleo #keto #zdravie #zdrave #zdravakuchyna #granola #domacagranola #kokos #bezlepkove #pohanka #mandle #zdraveranajky #ranajky
Máte aj vy pocit, že v zime sú naše 👀 zaťa Máte aj vy pocit, že v zime sú naše 👀 zaťažované viac ako inokedy? 

Nielenže chodíme menej von a trávime viac času pred počítačom alebo dlhé večery pred telkou, ale tiež suchší vzduch v interiéri vysúša sliznicu očí (aj nosa), čo tiež prispieva k problémom. A to ešte nespomínam študentov, ktorí posledné roky trávia podstatne viac času pred obrazovkami počítačov, však?

Kvapky do očí možno prinesú chvíľkovú úľavu, ale problém neriešia. Svoje oči však môžeme podporiť tým, že telu dodáme živiny, ktoré potrebuje na to, aby sa sliznice regenerovali a abz nám zrak dobre slúžil 👍

Zároveň vhodné živiny pomáhajú predchádzať vekom podmienenej makulárnej degenerácii aj kataraktom (šedému zákalu).

👀 Aké živiny potrebujú zdravé oči? 🥦🥕🥬

vitamín A, vitamín C a E, omega-3 mastné kyseliny,  zinok a rastlinné flavonoidy - luteín, zeaxantín a antokyanidíny

👀 VITAMÍN A
aktívna forma - retinol sa nachádza napr. v pečienke aj vo vajíčkach, rastlinný provitamín A nájdete v oranžovej zelenine, skvelým zdrojom sú batáty, žltá a červená paprika, mango, cantaloupe melón aj špenát. Na to, aby telo vedelo skonvertovať provitamín A na aktívnu formu je dôležité konzumovať ho s tukom.

👀 VITAMÍN C
tento dôležitý antioxidant nájdete v prírodnej forme v brokolici a kapustovitej zelenine, farebnej paprike či bobuľovitom ovocí (čučoriedky, brusnice)

👀 VITAMÍN E
z mandlí, slnečnicových semienok či vlašských orechov

👀 OMEGA-3
z lososa, rybieho oleja, chia a konopných semienok

👀 ZINOK
z vaječných žĺtkov, pečienky, hydiny, tekvicových semienok  a mandlí

👀 LUTEÍN a ZEAXANTÍN
z cukety, brokolice, špenátu, kelu, kukurice, pomarančov, vaječného žĺtka a tekvice

👀 ANTOKYANIDÍNY
z čučoriedok, černíc, granátového jablka, fialových zemiakov, cvikly a červenej kapusty

Môj tip: 
Ja viem, že čučoriedky sa dajú zohnať celý rok, ale ja mimo sezóny najradšej kupujem mrazom sušené ovocie, ktoré si zachováva maximum živín a bolo zamrazené ihneď po zbere, napr. od @brixproducts

Tipy na chutné recepty 😋 nájdete na webe. 
Link je v BIO.

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #zdrave #zdravejedlo #zdravie #zdravevarenie #zdraveoci #oci #nutricnaterapia #vyzivoveporadenstvo #prevencia #zdravyzrak
Zdravé jedlo je len prvý krok k uzdraveniu... Aj Zdravé jedlo je len prvý krok k uzdraveniu... Aj u mňa to tak bolo. Potom nasleduje hlbší pohľad, do mysle, do srdca, do duše...⁠
⁠
Novú vedenú meditáciu Dôverujem svojmu telu nájdete na YouTube. 👉Link je v BIO.⁠
⁠
⁠
Janka 🤗 ⁠
⁠
⁠
⁠
@jana_rutrich_zamboriova⁠
⁠
#meditacia #uzdravenie #vedenameditacia #zdravie⁠
#teloamysel #dusa #inspiracia #dovera #liekpredusu

Novinky emailom

  • Aj zdravé jedlo môže byť chutné a rýchlo hotové! Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Objavte nové jedlá, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

             

    janka@nebojmesazdravojest.sk

     

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Zdravé potraviny

    • STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni
      27 januára, 2020
    • HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni
      30 októbra, 2019
    • KARFIOL vo vašej kuchyni
      2 júla, 2019


  • Zásady ochrany súkromia
  • GDPR nastavenia
  • Cookies
© Copyright Nebojme sa ZDRAVO jesť 2020 Všetky práva vyhradené.
Akékoľvek kopírovanie obsahu webstránky je bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa zakázané.  
Pre vyhľadávanie stačte enter
Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Viac informácií o tom ako používame cookies a možnosť upraviť svoje preferencie nájdete v sekcii UPRAVIŤ NASTAVENIA
Nebojme sa ZDRAVO jesť
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Zásady ochrany súkromia

Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Cookie súbory sú občas ukladané na vašom zariadení a rozoznávajú, či ste už túto webstránku v minulosti navštívili a podľa toho prispôsobujú zobrazenie určitých elementov webstránky.

Nevyhnutné súbory Cookies

Nevyhnutné súbory Cookies by mali byť stále povolené, aby mohli byť uložené vaše preferencie cookies.

Ak nepovolíte tieto nastavenia cookies, nebude možné uložiť vaše preferencie. To znamená, že zakaždým keď navštívite túto webstránku, budete musieť znovu povoliť alebo odmietnuť cookie nastavenia.

Analytické cookies

Táto webstránka používa Google Analytics pre získavanie anonymnej štatistiky návštevnosti webstránky ako počet návštevníkov denne, najpopulárnejšie sekcie webstránky a podobne.

Povolením týchto súborov cookies nám pomáhate zlepšovať obsah a fungovanie tejto webstránky.

Prosím najskôr povoľte nevyhnutné súbory cookies, aby sme mohli uložiť vaše preferencie!

Ako používame Cookies

Viac informácií o tom ako používame súbory Cookies nájdete tu: Cookies