• Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Kniha PREbiotických receptov
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
  • Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Kniha PREbiotických receptov
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
Home » Raňajky

Jačmenná raňajková kaša

Janka Posted On 19 augusta, 2019
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Jačmenná raňajková kaša s malinami
Prejsť na recept Vytlačiť recept

Jačmenná kaša na raňajky pomôže naštartovať trávenie a dodá energiu na celé dopoludnie. V tradičnej čínskej medicíne má jačmeň významné miesto medzi obilninami a odporúča sa pri mnohých tráviacich ťažkostiach. Spomedzi obilnín obsahuje najviac vlákniny. Jačmennú kašu si uvaríte za 10 minút z jačmenných vločiek. Ideálne je, ak vločky necháte vopred fermentovať, čo zabezpečí ľahšie trávenie a lepšiu vstrebateľnosť živín. Jačmenná raňajková kaša chutí rovnako ako ovsená, avšak je nutrične hodnotnejšia.

Jačmeň a jeho benefity pre zdravie

Vďaka vysokému obsahu vlákniny zaručí jačmeň dlhší pocit nasýtenia. Predovšetkým beta-D-glukán, forma rozpustnej vlákniny znižuje apetít a preto pomáha aj pri redukčnej diéte. Betaglukán pomáha znižovať zlý cholesterol1 a chrániť pred chronickými chorobami, cukrovkou a srdcovo – cievnymi chorobami (vďaka obsahu fytoestrogénov lignanov) a rakovinou hrubého čreva (vďaka vysokému obsahu vlákniny a betaglukánov). Jačmeň je tiež zdrojom mangánu, selénu, medi, chrómu, vitamínu B1 a fostoru.

Jačmeň, zdroj vlákniny pre zdravé črevá

Vďaka obsahu rozpustnej a nerozpustnej vlákniny jačmeň prispieva k zdraviu čriev. Rozpustná vláknina v jačmeni poskytuje potravu pre priateľské baktérie v čreve, ktoré potom produkujú mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Tie chránia črevo, pomáhajú potláčať zápal a zmierňujú symptómy porúch trávenia ako syndróm dráždivého čreva, Crohnova choroba alebo ulcerózna kolitída.2, 3, 4

Ako pripraviť jačmennú raňajkovú kašu

Aby telo využilo maximum benefitov z jačmeňa, je potrebné dodržať spôsob prípravy. Jačmeň totiž podobne ako iné obilniny obsahuje aj antinutrienty a preto je vhodné ho namáčať alebo fermentovať predtým, ako ho uvaríte.

Ako fermentovať jačmenné vločky

Jačmenné vločky večer zalejte vodou (cca 2-násobok vody) a pridajte jablčný ocot (2 PL na 2 šálky vody). Do rána nechajte fermentovať. Ráno vločky dobre premyte pomocou sitka a uvarte. Ešte lepšie bude, ak necháte vločky fermentovať dlhšie, až do 48 hodín, pričom vodu vymeníte po 12 hodinách. Prečítajte si viac v článku Ako namáčať a fermentovať obilniny.

 

Jačmenná kaša - ako ju pripraviť

Jačmenná kaša - ako ju pripraviť


Čím dochutiť raňajkovú kašu

Čerstvé sezónne ovocie je dobrá voľba, nie však ideálna pre každého. Pokiaľ máte tráviace ťažkosti alebo problém so slezinou, bude lepšie ak sa surovému ovociu ráno vyhnete. Môžete použiť oriešky, kokos, horkú čokoládu, ďatle, prípadne mrazom sušené ovocie. Ak do kaše primiešate popučený banán, zjemníte tým štruktúru a vylepšíte chuť. Môžete pridať aj jablkové alebo iné ovocné pyré (teda detskú výživu).

Prečítajte si aj článok Ako zvýšiť nutričnú hodnotu raňajkovej kaše.

Jačmenná raňajková kaša

Jačmenná raňajková kaša s malinami
Vytlačiť recept
0 (hodnotenia: 0)
Jačmenná kaša na raňajky pomôže naštartovať trávenie a dodá energiu na celé dopoludnie. Jačmennú kašu si uvaríte za 10 minút z fermentovaných vločiek. 
Čas prípravy5 min.
Pečenie / varenie10 min.
Čas fermentácie12 hod.
Celkový čas15 min.
Typ jedla: Raňajky
Cuisine: Bezmliečne, Fermentované, Vegan
Značky: jačmeň
Počet porcií: 3

Čo potrebujeme

Namáčanie / Fermentácia

  • 1 hrnček jačmenné vločky
  • 2 hrnčeky voda
  • 2 PL jablčný ocot/ jogurt

Varenie

  • 1 hrnček mandľové mlieko (alebo iné mlieko)
  • 1 hrnček voda

Postup

Namáčanie cez noc

  • Ideálne je, ak vločky najskôr pomelieme v mixéri - sekáčiku alebo mlynčeku na kávu. Pomôže to uvoľniť škroby z vnútra vločiek.
  • Vločky zalejeme filtrovanou alebo odstatou vodou (voda musí byť zbavená chlóru). Pridáme jablčný ocot a premiešame. 
  • Prikryjeme nádobu tak, aby sme nezabránili prúdeniu vzduchu. Necháme na kuchynskej linke cca 12 hodín.*

Varenie

  • Vločky premyjeme a uvaríme vo vode a mlieku. Varíme cca 10 minút, ak ste vločky rozmixovali, stačí kratšie.
  • Ak máte radi krémovejšiu konzistenciu, vločky ešte rozmixujte ponorným mixérom. Podľa potreby pridajte viac prevarenej vody alebo mlieka.

Poznámky

*Vločky môžete fermentovať až 48 hodín. Dlhšia fermentácia pomáha výraznejšie eliminovať antinutrienty. Viac v článku Ako namáčať a fermentovať obilniny.
Pokojne si môžete uvariť aj viac porcií naraz, kaša vydrží v chladničke niekoľko dní. Ohrejete ju jednoducho v hrnci, stačí pridať trochu vody/ mlieka, keďže kaša má tendenciu po uvarení ďalej hustnúť.

Referencie & Zdroje:

  1. PubMed: Barley β-glucan reduces blood cholesterol levels via interrupting bile acid metabolism
  2. PubMed: Oral butyrate for mildly to moderately active Crohn’s disease
  3. PubMed: Effect of butyrate enemas on the colonic mucosa in distal ulcerative colitis
  4. PubMed: Intestinal Short Chain Fatty Acids and their Link with Diet and Human Health

Článok nereprezentuje lekárske, alebo iné zdravotnícke postupy a názory, pokiaľ nie je uvedené inak v referenciách na odborné články a vedecké výskumy. Článok nie je určený na diagnostiku ani liečbu ochorení. Rady a odporúčania v tomto článku nenahrádzajú individuálnu konzultáciu s odborníkom. Každú výraznú zmenu stravy je dôležité konzultovať s odborníkom, predovšetkým pokiaľ máte intenzívne alebo chronické zdravotné problémy. Tento článok je určený na informačné a vzdelávacie účely.

0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It


bezmliečnecelozrnnéfermentovanéhotové do 20 min.ľahko stráviteľnémax 5 ingredienciíveganz trvanlivých potravín


Možno sa vám bude páčiť
Opekaná ryža so šošovicou a kurkumou
22 júna, 2021
Čoko – koko donutky (vegan, keto, bez cukru)
15 apríla, 2021
Pšenová kaša z celého zrna (bezlepková)
30 marca, 2021
Komentovať a hodnotiť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




  • Vitajte!

    Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Verím, že tu nájdete inšpirácie a užitočné tipy, ktoré vám pomôžu nielen začať zdravšie jesť, ale aj prevziať svoje zdravie do vlastných rúk.


    Janka
  • Koučing zdravia & Nutričná terapia

    https://www.youtube.com/watch?v=Xv1zm9CgUKM
  • Zistiť viac
  • Značky

    alergia (1) antioxidanty (1) bez cukru (2) bezlaktózové (1) bezlepkové (36) bezmliečne (27) bez múky (2) bez obilnín (19) bez vajec (6) celozrnné (4) ekzém (1) fermentované (4) hotové do 20 min. (9) imunita (1) keto (8) klíčky (1) kváskové (5) low carb (9) max 5 ingrediencií (15) mikrozelenina (1) paleo (12) protizápalové (12) riešenia (1) vegan (20) vegetariánske (1) vitamíny (1) zdravé tipy (13) zdravé črevá (11) z trvanlivých potravín (18) ľahko stráviteľné (10) šošovica (1)
  • Online kurz UZDRAV SVOJE ČREVÁ

  • Pozrieť ukážku z kurzu ZDARMA
  • Novinky emailom

  • Tipy na knihy

    zdravý mozog

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Hľadať v receptoch

  • Aktuálne inšpiratívne eventy

    chronic inflammation

     

  • Na stiahnutie

    imunita


nebojme_sa_zdravo_jest

Nebojme sa ZDRAVO jesť
Láska ide cez žalúdok a zdravie začína v čre Láska ide cez žalúdok a zdravie začína v črevách ❤️⁠
⁠
Veľa ľudí užíva probiotiká💊💊 aby podporili svoje črevá 💪, no mnohí netušia 🧐, že prospešné baktérie je dôležité kŕmiť tou správnou potravou 🥗🥝🧄🍇🥦 aby sme z nich mali úžitok. ⁠
⁠
Jedným z hlavných benefitov, ktoré nám prospešné baktérie prinášajú je totiž to, že produkujú tzv. POSTBIOTIKÁ - mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Tie majú ⁠
👍 výrazné protizápalové účinky, ⁠
👍 podporujú chudnutie, ⁠
👍 imunitu ⁠
👍 aj mentálny výkon. ⁠
⁠
Pomáhajú chrániť integritu črevnej bariéry - predchádzajú vzniku priepustného čreva a znižujú riziko rakoviny hrubého čreva. ⁠
⁠
Sú pre naše zdravie kľúčové 🗝️ a telo si ich nevytvára samo, produkujú ich črevné baktérie vtedy, keď ich kŕmime tými správnymi potravinami (PREbiotikami) 🍎🍒🥑🥬⁠
⁠
Výzva teda je - dopriať črevným baktériám pestrosť aspoň 30 druhov rastlinných potravín týždenne 👍⁠
⁠
🤩 Každé jedlo je príležitosť. Praženica nemusí byť iba z vajíčok, môžete do nej pridať špenát aj cícer. Do perníkového koláča zas tekvicové pyré. Červená kapusta nepatrí len ku kačke, ale môžete z nej vyčarovať osviežujúci šalát s pomarančom....⁠
⁠
💡 Nechajte sa inšpirovať receptami v 📗 Knihe PREbiotických receptov z online kurzu UZDRAV SVOJE ČREVÁ a skúste podobným princípom osviežiť a spestriť aj svoje vlastné obľúbené recepty 🥰⁠
⁠
⁠
Stiahnite si e-knihu receptov ZDARMA len do 3.7.2022.⁠
👉 Kliknite na LINK v BIO ⁠
alebo na nebojmesazdravojest.sk/kniha-receptov/⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #mikrobiom #probiotika #prebiotika #zdravecreva #zdravie #zdrave #zdravejedlo #zdravevarenie #hrubecrevo #prevencia #knihareceptov⁠
Ne(ná)hody v kuchyni?⁠ Niekedy z nich vzniknú Ne(ná)hody v kuchyni?⁠
Niekedy z nich vzniknú chutné recepty 😋⁠
⁠
Mala z toho byť fazuľová polievka, no tento šalátik stojí tiež za to :) So stonkovým zelerom, pažítkou, petržlenovou vňaťou, ochutený olivovým olejom, soľou a korením.⁠
⁠
Rýchly, jednoduchý a nabitý mikroživinami 🥗⁠
⁠
Stonkový zeler a petržlenová vňať sú bohatým zdrojom apigenínu, antioxidantu, ktorý pomáha napríklad pri nespavosti či úzkosti, regulovaní hladiny glukózy v krvi, pri liečbe vysokého krvného tlaku, má protizápalové, antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové účinky a pomáha v prevencii mnohých druhov rakoviny.⁠
⁠
Stonkový zeler je najlepšie kupovať v BIO kvalite (zvyknú mať v Kauflande), keďže patrí k viac postrekovaným plodinám a petržlenovú vňať môžete veselo pestovať v záhradke alebo v kvetináči na okne... alebo si ju kúpte na miestnom trhovisku 🌱⁠
⁠
Čerstvosť je kľúčová, ak chcete z neho získať maximum živín a nebojte sa pridať aj chrumkavé stonky petržlenovej vňate, nielen zelené lístky.⁠
⁠
Trápia vás ALERGIE?⁠
⁠
Petržlenová vňať je jednou z hlavných ingrediencií polievky pre harmonizovanie imunity z protokolu Dr. Lea Gallanda, ktorú zdieľa v knihe Allergy Solution (Riešenie pre alergiu) práve kvôli tomu, že pomáha zmierňovať alergické reakcie a upokojovať imunitný systém. ⁠
⁠
Jedlo lieči ❤️ ⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #antioxidanty #fazula #zeler #salat #vlaknina #vegan #vegetarian #zdravevarenie⁠
Poznáte huby Shimeji? Sú krásne, však :) Aj ve Poznáte huby Shimeji? Sú krásne, však :) Aj veľmi chutné a plné benefitov, podobne ako ostatné huby.⁠
⁠
Huby ma fascinujú. Sú unikátne. Nie sú ako zelenina, ani ako mäso (ale mäso dokážu výborne nahradiť:) ⁠
⁠
Veľa ľudí dnes užíva medicinálne huby vo forme kapsúl alebo tinktúr a tie majú svoje miesto, no chutné huby patria aj na tanier 🍽️⁠
⁠
🔹 Všetky jedlé huby sú skvelé prebiotiká - teda patria k preferovanej potrave prospešných baktérií v našich črevách.⁠
⁠
🔹 Shimeji huby pomáhajú znižovať cholesterol a eliminovať plaky, ktoré sa vytvárajú na vnútorných stenách ciev.⁠
⁠
🔹 Pomáhajú pri chudnutí, regulovaní obezity a manažovaní cukrovky.⁠
⁠
🔹 Majú antibakteriálne a antiplesňové vlastnosti a pomáhajú udržiavať rovnováhu črevného mikrobiómu.⁠
⁠
🔹 Majú imunoregulačné účinky, podporujú zdravie mozgu a nervového systému.⁠
⁠
🔹 Sú bohatým zdrojom antioxidantov karotenoidov, vďaka čomu pomáhajú chrániť DNA pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré sa spája s rakovinou aj predčasným starnutím.⁠
⁠
⁠
A keby sa dalo, môžem pokračovať o benefitoch húb celý deň.... Skrátka dôvodov prečo zaradiť huby pravidelne do jedálnička je naozaj veľa. ⁠
⁠
Čoskoro pridám aj moje obľúbené recepty a tipy. ⁠
⁠
Mimochodom ak patríte k nadšencom húb (a prírodopisných dokumentov), odporúčam vám pozrieť si na Netflixe nádherný film Fantastic Fungi 👍⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #zdravejedlo ⁠
#imunita #antioxidanty #huby #shimeji #betaglukany #zdravakuchyna #zdravevarenie #hubove⁠
Karfiolová ryža, mňam🥰⁠ Kedy chutí najlep Karfiolová ryža, mňam🥰⁠
Kedy chutí najlepšie? Ak ju pripravíte na ghí masle a pridáte štipku rasce. Vyskúšajte :)⁠
⁠
POSTUP:⁠
⁠
Karfiol rozdelíme na ružičky, ktoré potom nasekáme nožom alebo v sekáčiku na malé kúsky. ⁠
⁠
Na panvici roztopíme ghí maslo a pridáme karfiol, soľ, štipku korenia a rasce, prípadne aj sušenú koreňovú zeleninu. ⁠
⁠
Chvíľku orestujeme, potom zakryjeme pokrievkou a necháme podusiť domäkka. Trvá to cca 10 minút, podľa toho na aké veľké kúsky ste nasekali karfiol.⁠
⁠
Naservírovať ju môžete ako prílohu alebo základ rizota (napr. s hubami), prípadne pre deti alebo nedôverčivých členov rodiny môžete použiť menší trik - zmiešate karfiolovú ryžu s klasickou ryžou 😉 (lepšie ako nič, však?)⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #karfiol #imunita #vegetarian #bezlepkove #glutenfree #lowcarb #keto  #paleo #zdrave #zdravevarenie #zdravakuchyna #chudnutie #rastlinnastrava #zdravecreva #mikrobiom #prebiotika
Občas je dobré pozrieť sa na veci trošku z ine Občas je dobré pozrieť sa na veci trošku z inej perspektívy.... čo myslíte?

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #zdravecreva #uzdravsvojecreva #zdrave #zdravie #nutricnaterapia #zdravejedlo #probiotika #mikrobiom #holistickamedicina #inspiracia #novypohladnazdravie #novypohlad
Sladká chrumkavá pochúťka bez výčitiek? 🥰 Sladká chrumkavá pochúťka bez výčitiek? 🥰⁠
Áno, aj takto by sa dala nazvať táto fantastická domáca granola inšpirovaná receptom z knihy Končím s cukrom od  Sarah Wilson.⁠
Je hotová do polhodinky, voňavá a sladká aj bez cukru😋⁠
⁠
Čo na ňu potrebujete? ⁠
⁠
Semienka a oriešky - napríklad mandle, lieskovce, slnečnicové semienka, chia semienka, prípadne konopné semienka a kokosové chipsy. K tomu trochu kokosového oleja, vanilky či škorice. Ja zvyknem občas pridať aj pohánku, ktorú predtým 12 hodín namáčam alebo nechám naklíčiť a potom vysuším v rúre pri cca 100°C. ⁠
⁠
Množstvo môžete prispôsobiť veľkosti plechu, ale na jeden veľký plech by to bolo cca:⁠
⁠
- 2 hrnčeky kokosových chipsov⁠
- 1 hrnček nasekaných mandlí⁠
- 1/2 hrnčeka slnečnicových semienok⁠
- 1/2 hrnčeka pohánky (alebo iné orechy/semienka)⁠
- 2 lyžice chia semienok ⁠
- 1/4 lyžičky vanilky v prášku⁠
- 1 lyžička škorice ⁠
- 1-2 lyžice roztopeného kokosového oleja⁠
⁠
⁠
1. Semienka a orechy premiešame na plechu vystlanom papierom na pečenie.⁠
⁠
2. Primiešame škoricu a vanilku a potom pokvapkáme roztopeným kokosovým olejom. Dobre premiešame, aby sa semienka obalili olejom.⁠
⁠
3. Pečieme pri 160°C cca 20 minút dozlatista. Počas pečenia pár krát premiešame.⁠
⁠
4. Po vychladnutí skladujeme v uzatvorenej nádobe, niekoľko dní pri izbovej teplote alebo dlhšie v chladničke.⁠
⁠
⁠
Chutí výborne s jogurtom na raňajky alebo len tak, na chrumkanie.⁠
A je to veľmi vďačný darček🎁 Vždy keď som ju pre niekoho nachystala pod stromček alebo ako darček k narodeninám, tak to malo obrovský úspech :) ⁠
⁠
Čo poviete, vyskúšate?⁠
⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #zdravesladkosti #sladkepecenie⁠
#bezcukru #energia #vegan #paleo #keto #zdravie #zdrave #zdravakuchyna #granola #domacagranola #kokos #bezlepkove #pohanka #mandle #zdraveranajky #ranajky
Máte aj vy pocit, že v zime sú naše 👀 zaťa Máte aj vy pocit, že v zime sú naše 👀 zaťažované viac ako inokedy? 

Nielenže chodíme menej von a trávime viac času pred počítačom alebo dlhé večery pred telkou, ale tiež suchší vzduch v interiéri vysúša sliznicu očí (aj nosa), čo tiež prispieva k problémom. A to ešte nespomínam študentov, ktorí posledné roky trávia podstatne viac času pred obrazovkami počítačov, však?

Kvapky do očí možno prinesú chvíľkovú úľavu, ale problém neriešia. Svoje oči však môžeme podporiť tým, že telu dodáme živiny, ktoré potrebuje na to, aby sa sliznice regenerovali a abz nám zrak dobre slúžil 👍

Zároveň vhodné živiny pomáhajú predchádzať vekom podmienenej makulárnej degenerácii aj kataraktom (šedému zákalu).

👀 Aké živiny potrebujú zdravé oči? 🥦🥕🥬

vitamín A, vitamín C a E, omega-3 mastné kyseliny,  zinok a rastlinné flavonoidy - luteín, zeaxantín a antokyanidíny

👀 VITAMÍN A
aktívna forma - retinol sa nachádza napr. v pečienke aj vo vajíčkach, rastlinný provitamín A nájdete v oranžovej zelenine, skvelým zdrojom sú batáty, žltá a červená paprika, mango, cantaloupe melón aj špenát. Na to, aby telo vedelo skonvertovať provitamín A na aktívnu formu je dôležité konzumovať ho s tukom.

👀 VITAMÍN C
tento dôležitý antioxidant nájdete v prírodnej forme v brokolici a kapustovitej zelenine, farebnej paprike či bobuľovitom ovocí (čučoriedky, brusnice)

👀 VITAMÍN E
z mandlí, slnečnicových semienok či vlašských orechov

👀 OMEGA-3
z lososa, rybieho oleja, chia a konopných semienok

👀 ZINOK
z vaječných žĺtkov, pečienky, hydiny, tekvicových semienok  a mandlí

👀 LUTEÍN a ZEAXANTÍN
z cukety, brokolice, špenátu, kelu, kukurice, pomarančov, vaječného žĺtka a tekvice

👀 ANTOKYANIDÍNY
z čučoriedok, černíc, granátového jablka, fialových zemiakov, cvikly a červenej kapusty

Môj tip: 
Ja viem, že čučoriedky sa dajú zohnať celý rok, ale ja mimo sezóny najradšej kupujem mrazom sušené ovocie, ktoré si zachováva maximum živín a bolo zamrazené ihneď po zbere, napr. od @brixproducts

Tipy na chutné recepty 😋 nájdete na webe. 
Link je v BIO.

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #zdrave #zdravejedlo #zdravie #zdravevarenie #zdraveoci #oci #nutricnaterapia #vyzivoveporadenstvo #prevencia #zdravyzrak
Zdravé jedlo je len prvý krok k uzdraveniu... Aj Zdravé jedlo je len prvý krok k uzdraveniu... Aj u mňa to tak bolo. Potom nasleduje hlbší pohľad, do mysle, do srdca, do duše...⁠
⁠
Novú vedenú meditáciu Dôverujem svojmu telu nájdete na YouTube. 👉Link je v BIO.⁠
⁠
⁠
Janka 🤗 ⁠
⁠
⁠
⁠
@jana_rutrich_zamboriova⁠
⁠
#meditacia #uzdravenie #vedenameditacia #zdravie⁠
#teloamysel #dusa #inspiracia #dovera #liekpredusu

Novinky emailom

  • Aj zdravé jedlo môže byť chutné a rýchlo hotové! Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Objavte nové jedlá, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

             

    janka@nebojmesazdravojest.sk

     

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Zdravé potraviny

    • STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni
      27 januára, 2020
    • HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni
      30 októbra, 2019
    • KARFIOL vo vašej kuchyni
      2 júla, 2019


  • Zásady ochrany súkromia
  • GDPR nastavenia
  • Cookies
© Copyright Nebojme sa ZDRAVO jesť 2020 Všetky práva vyhradené.
Akékoľvek kopírovanie obsahu webstránky je bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa zakázané.  
Pre vyhľadávanie stačte enter
Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Viac informácií o tom ako používame cookies a možnosť upraviť svoje preferencie nájdete v sekcii UPRAVIŤ NASTAVENIA
Nebojme sa ZDRAVO jesť
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Zásady ochrany súkromia

Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Cookie súbory sú občas ukladané na vašom zariadení a rozoznávajú, či ste už túto webstránku v minulosti navštívili a podľa toho prispôsobujú zobrazenie určitých elementov webstránky.

Nevyhnutné súbory Cookies

Nevyhnutné súbory Cookies by mali byť stále povolené, aby mohli byť uložené vaše preferencie cookies.

Ak nepovolíte tieto nastavenia cookies, nebude možné uložiť vaše preferencie. To znamená, že zakaždým keď navštívite túto webstránku, budete musieť znovu povoliť alebo odmietnuť cookie nastavenia.

Analytické cookies

Táto webstránka používa Google Analytics pre získavanie anonymnej štatistiky návštevnosti webstránky ako počet návštevníkov denne, najpopulárnejšie sekcie webstránky a podobne.

Povolením týchto súborov cookies nám pomáhate zlepšovať obsah a fungovanie tejto webstránky.

Prosím najskôr povoľte nevyhnutné súbory cookies, aby sme mohli uložiť vaše preferencie!

Ako používame Cookies

Viac informácií o tom ako používame súbory Cookies nájdete tu: Cookies