• Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
  • Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
Home » Hlavné jedlá

Opekaná ryža s karfiolom a hráškom

Janka Posted On 31 mája, 2019
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Opekaná ryža s karfiolom a hráškom
Prejsť na recept Vytlačiť recept

Opekaná ryža s karfiolom a hráškom je výbornou alternatívou klasického rizota, len bez syra. O krémovú štruktúru sa tu postará vajíčko. Je jednoduchou a chutnou kombináciou protizápalového karfiolu a kurkumy. Šetrná príprava karfiolu pomôže pri zachovaní výživných látok, hlavne sulforafanu, ktorý spolu s kurkumou pomáha predchádzať rakovine. Zelený hrášok dodá jedlu bielkoviny.

Karfiol patrí medzi nutrične najbohatšiu zeleninu. Účinné látky z karfiolu a iných druhov kapustovitej zeleniny boli už predmetom viacerých štúdií, ktoré poukazujú okrem iného na benefity pri prevencii rakoviny a neurodegeneratívnych chorôb. Avšak tradičný vyprážaný karfiol nie je práve forma, z akej môže naše telo veľa benefitov karfiolu využiť.

 

Ak chcete maximalizovať liečivé účinky karfiolu, je dôležité zachovať určitý postup prípravy, aby sa mohla sformovať účinná látka sulforafan.

 

Ako spracovať karfiol, aby sa zachovali liečivé účinky po varení

V zelenine sa sulforafan nachádza v neaktívnej forme, pre aktivovanie je potrebné zeleninu narušiť krájaním, sekaním, drvením.1  Tepelná úprava a tiež mrazenie však bránia sformovaniu sulforafanu. Vďaka štúdii z Veľkej Británie vieme, že existuje spôsob, ako tomu naopak dopomôcť.2

Najlepší spôsob ako variť karfiol:

  1. Karfiol nakrájajte na stredne veľké kusy a namočte do slanej vody aspoň na 5 minút, potom premyte. Namáčaním v slanej vode pomôžete odplaviť nežiadúce látky z povrchu zeleniny.
  2. Umytý karfiol nakrájajte / nasekajte v sekáčiku (podľa konkrétneho receptu). Už samotné krájanie pomáha v procese formovania sulforafanu.
  3. Karfiol posypte horčicovými semienkami (netreba ich veľa, ja používam 1 čl na stredne veľký karfiol).
  4. Nechajte odstáť 30 – 90 minút (dlhšie je lepšie). Potom uvarte podľa receptu.

Detailnejšie informácie nájdete v článku Ako zvýšiť hladinu sulforafanu v brokolici a karfiole.

 

Karfiol
Opekaná ryža s karfiolom a hráškom


Prečo práve hnedá ryža?

Hnedá ryža je nutrične bohatšia ako biela, keďže tá biela neobsahuje šupku, bohatý zdroj vlákniny a živín. Zjednodušene povedané, je to ešte väčší rozdiel ako keď porovnáte bielu múku s celozrnnou. Mnohých ľudí odrádza zdĺhavejšia príprava hnedej ryže. Ale povedzme si úprimne, ak ste ochotní variť hovädzie mäso (a nie len rýchle kuracie) alebo varíte fazuľovú polievku zo sušenej fazule, tak ani príprava hnedej ryže nie je žiaden problém.

Uvarte hnedú ryžu ako varíte cestoviny

Čo to znamená? Hodíte ryžu do väčšieho množstva vriacej vody (cca 6 – 10 násobok vody). Ryža sa varí 35 – 45 minút. Potom ju scedíte ako cestoviny. Necháte pod pokrievkou v teplom hrnci postáť ešte 5-10 minút. Výsledok je fantastický!

Ak sa obávate obsahu arzénu v hnedej ryži, vedecké výskumy potvrdzujú konkrétny postup ako arzén výrazne eliminovať namáčaním a varením vo väčšom množstve vody, nakoľko arzén je rozpustný vo vode a tá ho pomôže odstrániť. Viac informácií nájdete v článku Ako uvariť chutnú a zdravú hnedú ryžu.

hnedá ryža

Vďaka čomu je toto jedlo zdravé

 

ryža

HNEDÁ RYŽA

Ryžové šupky a klíčky obsahujú napr. kyseninu ferulovú, ktorá pomáha pri oprave poškodenej DNA.3 Hnedá ryža je bohatá na selén, ktorý má silné antioxidačné a protizápalové účinky. Viac o benefitoch hnedej ryže nájdete v článku HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni.


karfiol

KARFIOL

Karfiol má protizápalové účinky, pomáha v liečbe a prevencii rakoviny a neurodegeneratívnych chorôb. Pomáha vyrovnávať hladinu hormónov, zlepšovať funkciu obličiek aj brániť premnoženiu Helikobakter pylori v tráviacom trakte.4 Je bohatým zdrojom vitamínu C, vitamínu K a folátov.5 Viac v článku KARFIOL vo vašej kuchyni.


 

kurkuma

KURKUMA

Kurkuma má výrazné protizápalové účinky6, dokonca sa vyrovná viacerým protizápalovým liekom. Pomáha detoxikovať organizmus a eliminovať zahlienenie, má preventívne účinky proti vzniku žlčníkových kameňov7 a pomáha chrániť mozog pred degeneratívnymi ochoreniami. Množstvo štúdií poukazuje na to, že chráni pred rakovinou.8, 9


Tip z nákupného zoznamu

Mletá koreňová zelenina namiesto tradičnej vegety je skvelou zdravou voľbou na dochutenie polievok aj hlavných jedál. Možete je ju samozrejme pripraviť aj doma, vysušením zeleniny v sušičke ovocia a pomletím najemno. Ak však túto možnosť nemáte, vyskúšajte napr. Horalku bez soli alebo Sušený zeleninový bujón DM BIO.

Opekaná ryža s karfiolom a kurkumou

Vytlačiť recept
(hodnotenia: 0)
Opekaná ryža s karfiolom a hráškom je výbornou alternatívou klasického rizota, len bez syra. O krémovú štruktúru sa tu postará vajíčko. Je jednoduchou a chutnou kombináciou protizápalového karfiolu a kurkumy. 
Čas prípravy15 min.
Pečenie / varenie45 min.
Čas chladnutia40 min.
Celkový čas1 hod.
Typ jedla: Hlavné jedlo
Cuisine: Bezlepkové, Bezmliečne
Počet porcií: 4

Čo potrebujeme

  • 2 hrnčeky hnedá ryža (uvarená)
  • 2-3 hrnčeky karfiol (nadrobno nasekaný)

Praženica

  • 1 PL olivový / kokosový olej
  • 3 vajíčka
  • 1 plátok masla (cca 2 PL)

Na dokončenie

  • 1 čl mletá koreňová zelenina
  • 1/2 čl kurkuma
  • 1/4 čl čierne korenie
  • soľ podľa chuti

Servírovanie

  • 1/2 hrnčeka hrášok
  • petržlenová vňať/ koriander
  • mäta nasekaná nadrobno (nemusí byť)

Postup

  • Hnedú ryžu uvaríme samostane a necháme vychladnúť, inak by sa príliš lepila.*
  • Z vajíčok urobíme praženicu, odstavíme a primiešame kúsok masla, ktoré necháme v teplej praženici rozpustiť. Odložíme bokom.
  • Karfiol nasekáme na malé kúsky. Vložíme do vriacej vody a povaríme 1 minútu. Scedíme a necháme odkvapkať.
  • Na panvici zohrejeme olivový olej a pridáme karfiol a koreniny a krátko orestujeme. Potom pridáme ryžu a praženicu a zmes premiešame. 
  • Podávame s hráškom. Ak použijete mrazený hrášok, krátko ho obvarte vo vriacej vode. Hotové jedlo posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.

Poznámky

* Detaily o varení hnedej ryže nájdete v článku Ako uvariť chutnú a zdravú hnedú ryžu.

Referencie & Zdroje:

  1. Healthline: Sulforaphane: Benefits, Side Effects, and Food Sources
  2. ScienceDirect: The potential to intensify sulforaphane formation in cooked broccoli (Brassica oleracea var. italica) using mustard seeds (Sinapis alba)
  3. PubMed: Ferulic acid, a bioactive component of rice bran, improves oxidative stress and mitochondrial biogenesis and dynamics in mice and in human mononuclear cells.
  4. PubMed: Diet and Helicobacter pylori infection
  5. WHFoods: Cauliflower
  6. PubMed: Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research.
  7. PubMed: Combination of curcumin and piperine prevents formation of gallstones in C57BL6 mice fed on lithogenic diet: whether NPC1L1/SREBP2 participates in this process?
  8. PubMed: Anticancer potential of curcumin: preclinical and clinical studies.
  9. PubMed: Curcumin and cancer: an „old-age“ disease with an „age-old“ solution.

Článok nereprezentuje lekárske, alebo iné zdravotnícke postupy a názory, pokiaľ nie je uvedené inak v referenciách na odborné články a vedecké výskumy. Článok nie je určený na diagnostiku ani liečbu ochorení. Rady a odporúčania v tomto článku nenahrádzajú individuálnu konzultáciu s odborníkom. Každú výraznú zmenu stravy je dôležité konzultovať s odborníkom, predovšetkým pokiaľ máte intenzívne alebo chronické zdravotné problémy. Tento článok je určený na informačné a vzdelávacie účely.

 

0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It


bez vajecbezlepkovébezmliečne


Možno sa vám bude páčiť
Čoko – koko donutky (vegan, keto, bez cukru)
15 apríla, 2021
Pšenová kaša z celého zrna (bezlepková)
30 marca, 2021
Liečivá karfiolová omeleta s kurkumou
29 marca, 2021
Komentovať a hodnotiť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




  • Vitajte!

    Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Verím, že tu nájdete inšpirácie a užitočné tipy, ktoré vám pomôžu nielen začať zdravšie jesť, ale aj prevziať svoje zdravie do vlastných rúk.


    Janka
  • Koučing zdravia & Nutričná terapia

    https://www.youtube.com/watch?v=Xv1zm9CgUKM
  • Zistiť viac
  • Značky

    alergia (1) antioxidanty (1) bez cukru (2) bezlaktózové (1) bezlepkové (36) bezmliečne (27) bez múky (2) bez obilnín (19) bez vajec (6) celozrnné (4) ekzém (1) fermentované (4) hotové do 20 min. (9) imunita (1) keto (8) klíčky (1) kváskové (5) low carb (9) max 5 ingrediencií (15) mikrozelenina (1) paleo (12) protizápalové (12) riešenia (1) vegan (20) vegetariánske (1) vitamíny (1) zdravé tipy (13) zdravé črevá (11) z trvanlivých potravín (18) ľahko stráviteľné (10) šošovica (1)
  • Online kurz UZDRAV SVOJE ČREVÁ

  • Pozrieť ukážku z kurzu ZDARMA
  • Novinky emailom

  • Tipy na knihy

    zdravý mozog

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Hľadať v receptoch

  • Aktuálne inšpiratívne eventy

  • Na stiahnutie

    imunita


nebojme_sa_zdravo_jest

Nebojme sa ZDRAVO jesť
Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a vše Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a všetkých prípravách niektorí z vás možno myslia aj na to, ako počas sviatkov nepribrať alebo ako zvládnuť vianočné hody bez tráviacich ťažkostí, nafukovania, refluxu, plynatosti či zápchy🥴

A napriek tomu, že sú Vianoce sviatkami radosti a pokoja, niekedy so sebou môžu priniesť aj riadnu dávku stresu. A keď sme v strese, naše trávenie nefunguje optimálne, práve naopak, absorbcia živín klesá a proces trávenia sa spomaľuje a narúša.

Preto príde vhod, keď sa okrem klasických vianočných pochúťok zásobíme aj chutnými bylinkami 🌿, ktoré pomôžu podporiť trávenie. Môžete ich pridať do varenia, niektoré aj do pečenia alebo si z nich uvariť chutný čajík🍵

🌿FENIKEL
obsahuje zlúčeniny, ktoré pomáhajú podporiť trávenie a upokojiť žalúdok. Podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, prináša úľavu od nafukovania a plynatosti. Zvyšuje sekréciu žlče, ktorá napomáha tráviť tuky.

🌿RASCA
podobne ako fenikel podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, urýchľuje proces trávenia a stimuluje produkciu žlče. Pomáha zmierniť hnačku a tlmiť ťažkosti spojené so syndrómom dráždivého čreva.

🌿ZÁZVOR
pomáha pri nevoľnosti a stimuluje trávenie. Pomáha uvoľniť tráviaci trakt a nervový systém. Pôsobí protizápalovo, zvyšuje produkciu žlče a pomáha zmierňovať svalové kŕče.

🌿ROZMARÍN
zahrieva žalúdok aj črevá, stimuluje cirkuláciu krvi, podporuje trávenie, zmierňuje nafukovanie, podporuje tok žlče a pomáha pri chronickej gastroenteritíde a kolitíde. 

Ak vás trávenie trápi už dlhšie a chceli by ste sa poradiť, neváhajte a napíšte mi 📧

#travenie #nafukovanie #zapcha #traviacetazkosti #bylinky #nutricnaterapia #zdravie #prevencia #fenikel #rasca #zazvor #rozmarin #prirodalieci
Mikulášske dobroty môžu byť chutné aj zdravé, však? 

Napríklad ako tento lahodný krémový čokoládový puding, o ktorom by ste nepovedali, že v sebe skrýva aj tekvicu 😜 Tá sa postará nielen o extra dávku vitamínov, minerálov a vlákniny, ale aj o hustú krémovú konzistenciu.

Tekvica je skvelou (aj skrytou) prísadou do množstva receptov, napr. do muffinov a wafflí a vyčarujete z nej aj dokonale vláčny tekvicový perník.

Recept na tento chutný zimný pudding nájdete na webe.
👉 Kliknite na link v BIO @ nebojme_sa_zdravo_jest

#zdravejedlo #zdravesladkosti #zdravevarenie #skrytazelenina #puding #tekvica #vegan #bezlepkove
Čo sa dozviete v novom webinári? Praktické a j Čo sa dozviete v novom webinári?

Praktické a jednoduché tipy, ktorými môžete podporiť svoje črevá každý deň.

Teším sa na vás 😊

👉LINK na webinár nájdete v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠

⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox #webinar
Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠ Prečo nes Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠
Prečo nestačí užívať probiotiká? ⁠
Čo črevám škodí a čo im naopak pomáha?⁠
⁠
Dozvieš sa v novom praktickom webinári!⁠
⁠
👉LINK je v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠
⁠
⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox
Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín. Z batátov🍠
Žiarivá, hrejivá - ideálna na chladné tmavé rána... 
Plná vlákniny pre podporu zdravého črevného mikrobiómu, vitamínu A pre ochranu slizníc a omega-3 (nielen) pre podporu výkonnosti mozgu 🧠

Ako ju pripraviť?

Pokojne večer predtým. Batáty nakrájame a uvaríme do mäkka. Scedíme a pridáme (rastlinné) mlieko a rozmixujeme na kašu so želanou hustotou. Ráno ohrejeme v hrnci.

Pred podávaním posypeme škoricou, podľa chuti pridáme trochu ďatľového alebo kokosového sirupu a chrumkavé vlašské orechy.

Vyskúšate?

#zdravie #zdravejedlo #zdravastrava #bataty #kasa #ranajkovakasa #skorica #orechu #vlasskeorechy #ranajky #vegan #bezlepkove #bezklieka #hrejivejedlo
Nepreháňam, takto pripravený ružičkový kel z Nepreháňam,
takto pripravený ružičkový kel zjedia aj ľudia, ktorým normálne až tak nechutí😜

Kľúčom je ghee (ghí) - teda prepražené maslo. S olivovým olejom to nebude rovnaké...

Ako na to? 
Čerstvý ružičkový kel nakrájame na plátky. Orestujeme na panvici s ghí (nebojte sa, pridajte koľko treba, viac je niekedy naozaj viac... 🥰). Počas prípravy dochutíme soľou, čiernym korením a mletou rascou. 

Môžete podávať ako prílohu alebo s cestovinou (podobne ako kapustové fliačky). 

Ružičkový kel podporuje zdravú pečeň aj črevá. Je zdrojom antioxidantov, vlákniny, vitamínu K a folátu. Ghí patrí k zdravým tukom, obsahuje kyselinu maslovú, ktorá tiež podporuje zdravé črevá - pomáha v prevencii rakoviny hrubého čreva aj pri liečbe Crohnovej choroby a syndrómu dráždivého čreva.
Ak vás zaujíma viac o tom ako podporiť zdravie čreva, kliknite na online kurz - LINK je V BIO @nebojme_sa_zdravo_jest 

Rasca podporuje dobré trávenie a má hrejivý účinok, takže ideálny sezónny recept na tieto chladné upršané dni ☔

Čo poviete, vyskúšate?

#kel #ruzickovykel #zdravejedlo #zdravyrecept #creva #zdravecreva #rakovinacreva #vlaknina #bezlepkove #rastlinnastrava
🥰 Máte radi ovocné koláče? Ja ich milujem 🥰 Máte radi ovocné koláče? 

Ja ich milujem. Samozrejme, že ovocie je najlepšie jesť surové (píšem hneď na úvod pre kritikov 😜 a s mierou) ale ovocné koláče sú ovocné koláče.... skrátka bez nich by leto nebolo letom 😍

Samozrejme sa dajú pripraviť v zdravších variáciách. Nemusíme ich osladiť cukrom, môžeme použiť čakankový alebo javorový sirup. Cesto môžeme pripraviť z rôznych múk, vrátane mandľovej, ovsenej alebo bezlepkovej pšenovej. A slnečnicový olej nahradiť kokosovým olejom alebo kvalitným kokosovým alebo sójovým jogurtom.

K mojim tajným ingredienciám (hlavne v bezlepkových receptoch) patrí kokosová múka. Najradšej mám tú z 
@dm_slovensko pretože krásne vonia (cítim v nej jemnú vanilku) a dodá koláčiku lahodnú chuť. 
A ako posýpka výborne poslúžia mandľové lupienky :)

A moje hlavné pravidlo je: Málo CESTA a veľa OVOCIA ❤️

Aký je váš obľúbený letný ovocný koláč?

#nebojmesaZDRAVOjest #zdravykolac #zdravepecenie #zdravejedlo #ovocnykolac #letnykolac #bezlepkove #glutenfree #pseno #psenovamuka #kokosovamuka #bezcukru #zdravesladkosti
Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje te Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje telo a drobných pomocníkov, ktorí v ňom žijú - váš MIKROBIÓM.

V novom online kurze UZDRAV SVOJE ČREVÁ objavíte nové obzory, nový pohľad na zdravie a naučíte sa čo môžete každý deň urobiť pre svoje črevá, aby vám mikróby v nich slúžili najlepšie ako len môžu 🙂

👉 Link je v BIO 

Nájdete tam bližšie informácie aj ukážky video lekcií zdarma. 

Kurz je dostupný z nahrávok - môžete začať kedykoľvek a postupovať vlastným tempom - rýchlo alebo pomaly 😉

Teším sa na vás!

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #mikrobiom #probiotika #prebiotika #zdravecreva #zdravie #zdrave #zdravejedlo #zdravevarenie #hrubecrevo #prevencia #onlinekurz #ucenieprezivot

Novinky emailom

  • Aj zdravé jedlo môže byť chutné a rýchlo hotové! Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Objavte nové jedlá, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

             

    janka@nebojmesazdravojest.sk

     

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Zdravé potraviny

    • STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni
      27 januára, 2020
    • HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni
      30 októbra, 2019
    • KARFIOL vo vašej kuchyni
      2 júla, 2019


  • Zásady ochrany súkromia
  • GDPR nastavenia
  • Cookies
© Copyright Nebojme sa ZDRAVO jesť 2020 Všetky práva vyhradené.
Akékoľvek kopírovanie obsahu webstránky je bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa zakázané.  
Pre vyhľadávanie stačte enter
Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Viac informácií o tom ako používame cookies a možnosť upraviť svoje preferencie nájdete v sekcii UPRAVIŤ NASTAVENIA
Nebojme sa ZDRAVO jesť
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Zásady ochrany súkromia

Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Cookie súbory sú občas ukladané na vašom zariadení a rozoznávajú, či ste už túto webstránku v minulosti navštívili a podľa toho prispôsobujú zobrazenie určitých elementov webstránky.

Nevyhnutné súbory Cookies

Nevyhnutné súbory Cookies by mali byť stále povolené, aby mohli byť uložené vaše preferencie cookies.

Ak nepovolíte tieto nastavenia cookies, nebude možné uložiť vaše preferencie. To znamená, že zakaždým keď navštívite túto webstránku, budete musieť znovu povoliť alebo odmietnuť cookie nastavenia.

Analytické cookies

Táto webstránka používa Google Analytics pre získavanie anonymnej štatistiky návštevnosti webstránky ako počet návštevníkov denne, najpopulárnejšie sekcie webstránky a podobne.

Povolením týchto súborov cookies nám pomáhate zlepšovať obsah a fungovanie tejto webstránky.

Prosím najskôr povoľte nevyhnutné súbory cookies, aby sme mohli uložiť vaše preferencie!

Ako používame Cookies

Viac informácií o tom ako používame súbory Cookies nájdete tu: Cookies