• Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • e-knihy
    • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
    • E-kniha: 15 tipov ako sa oslobodiť od ZÁPCHY
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • E-kniha: 15 tipov ako sa oslobodiť od ZÁPCHY
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
  • Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • e-knihy
    • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
    • E-kniha: 15 tipov ako sa oslobodiť od ZÁPCHY
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • E-kniha: 15 tipov ako sa oslobodiť od ZÁPCHY
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
Home » Kváskové pečenie

Trojzrnný kváskový chlieb s jačmennou múkou

Janka Posted On 30 októbra, 2019
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

kvaskovy trojtrnny chlieb
Prejsť na recept Vytlačiť recept

Trojzrnný kváskový chlieb s jačmennou múkou je obmenou klasickej kombinácie pšenično – ražného chleba. Kombinuje zdravšie alternatívy múky – ražnú, jačmennú celozrnnú a špaldovú múku. Nadýchaný výsledok napriek kombinácii (ťažšej) ražnej a jačmennej celozrnnej múky pomôže zabezpečiť pridanie piva namiesto vody.

Vďaka čomu je tento chlebík zdravý

Jačmeň patrí k zdravším alternatívam pšeničnej múky. Je bohatým zdrojom rozpustnej vlákniny (betaglukánov), ktorá spomaňuje trávenie, čím prináša dlhší pocit zasýtenia1. Nerozpustná vláknina v jačmeni slúži ako potrava pre dobré baktérie v čreve, ktoré okrem iného znižujú zápal v tele. Vláknina zohráva rolu v prevencii mnohých chorôb tráviaceho traktu, vrátane žlčníkových kameňov a syndrómu dráždivého čreva.2 Betaglukány pomáhajú znižovať cholesterol3 a posilňovať imunitný systém. Jačmeň je zrojom viacerých dôležitých minerálov, napr. selénu, ktorý pomáha pri detoxikácii organizmu od ťažkých kovov.4

Jačmennú celozrnnú múku zoženiete v bio obchodoch a môžete ju použiť nielen pri pečení chleba, ale výborne sa hodí aj do sušienok. Pri pečení ju môžete kombinovať so špaldovou.

Jačmeň môžete do jedálnička zaradiť aj v podobe vločiek. Pripravíte z nich napríklad výbornú Jačmennú raňajkovú kašu.

Tipy pre chutný kváskový chlieb s jačmennou múkou

Pivo do cesta môžete použiť svetlé alebo tmavé. Pokojne aj bez alkoholu, ktorý ale mimochodom pri pečení aj tak vyprchá.

Keď budete pridávať semienka, môžete nakombinovať okrem klasických slnečnicových a tekvicových napríklad aj lúpané konopné semienka, ktoré sú výborným zdrojom omega-3-mastných kyselín a vďaka svojej svetlej farbe a malej veľkosti si ich v chlebíku ani nevšimnete – to je bonus pre vyberavé deti, ktoré z chlebíkov semienka dolujú prštekami… To isté platí aj o chia semienkach, ale tie sajú vodu, takže 1 lyžica chia semienok na tento chlebík úplne stačí.

Toto je recept na tradičný chlebík z ošatky. Ak ošatku nemáte, môžete cesto nechať kysnúť aj v miske, ktorú vysteliete utierkou poprášenou múkou alebo kukuričným škrobom, aby sa cesto na utierku neprilepilo.

Trojzrnný kváskový chlebík s jačmennou múkou

Trojzrnný kváskový chlebík s jačmennou múkou z ošatky
Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Chutný kváskový chlebík v zdravšej verzii s ražnou, jačmennou celozrnnou a špaldovou múkou. Nadýchaný výsledok napriek kombinácii ražnej a jačmennej múky pomôže zabezpečiť pridanie piva namiesto vody.
Čas prípravy15 min.
Pečenie / varenie50 min.
Čas kysnutia16 hod.
Celkový čas1 hod. 5 min.
Cuisine: Kváskové
Značky: chlieb, jačmeň
Počet porcií: 8

Čo potrebujeme

Štartér

  • 160 g ražná chlebová múka
  • 180 g voda
  • 25 g kvások (1 kopcovitá PL)

Cesto

  • 250 g špaldová chlebová múka
  • 150 g jačmenná celozrnná múka
  • 180 g pivo
  • 2 čl soľ
  • 1 čl jačmenný slad* (nemusí byť)
  • 1/2 hrnčeka semienka** ( napr. tekvicové, slnečnicové, konopné)

Postup

Príprava štartéra

  • Ingrediencie na štartér zmiešame tak, aby nezostalo suché miesto. Prikryjeme a necháme nabublať 9 hodín cez deň alebo 12 hodín v noci (podľa izbovej teploty).

Príprava cesta

  • Všetky suroviny zmiešame so štartérom. Môžeme zmiešať varechou a keď už to ide tažšie, miesime kuchynským robotom s násadkou na miesenie (na nižšom stupni) alebo rukou. Zakryjeme, aby cesto neobschlo a necháme 2 hodiny oddychovať. Môžete poprekladať cesto, ale nie je to úplne nutné.
  • Z cesta vytvarujeme bochník a premiestnime do ošatky, kde by malo zdvojnásobiť svoj objem, čo trvá cca 2 hodiny.

Pečenie

  • Rúru predhrejeme na 250°C spolu s plechmi - jeden plech na pečenie chleba, druhý v spodnej časti rúry na záparu.
  • Chlebík vyklopíme z ošatky tak, že ošatku prikryjeme papierom na pečenie o niečo väčším ako ošatka a na papier položíme pomocný plech bez okrajov (napr. plech na pizzu otočený naopak). Zakrytú ošatku preklopíme ´dolu hlavou´. Bochník aj s papierom zosunieme z pomocného plechu do rúry na rozpálený plech v strednej časti rúry. Na plech v spodnej časti rúry opatrne vylejeme pohár vody a rýchlo rúru zatvoríme.
  • Pečieme pri teplote 250°C so záparou 15 minút.
  • Potom plech s vodou opatrne vyberieme, rúru trochu vyvetráme a teplotu stiahneme na 190°C. Dopekáme cca 35 minút.
  • Správne upečený chlebík má dutý zvuk pri zaklopaní na spodnú časť. Chlebík necháme vychladnúť na mriežke, aby sa nezaparil zdola. Teplý chlebík nekrájame. 

Poznámky

*Jačmenný slad slúži na zjemnenie chuti - ak vám vadí kyslejšia chuť chleba, ktorá sa môže rozvinúť viac pri použití celozrnnej a ražnej múky.
**Ak chcete pridať chia semienka, použite len cca. 1 lyžicu, aby nebol chlebík príliš hutný, keďže chia semienka majú výraznejší vplyv na konzistenciu cesta ako napr. tekvicové alebo slnečnicové.
TIP: Pre nadýchanejší výsledok skúste miesenie cesta vo fázach – 3 min. miesite, 10 min. necháte cesto oddychovať a znovu 3 min. miesite. Miesenie môžete zopakovať 3 krát a potom cesto vytvarujete do bochníka preložíte do formy. Takéto miesenie robím ak mám popri tom v kuchyni inú prácu, tak len na striedačku medzitým zapínam a vypínam kuchynský robot.
Skladovanie kváskového chleba:
Po vyhladnutí zabalíme do utierky a následne do sáčka, aby nevyschol. Utierka saje prebytočnú vlhkosť, po 2 dňoch (resp. keď už sa vám zdá vlhká) ju treba vymeniť za novú. Bez sáčka by chlebík rýchlejšie vyschol.
Trojzrnný kváskový chlieb s jačmennou múkou
kvaskovy trojzrnny chlieb s jacmennou mukou


Referencie & Zdroje:

  1. PubMed: Effects of dietary fibre on subjective appetite, energy intake and body weight: a systematic review of randomized controlled trials.
  2. MayoClinic: Dietary fiber: Essential for a healthy diet
  3. PubMed: Barley β-glucan reduces blood cholesterol levels via interrupting bile acid metabolism.
  4. ScienceDirect: Selenium detoxification of heavy metals: a possible mechanism for the blood plasma

Článok nereprezentuje lekárske, alebo iné zdravotnícke postupy a názory, pokiaľ nie je uvedené inak v referenciách na odborné články a vedecké výskumy. Článok nie je určený na diagnostiku ani liečbu ochorení. Rady a odporúčania v tomto článku nenahrádzajú individuálnu konzultáciu s odborníkom. Každú výraznú zmenu stravy je dôležité konzultovať s odborníkom, predovšetkým pokiaľ máte intenzívne alebo chronické zdravotné problémy. Tento článok je určený na informačné a vzdelávacie účely.

0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It


celozrnnékváskovéveganz trvanlivých potravín


Možno sa vám bude páčiť
Opekaná ryža so šošovicou a kurkumou
22 júna, 2021
Čoko – koko donutky (vegan, keto, bez cukru)
15 apríla, 2021
Pšenová kaša z celého zrna (bezlepková)
30 marca, 2021
Komentovať a hodnotiť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




  • Vitajte!

    Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Verím, že tu nájdete inšpirácie a užitočné tipy, ktoré vám pomôžu nielen začať zdravšie jesť, ale aj prevziať svoje zdravie do vlastných rúk.


    Janka
  • Koučing zdravia & Nutričná terapia

    https://www.youtube.com/watch?v=Xv1zm9CgUKM
  • Zistiť viac
  • Značky

    alergia (1) antioxidanty (1) bez cukru (2) bezlaktózové (1) bezlepkové (36) bezmliečne (27) bez múky (2) bez obilnín (19) bez vajec (6) celozrnné (4) ekzém (1) fermentované (4) hotové do 20 min. (9) imunita (1) keto (8) klíčky (1) kváskové (5) low carb (9) max 5 ingrediencií (15) mikrozelenina (1) paleo (12) protizápalové (12) riešenia (1) vegan (20) vegetariánske (1) vitamíny (1) zdravé tipy (13) zdravé črevá (11) z trvanlivých potravín (18) ľahko stráviteľné (10) šošovica (1)
  • Online kurz UZDRAV SVOJE ČREVÁ

  • Pozrieť ukážku z kurzu ZDARMA
  • Novinky emailom

  • Tipy na knihy

    zdravý mozog

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Hľadať v receptoch

  • Aktuálne inšpiratívne eventy

  • Na stiahnutie

    imunita


nebojme_sa_zdravo_jest

Nebojme sa ZDRAVO jesť
Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a vše Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a všetkých prípravách niektorí z vás možno myslia aj na to, ako počas sviatkov nepribrať alebo ako zvládnuť vianočné hody bez tráviacich ťažkostí, nafukovania, refluxu, plynatosti či zápchy🥴

A napriek tomu, že sú Vianoce sviatkami radosti a pokoja, niekedy so sebou môžu priniesť aj riadnu dávku stresu. A keď sme v strese, naše trávenie nefunguje optimálne, práve naopak, absorbcia živín klesá a proces trávenia sa spomaľuje a narúša.

Preto príde vhod, keď sa okrem klasických vianočných pochúťok zásobíme aj chutnými bylinkami 🌿, ktoré pomôžu podporiť trávenie. Môžete ich pridať do varenia, niektoré aj do pečenia alebo si z nich uvariť chutný čajík🍵

🌿FENIKEL
obsahuje zlúčeniny, ktoré pomáhajú podporiť trávenie a upokojiť žalúdok. Podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, prináša úľavu od nafukovania a plynatosti. Zvyšuje sekréciu žlče, ktorá napomáha tráviť tuky.

🌿RASCA
podobne ako fenikel podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, urýchľuje proces trávenia a stimuluje produkciu žlče. Pomáha zmierniť hnačku a tlmiť ťažkosti spojené so syndrómom dráždivého čreva.

🌿ZÁZVOR
pomáha pri nevoľnosti a stimuluje trávenie. Pomáha uvoľniť tráviaci trakt a nervový systém. Pôsobí protizápalovo, zvyšuje produkciu žlče a pomáha zmierňovať svalové kŕče.

🌿ROZMARÍN
zahrieva žalúdok aj črevá, stimuluje cirkuláciu krvi, podporuje trávenie, zmierňuje nafukovanie, podporuje tok žlče a pomáha pri chronickej gastroenteritíde a kolitíde. 

Ak vás trávenie trápi už dlhšie a chceli by ste sa poradiť, neváhajte a napíšte mi 📧

#travenie #nafukovanie #zapcha #traviacetazkosti #bylinky #nutricnaterapia #zdravie #prevencia #fenikel #rasca #zazvor #rozmarin #prirodalieci
Mikulášske dobroty môžu byť chutné aj zdravé, však? 

Napríklad ako tento lahodný krémový čokoládový puding, o ktorom by ste nepovedali, že v sebe skrýva aj tekvicu 😜 Tá sa postará nielen o extra dávku vitamínov, minerálov a vlákniny, ale aj o hustú krémovú konzistenciu.

Tekvica je skvelou (aj skrytou) prísadou do množstva receptov, napr. do muffinov a wafflí a vyčarujete z nej aj dokonale vláčny tekvicový perník.

Recept na tento chutný zimný pudding nájdete na webe.
👉 Kliknite na link v BIO @ nebojme_sa_zdravo_jest

#zdravejedlo #zdravesladkosti #zdravevarenie #skrytazelenina #puding #tekvica #vegan #bezlepkove
Čo sa dozviete v novom webinári? Praktické a j Čo sa dozviete v novom webinári?

Praktické a jednoduché tipy, ktorými môžete podporiť svoje črevá každý deň.

Teším sa na vás 😊

👉LINK na webinár nájdete v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠

⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox #webinar
Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠ Prečo nes Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠
Prečo nestačí užívať probiotiká? ⁠
Čo črevám škodí a čo im naopak pomáha?⁠
⁠
Dozvieš sa v novom praktickom webinári!⁠
⁠
👉LINK je v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠
⁠
⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox
Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín. Z batátov🍠
Žiarivá, hrejivá - ideálna na chladné tmavé rána... 
Plná vlákniny pre podporu zdravého črevného mikrobiómu, vitamínu A pre ochranu slizníc a omega-3 (nielen) pre podporu výkonnosti mozgu 🧠

Ako ju pripraviť?

Pokojne večer predtým. Batáty nakrájame a uvaríme do mäkka. Scedíme a pridáme (rastlinné) mlieko a rozmixujeme na kašu so želanou hustotou. Ráno ohrejeme v hrnci.

Pred podávaním posypeme škoricou, podľa chuti pridáme trochu ďatľového alebo kokosového sirupu a chrumkavé vlašské orechy.

Vyskúšate?

#zdravie #zdravejedlo #zdravastrava #bataty #kasa #ranajkovakasa #skorica #orechu #vlasskeorechy #ranajky #vegan #bezlepkove #bezklieka #hrejivejedlo
Nepreháňam, takto pripravený ružičkový kel z Nepreháňam,
takto pripravený ružičkový kel zjedia aj ľudia, ktorým normálne až tak nechutí😜

Kľúčom je ghee (ghí) - teda prepražené maslo. S olivovým olejom to nebude rovnaké...

Ako na to? 
Čerstvý ružičkový kel nakrájame na plátky. Orestujeme na panvici s ghí (nebojte sa, pridajte koľko treba, viac je niekedy naozaj viac... 🥰). Počas prípravy dochutíme soľou, čiernym korením a mletou rascou. 

Môžete podávať ako prílohu alebo s cestovinou (podobne ako kapustové fliačky). 

Ružičkový kel podporuje zdravú pečeň aj črevá. Je zdrojom antioxidantov, vlákniny, vitamínu K a folátu. Ghí patrí k zdravým tukom, obsahuje kyselinu maslovú, ktorá tiež podporuje zdravé črevá - pomáha v prevencii rakoviny hrubého čreva aj pri liečbe Crohnovej choroby a syndrómu dráždivého čreva.
Ak vás zaujíma viac o tom ako podporiť zdravie čreva, kliknite na online kurz - LINK je V BIO @nebojme_sa_zdravo_jest 

Rasca podporuje dobré trávenie a má hrejivý účinok, takže ideálny sezónny recept na tieto chladné upršané dni ☔

Čo poviete, vyskúšate?

#kel #ruzickovykel #zdravejedlo #zdravyrecept #creva #zdravecreva #rakovinacreva #vlaknina #bezlepkove #rastlinnastrava
🥰 Máte radi ovocné koláče? Ja ich milujem 🥰 Máte radi ovocné koláče? 

Ja ich milujem. Samozrejme, že ovocie je najlepšie jesť surové (píšem hneď na úvod pre kritikov 😜 a s mierou) ale ovocné koláče sú ovocné koláče.... skrátka bez nich by leto nebolo letom 😍

Samozrejme sa dajú pripraviť v zdravších variáciách. Nemusíme ich osladiť cukrom, môžeme použiť čakankový alebo javorový sirup. Cesto môžeme pripraviť z rôznych múk, vrátane mandľovej, ovsenej alebo bezlepkovej pšenovej. A slnečnicový olej nahradiť kokosovým olejom alebo kvalitným kokosovým alebo sójovým jogurtom.

K mojim tajným ingredienciám (hlavne v bezlepkových receptoch) patrí kokosová múka. Najradšej mám tú z 
@dm_slovensko pretože krásne vonia (cítim v nej jemnú vanilku) a dodá koláčiku lahodnú chuť. 
A ako posýpka výborne poslúžia mandľové lupienky :)

A moje hlavné pravidlo je: Málo CESTA a veľa OVOCIA ❤️

Aký je váš obľúbený letný ovocný koláč?

#nebojmesaZDRAVOjest #zdravykolac #zdravepecenie #zdravejedlo #ovocnykolac #letnykolac #bezlepkove #glutenfree #pseno #psenovamuka #kokosovamuka #bezcukru #zdravesladkosti
Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje te Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje telo a drobných pomocníkov, ktorí v ňom žijú - váš MIKROBIÓM.

V novom online kurze UZDRAV SVOJE ČREVÁ objavíte nové obzory, nový pohľad na zdravie a naučíte sa čo môžete každý deň urobiť pre svoje črevá, aby vám mikróby v nich slúžili najlepšie ako len môžu 🙂

👉 Link je v BIO 

Nájdete tam bližšie informácie aj ukážky video lekcií zdarma. 

Kurz je dostupný z nahrávok - môžete začať kedykoľvek a postupovať vlastným tempom - rýchlo alebo pomaly 😉

Teším sa na vás!

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #mikrobiom #probiotika #prebiotika #zdravecreva #zdravie #zdrave #zdravejedlo #zdravevarenie #hrubecrevo #prevencia #onlinekurz #ucenieprezivot

Novinky emailom

  • Aj zdravé jedlo môže byť chutné a rýchlo hotové! Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Objavte nové jedlá, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

             

    janka@nebojmesazdravojest.sk

     

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Zdravé potraviny

    • STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni
      27 januára, 2020
    • HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni
      30 októbra, 2019
    • KARFIOL vo vašej kuchyni
      2 júla, 2019


  • Zásady ochrany súkromia
  • GDPR nastavenia
  • Cookies
© Copyright Nebojme sa ZDRAVO jesť 2020 Všetky práva vyhradené.
Akékoľvek kopírovanie obsahu webstránky je bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa zakázané.  
Pre vyhľadávanie stačte enter
Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Viac informácií o tom ako používame cookies a možnosť upraviť svoje preferencie nájdete v sekcii UPRAVIŤ NASTAVENIA
Nebojme sa ZDRAVO jesť
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Zásady ochrany súkromia

Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Cookie súbory sú občas ukladané na vašom zariadení a rozoznávajú, či ste už túto webstránku v minulosti navštívili a podľa toho prispôsobujú zobrazenie určitých elementov webstránky.

Nevyhnutné súbory Cookies

Nevyhnutné súbory Cookies by mali byť stále povolené, aby mohli byť uložené vaše preferencie cookies.

Ak nepovolíte tieto nastavenia cookies, nebude možné uložiť vaše preferencie. To znamená, že zakaždým keď navštívite túto webstránku, budete musieť znovu povoliť alebo odmietnuť cookie nastavenia.

Analytické cookies

Táto webstránka používa Google Analytics pre získavanie anonymnej štatistiky návštevnosti webstránky ako počet návštevníkov denne, najpopulárnejšie sekcie webstránky a podobne.

Povolením týchto súborov cookies nám pomáhate zlepšovať obsah a fungovanie tejto webstránky.

Prosím najskôr povoľte nevyhnutné súbory cookies, aby sme mohli uložiť vaše preferencie!

Ako používame Cookies

Viac informácií o tom ako používame súbory Cookies nájdete tu: Cookies