• Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
  • Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
Home » Kváskové pečenie Zdravé sladkosti

Kváskové špaldové čokoládové pletence

Janka Posted On 31 júla, 2019
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Kváskové špaldové čokoládové pletence
Prejsť na recept Vytlačiť recept

Sú také chutné ako vyzerajú:) Kváskové špaldové čokoládové pletence sú chrumkavé zvonku a mäkkučké zvnútra, vyrobené zo špaldového kváskového cesta, s ktorým sa výborne pracuje. Čokoládová plnka zo zdravých ingrediencií je lahodne krémová a možno ju využijete aj v iných obľúbených receptoch.

Dlho som skúšala rôzne kombinácie ingrediencií s cieľom vytvoriť cesto, ktoré bude chutné a jemné, ale zároveň sa s ním bude ľahko pracovať. Aby sa dalo ľahko vaľkať a nelepilo sa na ruky. Ukázalo sa, že na to naozaj netreba veľa. Stačí trochu masla na zjemnenie. Nepotrebujete ani mlieko, ani vajce.

Ďatľový sirup je nielen chutnejšou, ale aj zdravšou alternatívou cukru pri pečení.

Čokoládová plnka bez cukru, ktorej neodoláte

Mám veľmi rada čokoládovo – kokosové kysnuté koláče, ktoré sa dajú kúpiť v predajniach Starého otca. Chcela som ale vlastnú kváskovú verziu so špaldovou múkou a bez bieleho cukru.

Ďatľový sirup je výbornou náhradou cukru. Veľmi dobre sa kombinuje s kakaom a maslom a vyrobíte z neho úplne jednoducho tú najlahodnejšiu krémovú plnku. Ďatľový sirup dodá koláčom i muffinom špecifickú chuť, ktorú cukor nikdy nenapodobní. Ďatľový sirup je teda nielen zdravšou, ale aj chutnejšou alternatívou cukru pri pečení. Bonusom je, že s plnkou sa tiež dobre pracuje a nerozteká sa na ceste.

Strúhaný kokos zjemní intenzívnu chuť kakaa a dodá koláčikom trochu exotickejší nádych, určite ho nevynechajte.

Antibakteriálne účinky ďatľového sirupu

Ďatľový sirup je prírodné sladidlo, v kvalitných produktoch vyrobené iba zo sušených ďatľí a vody. Už to je prvý rozdiel v porovnaní s priemyselne spracúvaným rafinovaným bielym cukrom. Ďatľový sirup patrí k sladidlám s nižsím glykemickým indexom a preto nespôsobuje v tele také výrazné výkyvy energie.

Jeho liečivé účinky sa však vo výskumoch potvrdili len nedávno. V roku 2016 vedci z Cardiff Metropolitan University vo Veľkej Británii vo svojom výskume potvrdili antibakteriálne účinky ďatľového sirupu proti baktériám Escherichia coli a Staphylococcus aureus. Ukázalo sa, že už v malým množstvách má ďatľový sirup pozitívne účinky vďaka obsahu polyfenolov – silných antioxidačných látok. Obsah cukru s tým teda nemá nič spoločné. Naopak účinné látky v ďatľovom sirupe sú rastlinné polyfenoly. Pre úplnosť informácií – výskum sa zameral na ďatľový sirup bez tepelnej úpravy, takže nie je zatiaľ jasné nakoľko sa liečivé vlastnosti zachovávajú pri pečení. 1

 

Kváskové špaldové čokoládové pletence

Kváskové špaldové čokoládové pletence


Tipy pre chutné kváskové špaldové čokoládové pletence

Z tohto cesta sa dajú vyrobiť 4 veľké pletence, ktoré sa vojdú na 1 plech na pečenie. Samozrejme môžete si vyrobiť ľubovoľné tvary. Skúšala som aj  jeden veľký pletenec či dlhý kakaovník, ale najlepšie sa mi pracuje práve s touto verziou – kde cesto rozdelím na 4 rovnaké časti a tie rozvaľkám. Plát cesta natretý plnkou a posypaný kokosom potom stočím do rolády a pozdĺžne rozrežem na polovicu. Vzniknú 2 dlhé pásy, ktoré navzájom prepletiem a zatočím do kolieska. Preferujem čo najrýchlejší postup prípravy – teda čím viac menších pletencov, tým viac práce. Štyri veľké sú tak akurát.

A úprimne, keď som sa snažila upiecť to ako makovník (dlhú roládu), vždy mi to prasklo a nevyzeralo to pekne. Takto keď si cesto narežem hneď na začiatku, krásne sa ukáže plnka a na praskliny môžem zabudnúť. Oproti stočenej roláde majú tieto jednotlivé pletence ešte jednu výhodu, malé deti si nimi až tak nezašpinia ruky (a všetko naokolo), lebo plnka na povrchu je tuhšia, upečená. Vnútri však zostáva plnka lahodne krémová a jemná. Je to skvelý koláčik, ktorý si môžete pribaliť do batohu na výlety.

Prečo nenechávam koláčiky kysnúť na plechu

Keď sa mi už darilo upiecť chutný kváskový chlebík, pustila som sa do skúšania žemličiek, rožtekov a koláčikov. Začiatky boli neveselé, lebo všetky menšie druhy pečiva boli kyslé. Dokonca aj vtedy, ak som ich vyrobila z toho istého cesta ako chlebík, ktorý kyslý vôbec nebol. Mala som pocit, že rozdiel je len v tom, že menšie kusy kysnú nejako rýchlejšie a príliš sa tam rozvinie kyslosť kvásku.

Preto som to začala robiť inak a tento postup sa mi osvedčil. Cesto po vymiestení so štartérom nechám kysnúť cca 2,5 až 3 hodiny. Medzitým ho poprekladám. Potom čo cesto vyformujem do výsledkých tvarov a uložím na plech, hneď ich upečiem. Nenechávam ich teda kysnúť samostatne na plechu, ako to býva v mnohých receptoch. Je na vás, aký postup prípravy si zvolíte, ale ak máte podobný problém s kyslosťou ako som mala ja, skúste toto riešenie.

Kváskové špaldové čokoládové pletence

Kváskové špaldové čokoládové pletence
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Chrumkavé zvonku a mäkkučké zvnútra, vyrobené zo špaldového kváskového cesta, s ktorým sa výborne pracuje. Čokoládová plnka zo zdravých ingrediencií bez cukru je lahodne krémová.
Čas prípravy40 min.
Pečenie / varenie20 min.
Čas kysnutia12 hod.
Celkový čas1 hod.
Typ jedla: Sladké
Cuisine: Kváskové
Značky: špaldové
Počet porcií: 4

Čo potrebujeme

Štartér

  • 100 g špaldová celozrnná múka
  • 100 g voda
  • 1 PL kvások

Cesto

  • 300 g špaldová chlebová múka
  • 150 g špaldová hladká múka
  • 100 g voda
  • 30 g javorový sirup (alebo iné sladidlo)*
  • 60 g masla (zmäknuté)
  • štipka soľ

Plnka

  • 50 g roztopené maslo
  • 12 g kakao
  • 50 g ďatľový sirup
  • 4 PL strúhaný kokos

Postup

Príprava štartéra

  • Ingrediencie na štartér zmiešame tak, aby nezostalo suché miesto. Prikryjeme a necháme nabublať 9 hodín cez deň alebo 12 hodín v noci (podľa izbovej teploty).

Príprava cesta

  • Všetky suroviny zmiešame so štartérom. Môžeme zmiešať varechou a keď už to ide tažšie, miesime mixérom s násadkou na miesenie (na nižšom stupni) alebo rukou. Zakryjeme fóliou a necháme 2,5 až 3 hodiny narásť.

Príprava plnky

  • Maslo roztopíme, primiešame kakao a ďatľový sirup. Plnka by mala byť mierne tuhá - aby sa dobre rozotierala. Ak by sa príliš roztekala, ťažko by sa vám cesto točilo do rolády. Kokos použijeme na posypanie samostatne.

Pečenie

  • Cesto rozdelíme na 4 - 8 častí (podľa toho koľko pletencov/ akej veľkosti chceme pripraviť). Každú časť rozvaľkáme natenko, potrieme plnkou a posypeme kokosom. Zrolujeme a po dĺžke rozrežeme na polovicu. Vzniknuté 2 pásy navzájom prepletáme a zrolujeme ´na slimáčika´.
  • Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pred vložením do rúry potrieme vajíčkom. Pečenie pri teplote 200°C cca 20 -25 minút.

Poznámky

*Namiesto javorového sirupu môžete použiť čakankový sirup. 
Nebojte sa použiť celozrnnú múku. Sto gramov nenaruší vizuál ani štruktúru cesta vôbec. Postupne skúste pridávať viac celozrnnej múky (môže tvoriť pokojne polovicu gramáže múky). Vďaka nej budú koláčiky obsahovať viac vlákniny.

Referencie & Zdroje:

  1. PubMed: The Antibacterial Activity of Date Syrup Polyphenols against S. aureus and E. coli

Článok nereprezentuje lekárske, alebo iné zdravotnícke postupy a názory, pokiaľ nie je uvedené inak v referenciách na odborné články a vedecké výskumy. Článok nie je určený na diagnostiku ani liečbu ochorení. Rady a odporúčania v tomto článku nenahrádzajú individuálnu konzultáciu s odborníkom. Každú výraznú zmenu stravy je dôležité konzultovať s odborníkom, predovšetkým pokiaľ máte intenzívne alebo chronické zdravotné problémy. Tento článok je určený na informačné a vzdelávacie účely.

0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It


kváskové


Možno sa vám bude páčiť
Trojzrnný kváskový chlieb s jačmennou múkou
30 októbra, 2019
Výborný celoražný kváskový chlieb
26 apríla, 2019
Prečo a ako (jednoducho) začať kváskovať
26 apríla, 2019
Komentovať a hodnotiť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




  • Vitajte!

    Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Verím, že tu nájdete inšpirácie a užitočné tipy, ktoré vám pomôžu nielen začať zdravšie jesť, ale aj prevziať svoje zdravie do vlastných rúk.


    Janka
  • Koučing zdravia & Nutričná terapia

    https://www.youtube.com/watch?v=Xv1zm9CgUKM
  • Zistiť viac
  • Značky

    alergia (1) antioxidanty (1) bez cukru (2) bezlaktózové (1) bezlepkové (36) bezmliečne (27) bez múky (2) bez obilnín (19) bez vajec (6) celozrnné (4) ekzém (1) fermentované (4) hotové do 20 min. (9) imunita (1) keto (8) klíčky (1) kváskové (5) low carb (9) max 5 ingrediencií (15) mikrozelenina (1) paleo (12) protizápalové (12) riešenia (1) vegan (20) vegetariánske (1) vitamíny (1) zdravé tipy (13) zdravé črevá (11) z trvanlivých potravín (18) ľahko stráviteľné (10) šošovica (1)
  • Online kurz UZDRAV SVOJE ČREVÁ

  • Pozrieť ukážku z kurzu ZDARMA
  • Novinky emailom

  • Tipy na knihy

    zdravý mozog

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Hľadať v receptoch

  • Aktuálne inšpiratívne eventy

  • Na stiahnutie

    imunita


nebojme_sa_zdravo_jest

Nebojme sa ZDRAVO jesť
Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a vše Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a všetkých prípravách niektorí z vás možno myslia aj na to, ako počas sviatkov nepribrať alebo ako zvládnuť vianočné hody bez tráviacich ťažkostí, nafukovania, refluxu, plynatosti či zápchy🥴

A napriek tomu, že sú Vianoce sviatkami radosti a pokoja, niekedy so sebou môžu priniesť aj riadnu dávku stresu. A keď sme v strese, naše trávenie nefunguje optimálne, práve naopak, absorbcia živín klesá a proces trávenia sa spomaľuje a narúša.

Preto príde vhod, keď sa okrem klasických vianočných pochúťok zásobíme aj chutnými bylinkami 🌿, ktoré pomôžu podporiť trávenie. Môžete ich pridať do varenia, niektoré aj do pečenia alebo si z nich uvariť chutný čajík🍵

🌿FENIKEL
obsahuje zlúčeniny, ktoré pomáhajú podporiť trávenie a upokojiť žalúdok. Podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, prináša úľavu od nafukovania a plynatosti. Zvyšuje sekréciu žlče, ktorá napomáha tráviť tuky.

🌿RASCA
podobne ako fenikel podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, urýchľuje proces trávenia a stimuluje produkciu žlče. Pomáha zmierniť hnačku a tlmiť ťažkosti spojené so syndrómom dráždivého čreva.

🌿ZÁZVOR
pomáha pri nevoľnosti a stimuluje trávenie. Pomáha uvoľniť tráviaci trakt a nervový systém. Pôsobí protizápalovo, zvyšuje produkciu žlče a pomáha zmierňovať svalové kŕče.

🌿ROZMARÍN
zahrieva žalúdok aj črevá, stimuluje cirkuláciu krvi, podporuje trávenie, zmierňuje nafukovanie, podporuje tok žlče a pomáha pri chronickej gastroenteritíde a kolitíde. 

Ak vás trávenie trápi už dlhšie a chceli by ste sa poradiť, neváhajte a napíšte mi 📧

#travenie #nafukovanie #zapcha #traviacetazkosti #bylinky #nutricnaterapia #zdravie #prevencia #fenikel #rasca #zazvor #rozmarin #prirodalieci
Mikulášske dobroty môžu byť chutné aj zdravé, však? 

Napríklad ako tento lahodný krémový čokoládový puding, o ktorom by ste nepovedali, že v sebe skrýva aj tekvicu 😜 Tá sa postará nielen o extra dávku vitamínov, minerálov a vlákniny, ale aj o hustú krémovú konzistenciu.

Tekvica je skvelou (aj skrytou) prísadou do množstva receptov, napr. do muffinov a wafflí a vyčarujete z nej aj dokonale vláčny tekvicový perník.

Recept na tento chutný zimný pudding nájdete na webe.
👉 Kliknite na link v BIO @ nebojme_sa_zdravo_jest

#zdravejedlo #zdravesladkosti #zdravevarenie #skrytazelenina #puding #tekvica #vegan #bezlepkove
Čo sa dozviete v novom webinári? Praktické a j Čo sa dozviete v novom webinári?

Praktické a jednoduché tipy, ktorými môžete podporiť svoje črevá každý deň.

Teším sa na vás 😊

👉LINK na webinár nájdete v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠

⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox #webinar
Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠ Prečo nes Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠
Prečo nestačí užívať probiotiká? ⁠
Čo črevám škodí a čo im naopak pomáha?⁠
⁠
Dozvieš sa v novom praktickom webinári!⁠
⁠
👉LINK je v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠
⁠
⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox
Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín. Z batátov🍠
Žiarivá, hrejivá - ideálna na chladné tmavé rána... 
Plná vlákniny pre podporu zdravého črevného mikrobiómu, vitamínu A pre ochranu slizníc a omega-3 (nielen) pre podporu výkonnosti mozgu 🧠

Ako ju pripraviť?

Pokojne večer predtým. Batáty nakrájame a uvaríme do mäkka. Scedíme a pridáme (rastlinné) mlieko a rozmixujeme na kašu so želanou hustotou. Ráno ohrejeme v hrnci.

Pred podávaním posypeme škoricou, podľa chuti pridáme trochu ďatľového alebo kokosového sirupu a chrumkavé vlašské orechy.

Vyskúšate?

#zdravie #zdravejedlo #zdravastrava #bataty #kasa #ranajkovakasa #skorica #orechu #vlasskeorechy #ranajky #vegan #bezlepkove #bezklieka #hrejivejedlo
Nepreháňam, takto pripravený ružičkový kel z Nepreháňam,
takto pripravený ružičkový kel zjedia aj ľudia, ktorým normálne až tak nechutí😜

Kľúčom je ghee (ghí) - teda prepražené maslo. S olivovým olejom to nebude rovnaké...

Ako na to? 
Čerstvý ružičkový kel nakrájame na plátky. Orestujeme na panvici s ghí (nebojte sa, pridajte koľko treba, viac je niekedy naozaj viac... 🥰). Počas prípravy dochutíme soľou, čiernym korením a mletou rascou. 

Môžete podávať ako prílohu alebo s cestovinou (podobne ako kapustové fliačky). 

Ružičkový kel podporuje zdravú pečeň aj črevá. Je zdrojom antioxidantov, vlákniny, vitamínu K a folátu. Ghí patrí k zdravým tukom, obsahuje kyselinu maslovú, ktorá tiež podporuje zdravé črevá - pomáha v prevencii rakoviny hrubého čreva aj pri liečbe Crohnovej choroby a syndrómu dráždivého čreva.
Ak vás zaujíma viac o tom ako podporiť zdravie čreva, kliknite na online kurz - LINK je V BIO @nebojme_sa_zdravo_jest 

Rasca podporuje dobré trávenie a má hrejivý účinok, takže ideálny sezónny recept na tieto chladné upršané dni ☔

Čo poviete, vyskúšate?

#kel #ruzickovykel #zdravejedlo #zdravyrecept #creva #zdravecreva #rakovinacreva #vlaknina #bezlepkove #rastlinnastrava
🥰 Máte radi ovocné koláče? Ja ich milujem 🥰 Máte radi ovocné koláče? 

Ja ich milujem. Samozrejme, že ovocie je najlepšie jesť surové (píšem hneď na úvod pre kritikov 😜 a s mierou) ale ovocné koláče sú ovocné koláče.... skrátka bez nich by leto nebolo letom 😍

Samozrejme sa dajú pripraviť v zdravších variáciách. Nemusíme ich osladiť cukrom, môžeme použiť čakankový alebo javorový sirup. Cesto môžeme pripraviť z rôznych múk, vrátane mandľovej, ovsenej alebo bezlepkovej pšenovej. A slnečnicový olej nahradiť kokosovým olejom alebo kvalitným kokosovým alebo sójovým jogurtom.

K mojim tajným ingredienciám (hlavne v bezlepkových receptoch) patrí kokosová múka. Najradšej mám tú z 
@dm_slovensko pretože krásne vonia (cítim v nej jemnú vanilku) a dodá koláčiku lahodnú chuť. 
A ako posýpka výborne poslúžia mandľové lupienky :)

A moje hlavné pravidlo je: Málo CESTA a veľa OVOCIA ❤️

Aký je váš obľúbený letný ovocný koláč?

#nebojmesaZDRAVOjest #zdravykolac #zdravepecenie #zdravejedlo #ovocnykolac #letnykolac #bezlepkove #glutenfree #pseno #psenovamuka #kokosovamuka #bezcukru #zdravesladkosti
Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje te Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje telo a drobných pomocníkov, ktorí v ňom žijú - váš MIKROBIÓM.

V novom online kurze UZDRAV SVOJE ČREVÁ objavíte nové obzory, nový pohľad na zdravie a naučíte sa čo môžete každý deň urobiť pre svoje črevá, aby vám mikróby v nich slúžili najlepšie ako len môžu 🙂

👉 Link je v BIO 

Nájdete tam bližšie informácie aj ukážky video lekcií zdarma. 

Kurz je dostupný z nahrávok - môžete začať kedykoľvek a postupovať vlastným tempom - rýchlo alebo pomaly 😉

Teším sa na vás!

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #mikrobiom #probiotika #prebiotika #zdravecreva #zdravie #zdrave #zdravejedlo #zdravevarenie #hrubecrevo #prevencia #onlinekurz #ucenieprezivot

Novinky emailom

  • Aj zdravé jedlo môže byť chutné a rýchlo hotové! Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Objavte nové jedlá, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

             

    janka@nebojmesazdravojest.sk

     

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Zdravé potraviny

    • STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni
      27 januára, 2020
    • HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni
      30 októbra, 2019
    • KARFIOL vo vašej kuchyni
      2 júla, 2019


  • Zásady ochrany súkromia
  • GDPR nastavenia
  • Cookies
© Copyright Nebojme sa ZDRAVO jesť 2020 Všetky práva vyhradené.
Akékoľvek kopírovanie obsahu webstránky je bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa zakázané.  
Pre vyhľadávanie stačte enter
Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Viac informácií o tom ako používame cookies a možnosť upraviť svoje preferencie nájdete v sekcii UPRAVIŤ NASTAVENIA
Nebojme sa ZDRAVO jesť
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Zásady ochrany súkromia

Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Cookie súbory sú občas ukladané na vašom zariadení a rozoznávajú, či ste už túto webstránku v minulosti navštívili a podľa toho prispôsobujú zobrazenie určitých elementov webstránky.

Nevyhnutné súbory Cookies

Nevyhnutné súbory Cookies by mali byť stále povolené, aby mohli byť uložené vaše preferencie cookies.

Ak nepovolíte tieto nastavenia cookies, nebude možné uložiť vaše preferencie. To znamená, že zakaždým keď navštívite túto webstránku, budete musieť znovu povoliť alebo odmietnuť cookie nastavenia.

Analytické cookies

Táto webstránka používa Google Analytics pre získavanie anonymnej štatistiky návštevnosti webstránky ako počet návštevníkov denne, najpopulárnejšie sekcie webstránky a podobne.

Povolením týchto súborov cookies nám pomáhate zlepšovať obsah a fungovanie tejto webstránky.

Prosím najskôr povoľte nevyhnutné súbory cookies, aby sme mohli uložiť vaše preferencie!

Ako používame Cookies

Viac informácií o tom ako používame súbory Cookies nájdete tu: Cookies