• Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Kniha PREbiotických receptov
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
  • Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Kniha PREbiotických receptov
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
Home » Zdravé tipy

Ako sa zbaviť závislosti na sladkostiach (čo pomohlo mne)

Janka Posted On 22 mája, 2019
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

ako sa zbavit zavislosti na sladkom

Pred dvomi rokmi mi kamarátka požičala knihu Končím s cukrom. Nie že by som priamo musela prestať jesť cukor (resp. som si to neuvedomovala), ale kniha ma zaujala a páčili sa mi recepty. Okrem toho som počula veľmi pozitívne ohlasy od ľudí, ktorým obmedzenie cukru pomohlo pri mnohých zdravotných problémoch. Dala som tomu šancu. Povedala som si, že dobrý detox by mi nezaškodil a nemôžem povedať, že by moje trávenie vtedy fungovalo dokonale.

Kniha ma inšpirovala, ale bola postavená na programe, ktorý začína 8-týždňovým detoxom – nielen bez cukru/ sladkostí, ale aj bez ovocia. Práve začínalo leto, vzdať sa vtedy čerstvého sezónneho ovocia mi nedávalo zmysel. Tak som si povedala, že zatiaľ aspoň prestanem jesť sladkosti z obchodu.

Dopriala som si ale zmrzlinu, lebo bez tej si leto rozhodne predstaviť neviem. Avšak vyberala som si iba tú najlepšiu, ktorá rozhodne stála za to, napr. z Čoko kafé vo Sv. Jure. Občas som si dala zdravšiu verziu sladkostí (horkú čokoládu) a domáce koláčiky, ktoré som ale podľa knihy Končím s cukrom začala pripravovať s ryžovým sirupom (no existujú aj lepšie alternatívy, viac o tom v článku Zdravšie alternatívy cukru).

Postupne aj moja závislosť na sladkostiach slabla a už mi ani domáce sladkosti k šťastiu nechýbali. A ak som si náhodou dala nezdravú sladkosť (napr. Toffifee), už mi to ani nechutilo, zdalo sa mi to príliš sladké.

 

Takto postupne, bez nejakej námahy a vyčerpávajúceho odopierania
si moje telo zvyklo na menej cukru.

 

Podobné to bolo s chlebom. Celoražné, resp. celozrnné pečivo mi veľmi nechutilo. Ale keď som začala piecť domáci kváskový chlieb a postupne meniť pomery múk, aby tam bolo stále viac celozrnnej, chute sa upravili. Dnes je pre mňa nemožné upiecť čohokoľvek iba z bielej múky.

 

Kľúč bol teda v postupnosti. V tom, že človek nemal pocit odopierania.

 

Tu je v skratke zopár tipov, ktoré verím môžu aj vám pomôcť postupne obmedziť sladkosti:

1.  Nekupujte sladkosti v obchode

Odolať pri nákupe v potravinách tomu, že prihodíte do košíka keksík alebo čokoládovú tyčinku nie je až také ťažké. Ak už potrebujete kúpiť sladkosť v obchode, choďte do DM. Tam nájdete zdravšie alternatívy sladkostí, chutnú horkú čokoládu a orieškové tyčinky sladené len ďatľami alebo čakankovým sirupom.

2.  Urobte si poriadok v skrinke so sladkosťami

Prečítajte si zloženie sladkostí a zahoďte všetko s vysokým obsahom cukru, konzervantami a éčkami. Možno to znie drasticky, ale určite tam na vás vykúka niečo škodlivé (slovo nezdravé sa mi zdá príliš mierne), čo ste dostali pri gratuláciách k narodeninám či meninám. A keď to nie dobré pre vás, tak to nie je dobré ani pre nikoho iného. Ak to tam necháte, v slabej chvíľke ľahko podľahnete…

3.  Upečte/ vyrobte si sladkosti doma

Možno budete prekvapení, ako výborne chutia koláčiky a sušienky aj keď použijete polovicu sladidla oproti tradičnému receptu. Upečte si napríklad chutný zdravý koláčik, ktorý poslúži ako desiata či olovrant ku káve. Napríklad PALEO čokoládový koláč s karfiolom.

paleo cokoladovy kolac s karfiolom

Alebo Bezlepkový perníkový koláč s tekvicou:

Vláčny bezlepkový zdravý perník s tekvicou

4.  Jedzte len čerstvé sezónne ovocie

Sušené ovocie obsahuje priveľa cukru, rovnako aj ovocné džúsy. Tie sú ochudobnené aj o prospešnú vlákninu, ktorá je potrebná nielen pre dobré trávenie, ale má aj inú funkciu. Ak zjete pomaranč ako celé ovocie, vláknina sa postará o to, aby sa cukor pomalšie rovnomernejšie vstrebával, čo pomáha stabilizovať hladinu cukru v krvi. Naopak prílišné výkyvy hladiny cukru v krvi, ktoré nastavájú napríklad po zjedení sladkostí (a iných sacharidov) sú rizikovým faktorom vzniku mnohých ochorení nielen tráviaceho, ale aj nervového systému.

5.  Predvídajte chuť na sladké a vymyslite si plán B

Majte poruke niečo, čím zaženiete chuť na sladké. Môže to byť káva s mliekom (pokojne rastlinným) ochutená vanilkou a škoricou. Bude ešte účinnejšia, ak do nej pridáte lyžičku kokosového alebo MCT oleja. Ak nepijete kávu, vyskúšajte ochutený čaj rooibos. V ochodoboch nájdete vanilkový aj čokoládový, s kokosovými lupienkami a podobne. Má výraznú chuť a arómu a aj bez použitia sladidla zaručene upokojí vaše sladké chute.

Večer si môžete dopriať šálku korenistého mlieka – ohrejte mlieko a oslaďte troškou medu, škoricou, kurkumou či kardamomom. Pomôže vám ľahšie zaspať. Med mlieko jemne osladí ale narozdiel od cukru aj posilní imunitu. Nie nadarmo sa hovorí, že med by sa mal používať ako liek, nie ako sladidlo – jedna lyžička na to stačí.

Alebo si pokojne dajte pohár červeného alebo ríbezľového vína. Rozhodne je to lepšia voľba ako keksíky, pretože červené víno obsahuje účinné antioxidanty, ktoré pomáhajú posilňovať imunitu. Lepšie ako Milka:)

Keď nestíhate, majte doma v zásobe nesladené kokosové chipsy. Sú to plátky kokosu, ktoré šupnete do rúry a za 10 minút máte chrumkavú, karamelovo sladkú pochúťku bez pridania akéhokoľvek sladidla. Recept nájdete v článku Chrumkavé kokosové chipsy.

Chrumkavé kokosové chipsy

Zaujímavá teória hovorí, že ak máte chuť na sladké, dajte si lyžicu kyslej kapusty, vraj to chuť na sladké zaženie 🙂

Na záver

Držím vám palce, aby ste vo svojom úsilí obmedziť sladkosti vytrvali a nech odvykanie nie je pre vás utrpenie. Ak občas neodoláte, nemajte z toho ťažkú hlavu, nikto nie je dokonalý. A hlavne my ženy vieme, že sú dni v mesiaci, kedy je extra ťažké odolať sladkým chúťkam. Dôležité je, aby to však bola výnimka, lebo telo si rýchlo začne znovu zvykať na sladkosti. To hrozí hlavne počas sviatkov, kedy na návšteve všade musíte ochutnať nejaký ten koláčik… Teda nemusíte, lebo ak ste si už začali od sladkostí odvykať, bude pre vás oveľa jednoduchšie povedať NIE, ĎAKUJEM.

0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It


zdravé tipy


Možno sa vám bude páčiť
Najlepšie zdroje železa v potravinách
18 mája, 2020
Aj vy máte problémy so zubami?
26 apríla, 2020
Vypestujte si doma listový kel
9 apríla, 2020
Komentovať a hodnotiť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




  • Vitajte!

    Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Verím, že tu nájdete inšpirácie a užitočné tipy, ktoré vám pomôžu nielen začať zdravšie jesť, ale aj prevziať svoje zdravie do vlastných rúk.


    Janka
  • Koučing zdravia & Nutričná terapia

    https://www.youtube.com/watch?v=Xv1zm9CgUKM
  • Zistiť viac
  • Značky

    alergia (1) antioxidanty (1) bez cukru (2) bezlaktózové (1) bezlepkové (36) bezmliečne (27) bez múky (2) bez obilnín (19) bez vajec (6) celozrnné (4) ekzém (1) fermentované (4) hotové do 20 min. (9) imunita (1) keto (8) klíčky (1) kváskové (5) low carb (9) max 5 ingrediencií (15) mikrozelenina (1) paleo (12) protizápalové (12) riešenia (1) vegan (20) vegetariánske (1) vitamíny (1) zdravé tipy (13) zdravé črevá (11) z trvanlivých potravín (18) ľahko stráviteľné (10) šošovica (1)
  • Online kurz UZDRAV SVOJE ČREVÁ

  • Pozrieť ukážku z kurzu ZDARMA
  • Novinky emailom

  • Tipy na knihy

    zdravý mozog

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Hľadať v receptoch

  • Aktuálne inšpiratívne eventy

    diabetes summit

     

  • Na stiahnutie

    imunita


nebojme_sa_zdravo_jest

Nebojme sa ZDRAVO jesť
🥰 Máte radi ovocné koláče? Ja ich milujem 🥰 Máte radi ovocné koláče? 

Ja ich milujem. Samozrejme, že ovocie je najlepšie jesť surové (píšem hneď na úvod pre kritikov 😜 a s mierou) ale ovocné koláče sú ovocné koláče.... skrátka bez nich by leto nebolo letom 😍

Samozrejme sa dajú pripraviť v zdravších variáciách. Nemusíme ich osladiť cukrom, môžeme použiť čakankový alebo javorový sirup. Cesto môžeme pripraviť z rôznych múk, vrátane mandľovej, ovsenej alebo bezlepkovej pšenovej. A slnečnicový olej nahradiť kokosovým olejom alebo kvalitným kokosovým alebo sójovým jogurtom.

K mojim tajným ingredienciám (hlavne v bezlepkových receptoch) patrí kokosová múka. Najradšej mám tú z 
@dm_slovensko pretože krásne vonia (cítim v nej jemnú vanilku) a dodá koláčiku lahodnú chuť. 
A ako posýpka výborne poslúžia mandľové lupienky :)

A moje hlavné pravidlo je: Málo CESTA a veľa OVOCIA ❤️

Aký je váš obľúbený letný ovocný koláč?

#nebojmesaZDRAVOjest #zdravykolac #zdravepecenie #zdravejedlo #ovocnykolac #letnykolac #bezlepkove #glutenfree #pseno #psenovamuka #kokosovamuka #bezcukru #zdravesladkosti
Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje te Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje telo a drobných pomocníkov, ktorí v ňom žijú - váš MIKROBIÓM.

V novom online kurze UZDRAV SVOJE ČREVÁ objavíte nové obzory, nový pohľad na zdravie a naučíte sa čo môžete každý deň urobiť pre svoje črevá, aby vám mikróby v nich slúžili najlepšie ako len môžu 🙂

👉 Link je v BIO 

Nájdete tam bližšie informácie aj ukážky video lekcií zdarma. 

Kurz je dostupný z nahrávok - môžete začať kedykoľvek a postupovať vlastným tempom - rýchlo alebo pomaly 😉

Teším sa na vás!

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #mikrobiom #probiotika #prebiotika #zdravecreva #zdravie #zdrave #zdravejedlo #zdravevarenie #hrubecrevo #prevencia #onlinekurz #ucenieprezivot
Najjednoduchší spôsob ako zaradiť do jedálnička huby 😉 Naservírujte ich na toast!⁠
⁠
Poradil mi to pestovateľ húb na trhovisku v Pezinku: Orestujete cibuľku alebo pórik, pridáte huby - nakrájané na plátky alebo menšie môžete nechať celé. Pridáte soľ a čierne korenie a restujete, kým huby zmäknú.⁠
⁠
Ja vždy používam ghí, ale pokojne skúste aj s olivovým olejom. No ghí tomu dodá ešte lepšiu chuť! K tomu pažítka a petržlenévá vňať (tú pridávam všade, kde sa dá) a chutné rýchle jedlo je na stole 😍⁠
⁠
Väčšinou takto pripravujem #shitake, na fotke sú #shimeji. ⁠
⁠
Pochutíte si vy aj vaše prospešné baktérie v brušku ❤️⁠
⁠
⁠
⁠
Čo poviete, vyskúšate?⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #zdravejedlo ⁠
#imunita #antioxidanty #huby #betaglukany #zdravakuchyna #zdravevarenie #hubove #prebiotika #mikrobiom⁠
Láska ide cez žalúdok a zdravie začína v čre Láska ide cez žalúdok a zdravie začína v črevách ❤️⁠
⁠
Veľa ľudí užíva probiotiká💊💊 aby podporili svoje črevá 💪, no mnohí netušia 🧐, že prospešné baktérie je dôležité kŕmiť tou správnou potravou 🥗🥝🧄🍇🥦 aby sme z nich mali úžitok. ⁠
⁠
Jedným z hlavných benefitov, ktoré nám prospešné baktérie prinášajú je totiž to, že produkujú tzv. POSTBIOTIKÁ - mastné kyseliny s krátkym reťazcom. Tie majú ⁠
👍 výrazné protizápalové účinky, ⁠
👍 podporujú chudnutie, ⁠
👍 imunitu ⁠
👍 aj mentálny výkon. ⁠
⁠
Pomáhajú chrániť integritu črevnej bariéry - predchádzajú vzniku priepustného čreva a znižujú riziko rakoviny hrubého čreva. ⁠
⁠
Sú pre naše zdravie kľúčové 🗝️ a telo si ich nevytvára samo, produkujú ich črevné baktérie vtedy, keď ich kŕmime tými správnymi potravinami (PREbiotikami) 🍎🍒🥑🥬⁠
⁠
Výzva teda je - dopriať črevným baktériám pestrosť aspoň 30 druhov rastlinných potravín týždenne 👍⁠
⁠
🤩 Každé jedlo je príležitosť. Praženica nemusí byť iba z vajíčok, môžete do nej pridať špenát aj cícer. Do perníkového koláča zas tekvicové pyré. Červená kapusta nepatrí len ku kačke, ale môžete z nej vyčarovať osviežujúci šalát s pomarančom....⁠
⁠
💡 Nechajte sa inšpirovať receptami v 📗 Knihe PREbiotických receptov z online kurzu UZDRAV SVOJE ČREVÁ a skúste podobným princípom osviežiť a spestriť aj svoje vlastné obľúbené recepty 🥰⁠
⁠
⁠
Stiahnite si e-knihu receptov ZDARMA len do 3.7.2022.⁠
👉 Kliknite na LINK v BIO ⁠
alebo na nebojmesazdravojest.sk/kniha-receptov/⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #mikrobiom #probiotika #prebiotika #zdravecreva #zdravie #zdrave #zdravejedlo #zdravevarenie #hrubecrevo #prevencia #knihareceptov⁠
Ne(ná)hody v kuchyni?⁠ Niekedy z nich vzniknú Ne(ná)hody v kuchyni?⁠
Niekedy z nich vzniknú chutné recepty 😋⁠
⁠
Mala z toho byť fazuľová polievka, no tento šalátik stojí tiež za to :) So stonkovým zelerom, pažítkou, petržlenovou vňaťou, ochutený olivovým olejom, soľou a korením.⁠
⁠
Rýchly, jednoduchý a nabitý mikroživinami 🥗⁠
⁠
Stonkový zeler a petržlenová vňať sú bohatým zdrojom apigenínu, antioxidantu, ktorý pomáha napríklad pri nespavosti či úzkosti, regulovaní hladiny glukózy v krvi, pri liečbe vysokého krvného tlaku, má protizápalové, antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové účinky a pomáha v prevencii mnohých druhov rakoviny.⁠
⁠
Stonkový zeler je najlepšie kupovať v BIO kvalite (zvyknú mať v Kauflande), keďže patrí k viac postrekovaným plodinám a petržlenovú vňať môžete veselo pestovať v záhradke alebo v kvetináči na okne... alebo si ju kúpte na miestnom trhovisku 🌱⁠
⁠
Čerstvosť je kľúčová, ak chcete z neho získať maximum živín a nebojte sa pridať aj chrumkavé stonky petržlenovej vňate, nielen zelené lístky.⁠
⁠
Trápia vás ALERGIE?⁠
⁠
Petržlenová vňať je jednou z hlavných ingrediencií polievky pre harmonizovanie imunity z protokolu Dr. Lea Gallanda, ktorú zdieľa v knihe Allergy Solution (Riešenie pre alergiu) práve kvôli tomu, že pomáha zmierňovať alergické reakcie a upokojovať imunitný systém. ⁠
⁠
Jedlo lieči ❤️ ⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #antioxidanty #fazula #zeler #salat #vlaknina #vegan #vegetarian #zdravevarenie⁠
Poznáte huby Shimeji? Sú krásne, však :) Aj ve Poznáte huby Shimeji? Sú krásne, však :) Aj veľmi chutné a plné benefitov, podobne ako ostatné huby.⁠
⁠
Huby ma fascinujú. Sú unikátne. Nie sú ako zelenina, ani ako mäso (ale mäso dokážu výborne nahradiť:) ⁠
⁠
Veľa ľudí dnes užíva medicinálne huby vo forme kapsúl alebo tinktúr a tie majú svoje miesto, no chutné huby patria aj na tanier 🍽️⁠
⁠
🔹 Všetky jedlé huby sú skvelé prebiotiká - teda patria k preferovanej potrave prospešných baktérií v našich črevách.⁠
⁠
🔹 Shimeji huby pomáhajú znižovať cholesterol a eliminovať plaky, ktoré sa vytvárajú na vnútorných stenách ciev.⁠
⁠
🔹 Pomáhajú pri chudnutí, regulovaní obezity a manažovaní cukrovky.⁠
⁠
🔹 Majú antibakteriálne a antiplesňové vlastnosti a pomáhajú udržiavať rovnováhu črevného mikrobiómu.⁠
⁠
🔹 Majú imunoregulačné účinky, podporujú zdravie mozgu a nervového systému.⁠
⁠
🔹 Sú bohatým zdrojom antioxidantov karotenoidov, vďaka čomu pomáhajú chrániť DNA pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré sa spája s rakovinou aj predčasným starnutím.⁠
⁠
⁠
A keby sa dalo, môžem pokračovať o benefitoch húb celý deň.... Skrátka dôvodov prečo zaradiť huby pravidelne do jedálnička je naozaj veľa. ⁠
⁠
Čoskoro pridám aj moje obľúbené recepty a tipy. ⁠
⁠
Mimochodom ak patríte k nadšencom húb (a prírodopisných dokumentov), odporúčam vám pozrieť si na Netflixe nádherný film Fantastic Fungi 👍⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #zdravejedlo ⁠
#imunita #antioxidanty #huby #shimeji #betaglukany #zdravakuchyna #zdravevarenie #hubove⁠
Karfiolová ryža, mňam🥰⁠ Kedy chutí najlep Karfiolová ryža, mňam🥰⁠
Kedy chutí najlepšie? Ak ju pripravíte na ghí masle a pridáte štipku rasce. Vyskúšajte :)⁠
⁠
POSTUP:⁠
⁠
Karfiol rozdelíme na ružičky, ktoré potom nasekáme nožom alebo v sekáčiku na malé kúsky. ⁠
⁠
Na panvici roztopíme ghí maslo a pridáme karfiol, soľ, štipku korenia a rasce, prípadne aj sušenú koreňovú zeleninu. ⁠
⁠
Chvíľku orestujeme, potom zakryjeme pokrievkou a necháme podusiť domäkka. Trvá to cca 10 minút, podľa toho na aké veľké kúsky ste nasekali karfiol.⁠
⁠
Naservírovať ju môžete ako prílohu alebo základ rizota (napr. s hubami), prípadne pre deti alebo nedôverčivých členov rodiny môžete použiť menší trik - zmiešate karfiolovú ryžu s klasickou ryžou 😉 (lepšie ako nič, však?)⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #karfiol #imunita #vegetarian #bezlepkove #glutenfree #lowcarb #keto  #paleo #zdrave #zdravevarenie #zdravakuchyna #chudnutie #rastlinnastrava #zdravecreva #mikrobiom #prebiotika
Občas je dobré pozrieť sa na veci trošku z ine Občas je dobré pozrieť sa na veci trošku z inej perspektívy.... čo myslíte?

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #zdravecreva #uzdravsvojecreva #zdrave #zdravie #nutricnaterapia #zdravejedlo #probiotika #mikrobiom #holistickamedicina #inspiracia #novypohladnazdravie #novypohlad

Novinky emailom

  • Aj zdravé jedlo môže byť chutné a rýchlo hotové! Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Objavte nové jedlá, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

             

    janka@nebojmesazdravojest.sk

     

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Zdravé potraviny

    • STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni
      27 januára, 2020
    • HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni
      30 októbra, 2019
    • KARFIOL vo vašej kuchyni
      2 júla, 2019


  • Zásady ochrany súkromia
  • GDPR nastavenia
  • Cookies
© Copyright Nebojme sa ZDRAVO jesť 2020 Všetky práva vyhradené.
Akékoľvek kopírovanie obsahu webstránky je bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa zakázané.  
Pre vyhľadávanie stačte enter
Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Viac informácií o tom ako používame cookies a možnosť upraviť svoje preferencie nájdete v sekcii UPRAVIŤ NASTAVENIA
Nebojme sa ZDRAVO jesť
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Zásady ochrany súkromia

Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Cookie súbory sú občas ukladané na vašom zariadení a rozoznávajú, či ste už túto webstránku v minulosti navštívili a podľa toho prispôsobujú zobrazenie určitých elementov webstránky.

Nevyhnutné súbory Cookies

Nevyhnutné súbory Cookies by mali byť stále povolené, aby mohli byť uložené vaše preferencie cookies.

Ak nepovolíte tieto nastavenia cookies, nebude možné uložiť vaše preferencie. To znamená, že zakaždým keď navštívite túto webstránku, budete musieť znovu povoliť alebo odmietnuť cookie nastavenia.

Analytické cookies

Táto webstránka používa Google Analytics pre získavanie anonymnej štatistiky návštevnosti webstránky ako počet návštevníkov denne, najpopulárnejšie sekcie webstránky a podobne.

Povolením týchto súborov cookies nám pomáhate zlepšovať obsah a fungovanie tejto webstránky.

Prosím najskôr povoľte nevyhnutné súbory cookies, aby sme mohli uložiť vaše preferencie!

Ako používame Cookies

Viac informácií o tom ako používame súbory Cookies nájdete tu: Cookies