• Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
  • Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
Home » Polievky Zdravé tipy Zdravšie varenie

Čím nahradiť krutóny v krémovej polievke?

Janka Posted On 26 januára, 2020
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

Čo pridať do krémovej polievky namiesto krutónov

Krémové zeleninové polievky z čerstvej zeleniny sú výborným zdrojom vitamínov, minerálov a prospešných látok. Tradične sa kombinujú s chlebom alebo krutónmi. Ak však hľadáte alternatívu bez lepku či obilnín pre kvalitné jedlo v PALEO alebo KETO verzii, alebo jednoducho chcete zmenu, vyskúšajte niektorú z týchto chutných alternatív.

Čím nahradiť krutóny v krémovej polievke:

1. Slaná granola z orechov a semienok

slaná granola z orechov a semienok

Výborne sa hodí nielen do krémovej polievky, ale aj do šalátu a na zdravé večerné chrumkanie. Môžete si do nej namiešať orechy a semienka podľa chuti. Ideálne tekvicové a slnečnicové semienka, mandle, vlašské alebo pekanové orechy. Pridať môžete aj naklíčenú pohánku, chia semienka a lúpané konopné semienka. Postup prípravy nájdete v recepte Slaná granola z orechov a semienok.

2. Tekvicový olej

zelená krémová polievka s tekvicovým olejom

Tmavý a hustý za studena lisovaný tekvicový olej patrí k najzdravším olejom. Polievku nielen krásne ozdobí a dodá výnimočnú chuť, ale aj množstvo telu prospešných látok. Je zdrojom omega-3-mastných kyselín, ktoré pomáhajú bojovať proti zápalom. Má vysoký obsah mangánu, magnézia, fosforu a železa. Je výborným zdrojom karotenoidov a vitamínu E, ktoré patria k silným antioxidantom.

Vedecké štúdie potvrdzujú pozitívne účinky tekvicového oleja pri problémoch s hyperaktívnym močovým mechúrom1 a tiež zmiernenie ťažkostí spojených s menopauzou.2

3. Bryndzová pena

Sýta tekvicová polievka s červenou šošovicou

Hodí sa výborne do tekvicovej a batátovej polievky, ktoré sú prirodzene trochu sladšie. Práve tam jemne slaná chuť bryndze dokonale vynikne. Bryndzovú penu si pripravíte veľmi jednoducho – podobne ako nátierku. Zmiešate bryndzu a maslo v pomere 1:2 (maslo aj bryndza musia byť izbovej teploty). Do bryndzovej peny môžete pridať aj rascu, kurkumu alebo červenú papriku.

Bryndza ako fermentovaný mliečny výrobok je prirodzeným zdrojom množstva prospešných baktérií a kvasiniek 3  – je to prírodné probiotikum. Okrem toho poskytuje kvalitné bielkoviny, vitamíny a minerály. Pomáha znižovať hladinu C-reaktívneho proteínu, ktorý je poukazovateľom na zápal v tele.4  Najkvalitnejšia je 100% ovčia bryndza, kúpite ju na farme, ale zoženiete aj v Kauflande pod značkou GreenSheep.

4. Chrumkavé opečené prosciutto

Hrachová kaša

Ako menej mastná náhrada slaniny, prosciutto sa výborne kombinuje s krémovou polievkou, ale aj s vajíčkami. Jednoducho prosciutto natrháte na menšie kúsky a suchej panvici opečiete do chrumkava. Výborne sa hodí na zvýraznenie jemnejšej polievky, napr. Hrachovej kaše.

Procesované mäsové výrobky nepatria štandardne práve k nazdravším voľbám, avšak ako píše Dr- Willia Li vo svojej knihe Eat to beat disease,5 pravé talianske Prosciutto di Parma ako aj španielska alternatíva Jamón Ibérico de bellota patria k tým najlepším voľbám. Sú totiž vyrobené z prasiat chovaných na žaluďoch (jamón) a na srvátke zo syra Parmigiano-Reggiano a gaštanoch (prosciutto), teda ich strava je bohatým zdrojom omega-3-mastných kyselín. Cieľom chovateľov je dosiahnuť mäso poprepletané vláknami tuku, výsledkom čoho je jemnejšia chuť. Tieto šunky sú vyrobené sušením čistého mäsa vcelku, bez pridania konzervantov (pri balení do plastových obalov sa však pridávajú dusičnany). Obsahujú aj značný podiel soli a omega-6-mastných kyselín, ktoré sú pro zápalové. Preto v zdravom jedálničkú nepatria na tanier príliš často. 

 

Referencie & Zdroje:

  1. PubMed: Pumpkin Seed Oil Extracted From Cucurbita maxima Improves Urinary Disorder in Human Overactive Bladder
  2. PubMed: Improvement in HDL cholesterol in postmenopausal women supplemented with pumpkin seed oil: pilot study.
  3. ResearchGate: MICROBIOTA OF THE TRADITIONAL SLOVAK SHEEP CHEESE „BRYNDZA“
  4. Detection of Bacteria, Viruses, Parasites and Fungi: Bioterrorism Prevention: Health Effects of Bryndza
  5. How To Beat disease, Dr. William Li, 2019, str. 118 a 316

Článok nereprezentuje lekárske, alebo iné zdravotnícke postupy a názory, pokiaľ nie je uvedené inak v referenciách na odborné články a vedecké výskumy. Článok nie je určený na diagnostiku ani liečbu ochorení. Rady a odporúčania v tomto článku nenahrádzajú individuálnu konzultáciu s odborníkom. Každú výraznú zmenu stravy je dôležité konzultovať s odborníkom, predovšetkým pokiaľ máte intenzívne alebo chronické zdravotné problémy. Tento článok je určený na informačné a vzdelávacie účely.

0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It


bez obilnínbezlepkovézdravé tipy


Možno sa vám bude páčiť
Čoko – koko donutky (vegan, keto, bez cukru)
15 apríla, 2021
Pšenová kaša z celého zrna (bezlepková)
30 marca, 2021
Liečivá karfiolová omeleta s kurkumou
29 marca, 2021
Komentovať a hodnotiť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




  • Vitajte!

    Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Verím, že tu nájdete inšpirácie a užitočné tipy, ktoré vám pomôžu nielen začať zdravšie jesť, ale aj prevziať svoje zdravie do vlastných rúk.


    Janka
  • Koučing zdravia & Nutričná terapia

    https://www.youtube.com/watch?v=Xv1zm9CgUKM
  • Zistiť viac
  • Značky

    alergia (1) antioxidanty (1) bez cukru (2) bezlaktózové (1) bezlepkové (36) bezmliečne (27) bez múky (2) bez obilnín (19) bez vajec (6) celozrnné (4) ekzém (1) fermentované (4) hotové do 20 min. (9) imunita (1) keto (8) klíčky (1) kváskové (5) low carb (9) max 5 ingrediencií (15) mikrozelenina (1) paleo (12) protizápalové (12) riešenia (1) vegan (20) vegetariánske (1) vitamíny (1) zdravé tipy (13) zdravé črevá (2) z trvanlivých potravín (18) ľahko stráviteľné (10) šošovica (1)
  • Online kurz UZDRAV SVOJE ČREVÁ

  • Pozrieť ukážku z kurzu ZDARMA
  • Novinky emailom

  • Tipy na knihy

    zdravý mozog

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Hľadať v receptoch

  • Aktuálne inšpiratívne eventy

    mental wellness

  • Na stiahnutie

    imunita


nebojme_sa_zdravo_jest

Nebojme sa ZDRAVO jesť
Poznáte huby Shimeji? Sú krásne, však :) Aj ve Poznáte huby Shimeji? Sú krásne, však :) Aj veľmi chutné a plné benefitov, podobne ako ostatné huby.⁠
⁠
Huby ma fascinujú. Sú unikátne. Nie sú ako zelenina, ani ako mäso (ale mäso dokážu výborne nahradiť:) ⁠
⁠
Veľa ľudí dnes užíva medicinálne huby vo forme kapsúl alebo tinktúr a tie majú svoje miesto, no chutné huby patria aj na tanier 🍽️⁠
⁠
🔹 Všetky jedlé huby sú skvelé prebiotiká - teda patria k preferovanej potrave prospešných baktérií v našich črevách.⁠
⁠
🔹 Shimeji huby pomáhajú znižovať cholesterol a eliminovať plaky, ktoré sa vytvárajú na vnútorných stenách ciev.⁠
⁠
🔹 Pomáhajú pri chudnutí, regulovaní obezity a manažovaní cukrovky.⁠
⁠
🔹 Majú antibakteriálne a antiplesňové vlastnosti a pomáhajú udržiavať rovnováhu črevného mikrobiómu.⁠
⁠
🔹 Majú imunoregulačné účinky, podporujú zdravie mozgu a nervového systému.⁠
⁠
🔹 Sú bohatým zdrojom antioxidantov karotenoidov, vďaka čomu pomáhajú chrániť DNA pred poškodením voľnými radikálmi, ktoré sa spája s rakovinou aj predčasným starnutím.⁠
⁠
⁠
A keby sa dalo, môžem pokračovať o benefitoch húb celý deň.... Skrátka dôvodov prečo zaradiť huby pravidelne do jedálnička je naozaj veľa. ⁠
⁠
Čoskoro pridám aj moje obľúbené recepty a tipy. ⁠
⁠
Mimochodom ak patríte k nadšencom húb (a prírodopisných dokumentov), odporúčam vám pozrieť si na Netflixe nádherný film Fantastic Fungi 👍⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #zdravejedlo ⁠
#imunita #antioxidanty #huby #shimeji #betaglukany #zdravakuchyna #zdravevarenie #hubove⁠
Karfiolová ryža, mňam🥰⁠ Kedy chutí najlep Karfiolová ryža, mňam🥰⁠
Kedy chutí najlepšie? Ak ju pripravíte na ghí masle a pridáte štipku rasce. Vyskúšajte :)⁠
⁠
POSTUP:⁠
⁠
Karfiol rozdelíme na ružičky, ktoré potom nasekáme nožom alebo v sekáčiku na malé kúsky. ⁠
⁠
Na panvici roztopíme ghí maslo a pridáme karfiol, soľ, štipku korenia a rasce, prípadne aj sušenú koreňovú zeleninu. ⁠
⁠
Chvíľku orestujeme, potom zakryjeme pokrievkou a necháme podusiť domäkka. Trvá to cca 10 minút, podľa toho na aké veľké kúsky ste nasekali karfiol.⁠
⁠
Naservírovať ju môžete ako prílohu alebo základ rizota (napr. s hubami), prípadne pre deti alebo nedôverčivých členov rodiny môžete použiť menší trik - zmiešate karfiolovú ryžu s klasickou ryžou 😉 (lepšie ako nič, však?)⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #karfiol #imunita #vegetarian #bezlepkove #glutenfree #lowcarb #keto  #paleo #zdrave #zdravevarenie #zdravakuchyna #chudnutie #rastlinnastrava #zdravecreva #mikrobiom #prebiotika
Občas je dobré pozrieť sa na veci trošku z ine Občas je dobré pozrieť sa na veci trošku z inej perspektívy.... čo myslíte?

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #zdravecreva #uzdravsvojecreva #zdrave #zdravie #nutricnaterapia #zdravejedlo #probiotika #mikrobiom #holistickamedicina #inspiracia #novypohladnazdravie #novypohlad
Sladká chrumkavá pochúťka bez výčitiek? 🥰 Sladká chrumkavá pochúťka bez výčitiek? 🥰⁠
Áno, aj takto by sa dala nazvať táto fantastická domáca granola inšpirovaná receptom z knihy Končím s cukrom od  Sarah Wilson.⁠
Je hotová do polhodinky, voňavá a sladká aj bez cukru😋⁠
⁠
Čo na ňu potrebujete? ⁠
⁠
Semienka a oriešky - napríklad mandle, lieskovce, slnečnicové semienka, chia semienka, prípadne konopné semienka a kokosové chipsy. K tomu trochu kokosového oleja, vanilky či škorice. Ja zvyknem občas pridať aj pohánku, ktorú predtým 12 hodín namáčam alebo nechám naklíčiť a potom vysuším v rúre pri cca 100°C. ⁠
⁠
Množstvo môžete prispôsobiť veľkosti plechu, ale na jeden veľký plech by to bolo cca:⁠
⁠
- 2 hrnčeky kokosových chipsov⁠
- 1 hrnček nasekaných mandlí⁠
- 1/2 hrnčeka slnečnicových semienok⁠
- 1/2 hrnčeka pohánky (alebo iné orechy/semienka)⁠
- 2 lyžice chia semienok ⁠
- 1/4 lyžičky vanilky v prášku⁠
- 1 lyžička škorice ⁠
- 1-2 lyžice roztopeného kokosového oleja⁠
⁠
⁠
1. Semienka a orechy premiešame na plechu vystlanom papierom na pečenie.⁠
⁠
2. Primiešame škoricu a vanilku a potom pokvapkáme roztopeným kokosovým olejom. Dobre premiešame, aby sa semienka obalili olejom.⁠
⁠
3. Pečieme pri 160°C cca 20 minút dozlatista. Počas pečenia pár krát premiešame.⁠
⁠
4. Po vychladnutí skladujeme v uzatvorenej nádobe, niekoľko dní pri izbovej teplote alebo dlhšie v chladničke.⁠
⁠
⁠
Chutí výborne s jogurtom na raňajky alebo len tak, na chrumkanie.⁠
A je to veľmi vďačný darček🎁 Vždy keď som ju pre niekoho nachystala pod stromček alebo ako darček k narodeninám, tak to malo obrovský úspech :) ⁠
⁠
Čo poviete, vyskúšate?⁠
⁠
⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #zdravesladkosti #sladkepecenie⁠
#bezcukru #energia #vegan #paleo #keto #zdravie #zdrave #zdravakuchyna #granola #domacagranola #kokos #bezlepkove #pohanka #mandle #zdraveranajky #ranajky
Máte aj vy pocit, že v zime sú naše 👀 zaťa Máte aj vy pocit, že v zime sú naše 👀 zaťažované viac ako inokedy? 

Nielenže chodíme menej von a trávime viac času pred počítačom alebo dlhé večery pred telkou, ale tiež suchší vzduch v interiéri vysúša sliznicu očí (aj nosa), čo tiež prispieva k problémom. A to ešte nespomínam študentov, ktorí posledné roky trávia podstatne viac času pred obrazovkami počítačov, však?

Kvapky do očí možno prinesú chvíľkovú úľavu, ale problém neriešia. Svoje oči však môžeme podporiť tým, že telu dodáme živiny, ktoré potrebuje na to, aby sa sliznice regenerovali a abz nám zrak dobre slúžil 👍

Zároveň vhodné živiny pomáhajú predchádzať vekom podmienenej makulárnej degenerácii aj kataraktom (šedému zákalu).

👀 Aké živiny potrebujú zdravé oči? 🥦🥕🥬

vitamín A, vitamín C a E, omega-3 mastné kyseliny,  zinok a rastlinné flavonoidy - luteín, zeaxantín a antokyanidíny

👀 VITAMÍN A
aktívna forma - retinol sa nachádza napr. v pečienke aj vo vajíčkach, rastlinný provitamín A nájdete v oranžovej zelenine, skvelým zdrojom sú batáty, žltá a červená paprika, mango, cantaloupe melón aj špenát. Na to, aby telo vedelo skonvertovať provitamín A na aktívnu formu je dôležité konzumovať ho s tukom.

👀 VITAMÍN C
tento dôležitý antioxidant nájdete v prírodnej forme v brokolici a kapustovitej zelenine, farebnej paprike či bobuľovitom ovocí (čučoriedky, brusnice)

👀 VITAMÍN E
z mandlí, slnečnicových semienok či vlašských orechov

👀 OMEGA-3
z lososa, rybieho oleja, chia a konopných semienok

👀 ZINOK
z vaječných žĺtkov, pečienky, hydiny, tekvicových semienok  a mandlí

👀 LUTEÍN a ZEAXANTÍN
z cukety, brokolice, špenátu, kelu, kukurice, pomarančov, vaječného žĺtka a tekvice

👀 ANTOKYANIDÍNY
z čučoriedok, černíc, granátového jablka, fialových zemiakov, cvikly a červenej kapusty

Môj tip: 
Ja viem, že čučoriedky sa dajú zohnať celý rok, ale ja mimo sezóny najradšej kupujem mrazom sušené ovocie, ktoré si zachováva maximum živín a bolo zamrazené ihneď po zbere, napr. od @brixproducts

Tipy na chutné recepty 😋 nájdete na webe. 
Link je v BIO.

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #zdrave #zdravejedlo #zdravie #zdravevarenie #zdraveoci #oci #nutricnaterapia #vyzivoveporadenstvo #prevencia #zdravyzrak
Zdravé jedlo je len prvý krok k uzdraveniu... Aj Zdravé jedlo je len prvý krok k uzdraveniu... Aj u mňa to tak bolo. Potom nasleduje hlbší pohľad, do mysle, do srdca, do duše...⁠
⁠
Novú vedenú meditáciu Dôverujem svojmu telu nájdete na YouTube. 👉Link je v BIO.⁠
⁠
⁠
Janka 🤗 ⁠
⁠
⁠
⁠
@jana_rutrich_zamboriova⁠
⁠
#meditacia #uzdravenie #vedenameditacia #zdravie⁠
#teloamysel #dusa #inspiracia #dovera #liekpredusu
Sviatočné obdobie prináša veľa krásnych mome Sviatočné obdobie prináša veľa krásnych momentov a tešíme sa naňho celý rok, ale buďme úprimní, častokrát je to záťaž - nielen na trávenie, aj aj na celé telo. Nehovoriac o strese, ktorý častokrát prináša. A stáva sa, že práve toto obdobie vyprovokuje chronické zdravotné ťažkosti k tomu, aby sa prejavili. Fyzické aj mentálne.⁠
⁠
O to dôležitejšie je preto dopriať si starostlivosť o seba samého a vyvážiť napríklad efekt extra cukru na telo aj mozog. Napríklad aj šálkou zlatého mlieka s kurkumou. ⁠
⁠
Prečo? Kurkuma má výrazné protizápalové a detoxikačné účinky, pomáha regulovať hladinu cukru v krvi aj rozpúšťať hlieny. To je však len začiatok, kurkuma pôsobí upokojujúco a dokonca pomáha aj pri liečbe stavov úzkosti a depresie. ⁠
⁠
Ja zvyknem občas kurkumu skombinovať aj s ashwagandhou alebo s mojou obľúbenou kulinárskou hubou - korálovcom. Ten je známy aj pod názvom lion´s mane a pomáha napríklad upokojovať nervový systém, podporovať neurogenézu, chrániť tráviaci trakt a podobne ako kurkuma pomáha tiež regulovať hladinu cukru v krvi a pôsobí priaznivo pri liečbe úzkosti a depresie. A chutí výborne :)⁠
⁠
⁠
Recept ⁠
KURKUMA LATTE:⁠
⁠
- 1 hrnček rastlinné mlieko⁠
- 1/4 lyžičky kurkumy⁠
- štipka čierneho korenia, mletého zázvoru, ⁠
kardamomu, ashwagandhy alebo korálovca (podľa chuti)⁠
- trochu medu (ale nemusí byť, ak je mlieko sladké)⁠
- 1/2 lyžičky kokosového oleja⁠
⁠
Mlieko ohrejeme, primiešame koreniny a napeníme pomocou trysky z kávovaru alebo metličky na šľahanie latte.⁠ Alebo len tak pomiešame :)⁠
⁠
⁠
#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #protizapalove #vegan⁠
#kurkuma #kurkumalatte #zlatemlieko #turmeric #turmericlatte #goldenmilk #horucidrink #ashwagandha #lionsmane #hericium #koralovec #adaptogeny #adaptogens #depresia #uzkost #stres #pokoj #oddych
Niekedy sa človek môže stratiť v tej záplave Niekedy sa človek môže stratiť v tej záplave odporujúcich si rád a názorov - jesť mäso, nejesť mäso, jesť iba mäso (najnovšia móda...)? Škodí lepok? Ako je to s mliekom? A čo lektíny....? A to ani nespomínam komplikovanejšie otázky dnešnej doby.... čo je pre nás najlepšie?⁠
⁠
Najväčší odborník je pre mňa človek, ktorý nepresadzuje tvrdohlavo svoju pravdu, ale povie, že informácie, ktoré ponúka predstavujú časť pravdy a nie celú pravdu. Najväčší odborník je pre mňa človek, ktorý prizná, že je viac toho čo nevieme, ako toho čo vieme... ⁠
⁠
Veda nie je uzavretá vec. Častokrát objavíme ako niečo funguje v tele alebo v prírode a zaškatuľkujeme to ako objasnené. A potom zistíme, že opak je pravdou alebo že to bola len jedna časť skladačky.⁠
⁠
Ako teda nájsť odpoveď na otázku: Čo je PRE MŇA to najlepšie?⁠
⁠
Nemyslím si, že vám ju dá nejaký influencer na sociálnej sieti. A nedá vám ju väčšinou ani lekár, či najnovšia kniha o zdravej výžive. ⁠
⁠
Myslím si, že si na túto otázku môžeme zodpovedať len každý sám za seba. Nikto nás nepozná lepšie ako my sami. A aj my sami častokrát zamykáme dvere pred určitými aspektami svojho života a nechceme ich vidieť jasne... je jednoduchšie zhodiť príčinu ťažkostí na niečo mimo nás, na gény, baktérie, toxíny, lepok... zoznam je dlhý.⁠
⁠
No je to celá pravda? Alebo len kúsok pravdy?⁠
⁠
Sme naozaj takí bezmocní, ako sa zdá? ⁠
⁠
Bojuje naše telo proti nám? ⁠
⁠
Prečo by to robilo?⁠
⁠
Možno je pravda vo hviezdach. No ak sme my všetci stvorení z hviezdneho prachu, tak je pravda priamo v nás. Možno nastal čas hľadať odpovede vo vlastnom vnútri. ⁠
⁠
Čo myslíte?⁠
⁠
⁠
#zdravie #zdravavyziva #odpovede #koucing #perspektiva #uzdravenie #intuicia #hladanie ⁠
⁠

Novinky emailom

  • Aj zdravé jedlo môže byť chutné a rýchlo hotové! Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Objavte nové jedlá, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

             

    janka@nebojmesazdravojest.sk

     

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Zdravé potraviny

    • STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni
      27 januára, 2020
    • HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni
      30 októbra, 2019
    • KARFIOL vo vašej kuchyni
      2 júla, 2019


  • Zásady ochrany súkromia
  • GDPR nastavenia
  • Cookies
© Copyright Nebojme sa ZDRAVO jesť 2020 Všetky práva vyhradené.
Akékoľvek kopírovanie obsahu webstránky je bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa zakázané.  
Pre vyhľadávanie stačte enter
Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Viac informácií o tom ako používame cookies a možnosť upraviť svoje preferencie nájdete v sekcii UPRAVIŤ NASTAVENIA
Nebojme sa ZDRAVO jesť
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Zásady ochrany súkromia

Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Cookie súbory sú občas ukladané na vašom zariadení a rozoznávajú, či ste už túto webstránku v minulosti navštívili a podľa toho prispôsobujú zobrazenie určitých elementov webstránky.

Nevyhnutné súbory Cookies

Nevyhnutné súbory Cookies by mali byť stále povolené, aby mohli byť uložené vaše preferencie cookies.

Ak nepovolíte tieto nastavenia cookies, nebude možné uložiť vaše preferencie. To znamená, že zakaždým keď navštívite túto webstránku, budete musieť znovu povoliť alebo odmietnuť cookie nastavenia.

Analytické cookies

Táto webstránka používa Google Analytics pre získavanie anonymnej štatistiky návštevnosti webstránky ako počet návštevníkov denne, najpopulárnejšie sekcie webstránky a podobne.

Povolením týchto súborov cookies nám pomáhate zlepšovať obsah a fungovanie tejto webstránky.

Prosím najskôr povoľte nevyhnutné súbory cookies, aby sme mohli uložiť vaše preferencie!

Ako používame Cookies

Viac informácií o tom ako používame súbory Cookies nájdete tu: Cookies