• Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
  • Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
Home » Top Zdravé sladkosti

Slivkovo – makový koláč (bezlepkový)

Janka Posted On 23 septembra, 2020
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

slivkovo-makový bezlepkový koláč
Prejsť na recept Vytlačiť recept

Že sa dá upiecť chutný zdravý koláčik bez lepku, mlieka aj bez cukru? Áno 🙂 Aj tento slivkovo-makový je toho dôkazom! Milujem slivky aj slivkové koláče. A tiež mak, najlepšie taký ručne zbieraný, ako zoženiete napríklad v tomto jesennom období na trhovisku…

Keďže lepok mi nerobí dobre, skúšam rôzne kombinácie bezlepkových múk a táto sa rozhodne osvedčila. Použila som pšenovú múku, ktorá sa melie z celého zrna a má štruktúru polohrubej múky. Je taká suchšia, preto som pridala kokosovú múku a už viem, že to bude moja obľúbená kombinácia aj pre ďalšie koláčiky 🙂

Bezlepkové múky – nie je jedna ako druhá

Hotové bezlepkové mixy múky z obchodu tvorí väčšinou ryžová a kukuričná múka a zemiakový škrob. Tie však nie sú veľmi bohaté na živiny, práve naopak. K nutrične bohatším alternatívam bezlepkovej múky patrí pšenová, teffová, bezlepková ovsená, gaštanová alebo mandľová múka.

Pšeno je bezlepková a jediná zásaditotvorná oblinina. Obsahuje viac esenciálnych aminokyselín a vápnika ako iné obilniny. Je bohatým zdrojom magnézia, medi a fosforu.

Ako piecť s kokosovou múkou

Kokosovú múku zoženiete v obchodoch so zdravou výživou alebo aj v DM. Ak ste zatiaľ s kokosovou múkou nepiekli, nenechajte sa prekvapiť – je extra savá. Rozhodne sa ňou nedá nahradiť iná múka v rovnakom pomere. To som ale netušila, keď som pred pár rokmi nadšene kúpila svoju prvú kokosovú múku a skúšala z nej urobiť lievance. Ach no, musela som priliať asi pol litra mlieka a keď som už nemala mlieko, tak som prilievala vodu. Tak som do jednej várky lievancov doliala asi liter tekutiny navyše! No nevadí, dnes už viem ako na to 🙂

Kokosovú múku používam pri pečení bežných koláčov len cca 1/4 hrnčeka. Vďaka nej bude koláčik vláčnejší. Výborne sa kombinuje so pšenovou múkou alebo s múkou z jednozrnky, ktorá patrí k suchším múkam.

Alternatíva bez obilnej múky

Tento koláčik už mám odskúšaný aj v kombinácii múk, ktoré nie sú vyrobené z obilnín – maniokovej múky (cassava), mandľovej múky a tapioka škrobu. Cassava múka je vyrobená z koreňa manioku, rovnako ako tapioka škrob, ale narozdiel od neho má cassava štruktúru podobnú polohrubej múke. Výborne sa hodí do pečenia koláčov, ale aj na waffle či na palacinky. Z tejto trojice múk vyčarujete bezobilnú verziu takmer každého koláčika.

Cassava múka sa dlho nedala na Slovensku zohnať, poznala som ju len zo zahraničných receptov. Ale konečne sme sa dočkali vďaka www.grizly.sk. Takže vrelo odporúčam, výskušajte 🙂

A prečo piecť bez obilnín?

Ak dodržiavate už dlhšie bezlepkovú diétu a stále máte symptómy, je možné, že patríte k ľuďom, ktorí reagujú aj na iné obilniny. Tradične totiž bezlepková diéta vylučuje pšenicu, raž a jačmeň. A nahrádza ich ovsenými vločkami, ryžou, kukuricou a ďalšími obilninami. Avšak existuje cca 60 rôznych druhov lepku, nie len alfa-gliadín, na ktorý sa stále primárne zameriava lekárska diagnostika. Aj kukurica, ryža a ostatné obilniny obsahujú rôzne iné druhy lepku.

Ak vás táto téma zaujíma, odporúčam vám pozrieť si GLUTENOLOGY MASTERCLASS od top svetového odborníka v tejto oblasti, ktorým je Dr. Peter Osborne. Obsahuje 10 prednášok, spolu cca 15 hodín, kde sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť o lepku. Výskumy totiž poukazujú na to, že 50 – 92% bezlepkových diét neprináša želané výsledky!

vsetko o lepku

Tradičná bezlepková diéta častokrát nestačí a Dr. Osborne poukazuje na účinnosť ´skutočnej´ bezlepkovej diéty, ktorá neobsahuje žiadne druhy lepku, teda žiadne obilniny. Ak nerozumiete dosť dobre po anglicky a chceli by ste sa poradiť, napíšte mi na janka@nebojmesazdravojest.sk.

Slivky ako bohatý zdroj antioxidantov

Slivky sú bohatým zdrojom vitamínu C a polyfenolov antokyánov – antioxidantov s protizápalovými účinkami ktoré, pomáhajú znižovať riziko srdcovo-cievnych ochorení a diabetes. Výskumy ukazujú, že slivky majú až dvojnásobné množstvo antioxidantov v porovnaní s nektarinkami alebo broskyňami. Samozrejme najviac benefitov získate z čerstvých sliviek (a pokojne ich naservísujte aj k upečenému koláču).

 

slivkovo-makový bezlepkový koláč

slivkovo-makový bezlepkový koláč


Slivkovo - makový koláč (bezlepkový)

slivkovo-makový bezlepkový koláč
Vytlačiť recept
5 (hodnotenia: 1)
Že sa dá upiecť chutný zdravý koláčik bez lepku, mlieka aj bez cukru? Áno 🙂 Aj tento slivkovo-makový je toho dôkazom!
Čas prípravy15 min.
Pečenie / varenie45 min.
Celkový čas1 hod.
Typ jedla: Sladké
Cuisine: Bezlepkové, Bezmliečne
Značky: kokosová múka, koláč, mak, pšenová múka, slivky
Počet porcií: 8

Čo potrebujeme

Suché ingrediencie

  • 1 hrnček pšenová múka
  • 1/4 hrnčeka kokosová muka
  • 2 čl psyllium (pomáha držať bezlepkové cesto pokope)
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka štipka sušenej vanilky
  • štipka soli

**Alternatíva bez obilnín** (namiesto pšenovej a kokosovej múky)

  • 1/2 hrnčeka manioková (cassava) múka
  • 1/2 hrnčeka mandľová múka
  • 1/4 hrnčeka tapioka škrob

Mokré ingrediencie

  • 2 vajíčka
  • 1/2 hrnčeka kokosový jogurt (celý téglik toho z DM)
  • 1/4 hrnčeka kokosový olej
  • 1/4 hrnčeka javorový sirup alebo 1 zrelý popučený banán
  • pridajte rastlinné mlieko, ak je cesto príliš husté

Maková plnka

  • 1 hrnček mletý mak (ideálne čerstvo zomletý, napr. na kávovom mlynčeku)
  • 1/2 -3/4 hrnčeka jablková výživa (podľa toho či chcete mäkšiu alebo pevnejšiu makovú časť)
  • 2 PL mleté ľanové semienka (držia mak lepšie pokope)
  • 2 PL malinový džem (nemusí byť)

Slivky

  • 9-12 sliviek (ideálne šťavnatú odrodu)

Postup

Cesto

  • Najskôr zmiešame samostatne suché a mokré ingrediencie na cesto, potom ich spojíme a hmotu vylejeme do vymastenej formy.
  • Zmiešame všetky ingrediencie na makovú plnku a robíme kôpky do bieleho cesta.
  • Slivky nakrájame na polovice, kôstky odstránime a ukladáme na vrch cesta. Posypeme celým makom na ozdobu.
  • Pečieme pri 180°C cca 45 minút.

Poznámky

Celková hustota cesta bude závisieť od značky použitej múky, nakoľko rôzne druhy kokosovej múky majú trochu rôznu savosť. Ak sa vám cesto zdá príliš husté, pridajte trochu mlieka alebo vody. Naopak ak je príliš tekuté, pridajte viac múky (postupne).
0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It


bezlepkové


Možno sa vám bude páčiť
Čoko – koko donutky (vegan, keto, bez cukru)
15 apríla, 2021
Pšenová kaša z celého zrna (bezlepková)
30 marca, 2021
Liečivá karfiolová omeleta s kurkumou
29 marca, 2021
Komentovať a hodnotiť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




  • Vitajte!

    Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Verím, že tu nájdete inšpirácie a užitočné tipy, ktoré vám pomôžu nielen začať zdravšie jesť, ale aj prevziať svoje zdravie do vlastných rúk.


    Janka
  • Koučing zdravia & Nutričná terapia

    https://www.youtube.com/watch?v=Xv1zm9CgUKM
  • Zistiť viac
  • Značky

    alergia (1) antioxidanty (1) bez cukru (2) bezlaktózové (1) bezlepkové (36) bezmliečne (27) bez múky (2) bez obilnín (19) bez vajec (6) celozrnné (4) ekzém (1) fermentované (4) hotové do 20 min. (9) imunita (1) keto (8) klíčky (1) kváskové (5) low carb (9) max 5 ingrediencií (15) mikrozelenina (1) paleo (12) protizápalové (12) riešenia (1) vegan (20) vegetariánske (1) vitamíny (1) zdravé tipy (13) zdravé črevá (11) z trvanlivých potravín (18) ľahko stráviteľné (10) šošovica (1)
  • Online kurz UZDRAV SVOJE ČREVÁ

  • Pozrieť ukážku z kurzu ZDARMA
  • Novinky emailom

  • Tipy na knihy

    zdravý mozog

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Hľadať v receptoch

  • Aktuálne inšpiratívne eventy

  • Na stiahnutie

    imunita


nebojme_sa_zdravo_jest

Nebojme sa ZDRAVO jesť
Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a vše Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a všetkých prípravách niektorí z vás možno myslia aj na to, ako počas sviatkov nepribrať alebo ako zvládnuť vianočné hody bez tráviacich ťažkostí, nafukovania, refluxu, plynatosti či zápchy🥴

A napriek tomu, že sú Vianoce sviatkami radosti a pokoja, niekedy so sebou môžu priniesť aj riadnu dávku stresu. A keď sme v strese, naše trávenie nefunguje optimálne, práve naopak, absorbcia živín klesá a proces trávenia sa spomaľuje a narúša.

Preto príde vhod, keď sa okrem klasických vianočných pochúťok zásobíme aj chutnými bylinkami 🌿, ktoré pomôžu podporiť trávenie. Môžete ich pridať do varenia, niektoré aj do pečenia alebo si z nich uvariť chutný čajík🍵

🌿FENIKEL
obsahuje zlúčeniny, ktoré pomáhajú podporiť trávenie a upokojiť žalúdok. Podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, prináša úľavu od nafukovania a plynatosti. Zvyšuje sekréciu žlče, ktorá napomáha tráviť tuky.

🌿RASCA
podobne ako fenikel podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, urýchľuje proces trávenia a stimuluje produkciu žlče. Pomáha zmierniť hnačku a tlmiť ťažkosti spojené so syndrómom dráždivého čreva.

🌿ZÁZVOR
pomáha pri nevoľnosti a stimuluje trávenie. Pomáha uvoľniť tráviaci trakt a nervový systém. Pôsobí protizápalovo, zvyšuje produkciu žlče a pomáha zmierňovať svalové kŕče.

🌿ROZMARÍN
zahrieva žalúdok aj črevá, stimuluje cirkuláciu krvi, podporuje trávenie, zmierňuje nafukovanie, podporuje tok žlče a pomáha pri chronickej gastroenteritíde a kolitíde. 

Ak vás trávenie trápi už dlhšie a chceli by ste sa poradiť, neváhajte a napíšte mi 📧

#travenie #nafukovanie #zapcha #traviacetazkosti #bylinky #nutricnaterapia #zdravie #prevencia #fenikel #rasca #zazvor #rozmarin #prirodalieci
Mikulášske dobroty môžu byť chutné aj zdravé, však? 

Napríklad ako tento lahodný krémový čokoládový puding, o ktorom by ste nepovedali, že v sebe skrýva aj tekvicu 😜 Tá sa postará nielen o extra dávku vitamínov, minerálov a vlákniny, ale aj o hustú krémovú konzistenciu.

Tekvica je skvelou (aj skrytou) prísadou do množstva receptov, napr. do muffinov a wafflí a vyčarujete z nej aj dokonale vláčny tekvicový perník.

Recept na tento chutný zimný pudding nájdete na webe.
👉 Kliknite na link v BIO @ nebojme_sa_zdravo_jest

#zdravejedlo #zdravesladkosti #zdravevarenie #skrytazelenina #puding #tekvica #vegan #bezlepkove
Čo sa dozviete v novom webinári? Praktické a j Čo sa dozviete v novom webinári?

Praktické a jednoduché tipy, ktorými môžete podporiť svoje črevá každý deň.

Teším sa na vás 😊

👉LINK na webinár nájdete v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠

⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox #webinar
Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠ Prečo nes Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠
Prečo nestačí užívať probiotiká? ⁠
Čo črevám škodí a čo im naopak pomáha?⁠
⁠
Dozvieš sa v novom praktickom webinári!⁠
⁠
👉LINK je v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠
⁠
⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox
Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín. Z batátov🍠
Žiarivá, hrejivá - ideálna na chladné tmavé rána... 
Plná vlákniny pre podporu zdravého črevného mikrobiómu, vitamínu A pre ochranu slizníc a omega-3 (nielen) pre podporu výkonnosti mozgu 🧠

Ako ju pripraviť?

Pokojne večer predtým. Batáty nakrájame a uvaríme do mäkka. Scedíme a pridáme (rastlinné) mlieko a rozmixujeme na kašu so želanou hustotou. Ráno ohrejeme v hrnci.

Pred podávaním posypeme škoricou, podľa chuti pridáme trochu ďatľového alebo kokosového sirupu a chrumkavé vlašské orechy.

Vyskúšate?

#zdravie #zdravejedlo #zdravastrava #bataty #kasa #ranajkovakasa #skorica #orechu #vlasskeorechy #ranajky #vegan #bezlepkove #bezklieka #hrejivejedlo
Nepreháňam, takto pripravený ružičkový kel z Nepreháňam,
takto pripravený ružičkový kel zjedia aj ľudia, ktorým normálne až tak nechutí😜

Kľúčom je ghee (ghí) - teda prepražené maslo. S olivovým olejom to nebude rovnaké...

Ako na to? 
Čerstvý ružičkový kel nakrájame na plátky. Orestujeme na panvici s ghí (nebojte sa, pridajte koľko treba, viac je niekedy naozaj viac... 🥰). Počas prípravy dochutíme soľou, čiernym korením a mletou rascou. 

Môžete podávať ako prílohu alebo s cestovinou (podobne ako kapustové fliačky). 

Ružičkový kel podporuje zdravú pečeň aj črevá. Je zdrojom antioxidantov, vlákniny, vitamínu K a folátu. Ghí patrí k zdravým tukom, obsahuje kyselinu maslovú, ktorá tiež podporuje zdravé črevá - pomáha v prevencii rakoviny hrubého čreva aj pri liečbe Crohnovej choroby a syndrómu dráždivého čreva.
Ak vás zaujíma viac o tom ako podporiť zdravie čreva, kliknite na online kurz - LINK je V BIO @nebojme_sa_zdravo_jest 

Rasca podporuje dobré trávenie a má hrejivý účinok, takže ideálny sezónny recept na tieto chladné upršané dni ☔

Čo poviete, vyskúšate?

#kel #ruzickovykel #zdravejedlo #zdravyrecept #creva #zdravecreva #rakovinacreva #vlaknina #bezlepkove #rastlinnastrava
🥰 Máte radi ovocné koláče? Ja ich milujem 🥰 Máte radi ovocné koláče? 

Ja ich milujem. Samozrejme, že ovocie je najlepšie jesť surové (píšem hneď na úvod pre kritikov 😜 a s mierou) ale ovocné koláče sú ovocné koláče.... skrátka bez nich by leto nebolo letom 😍

Samozrejme sa dajú pripraviť v zdravších variáciách. Nemusíme ich osladiť cukrom, môžeme použiť čakankový alebo javorový sirup. Cesto môžeme pripraviť z rôznych múk, vrátane mandľovej, ovsenej alebo bezlepkovej pšenovej. A slnečnicový olej nahradiť kokosovým olejom alebo kvalitným kokosovým alebo sójovým jogurtom.

K mojim tajným ingredienciám (hlavne v bezlepkových receptoch) patrí kokosová múka. Najradšej mám tú z 
@dm_slovensko pretože krásne vonia (cítim v nej jemnú vanilku) a dodá koláčiku lahodnú chuť. 
A ako posýpka výborne poslúžia mandľové lupienky :)

A moje hlavné pravidlo je: Málo CESTA a veľa OVOCIA ❤️

Aký je váš obľúbený letný ovocný koláč?

#nebojmesaZDRAVOjest #zdravykolac #zdravepecenie #zdravejedlo #ovocnykolac #letnykolac #bezlepkove #glutenfree #pseno #psenovamuka #kokosovamuka #bezcukru #zdravesladkosti
Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje te Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje telo a drobných pomocníkov, ktorí v ňom žijú - váš MIKROBIÓM.

V novom online kurze UZDRAV SVOJE ČREVÁ objavíte nové obzory, nový pohľad na zdravie a naučíte sa čo môžete každý deň urobiť pre svoje črevá, aby vám mikróby v nich slúžili najlepšie ako len môžu 🙂

👉 Link je v BIO 

Nájdete tam bližšie informácie aj ukážky video lekcií zdarma. 

Kurz je dostupný z nahrávok - môžete začať kedykoľvek a postupovať vlastným tempom - rýchlo alebo pomaly 😉

Teším sa na vás!

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #mikrobiom #probiotika #prebiotika #zdravecreva #zdravie #zdrave #zdravejedlo #zdravevarenie #hrubecrevo #prevencia #onlinekurz #ucenieprezivot

Novinky emailom

  • Aj zdravé jedlo môže byť chutné a rýchlo hotové! Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Objavte nové jedlá, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

             

    janka@nebojmesazdravojest.sk

     

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Zdravé potraviny

    • STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni
      27 januára, 2020
    • HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni
      30 októbra, 2019
    • KARFIOL vo vašej kuchyni
      2 júla, 2019


  • Zásady ochrany súkromia
  • GDPR nastavenia
  • Cookies
© Copyright Nebojme sa ZDRAVO jesť 2020 Všetky práva vyhradené.
Akékoľvek kopírovanie obsahu webstránky je bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa zakázané.  
Pre vyhľadávanie stačte enter
Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Viac informácií o tom ako používame cookies a možnosť upraviť svoje preferencie nájdete v sekcii UPRAVIŤ NASTAVENIA
Nebojme sa ZDRAVO jesť
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Zásady ochrany súkromia

Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Cookie súbory sú občas ukladané na vašom zariadení a rozoznávajú, či ste už túto webstránku v minulosti navštívili a podľa toho prispôsobujú zobrazenie určitých elementov webstránky.

Nevyhnutné súbory Cookies

Nevyhnutné súbory Cookies by mali byť stále povolené, aby mohli byť uložené vaše preferencie cookies.

Ak nepovolíte tieto nastavenia cookies, nebude možné uložiť vaše preferencie. To znamená, že zakaždým keď navštívite túto webstránku, budete musieť znovu povoliť alebo odmietnuť cookie nastavenia.

Analytické cookies

Táto webstránka používa Google Analytics pre získavanie anonymnej štatistiky návštevnosti webstránky ako počet návštevníkov denne, najpopulárnejšie sekcie webstránky a podobne.

Povolením týchto súborov cookies nám pomáhate zlepšovať obsah a fungovanie tejto webstránky.

Prosím najskôr povoľte nevyhnutné súbory cookies, aby sme mohli uložiť vaše preferencie!

Ako používame Cookies

Viac informácií o tom ako používame súbory Cookies nájdete tu: Cookies