• Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • e-knihy
    • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
    • E-kniha: 15 tipov ako sa oslobodiť od ZÁPCHY
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • E-kniha: 15 tipov ako sa oslobodiť od ZÁPCHY
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
  • Domov
  • Začnite TU
  • Online kurz
  • e-knihy
    • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
    • E-kniha: 15 tipov ako sa oslobodiť od ZÁPCHY
  • Recepty
    • Raňajky
    • Polievky
    • Netradičné šaláty
    • Teplé šaláty
    • Hlavné jedlá
    • Kváskové pečenie
    • Zdravé sladkosti
    • Snacky
    • Nápoje
  • Zdravé tipy
    • Zdravé potraviny
    • Zdravšie varenie
    • Zdravšie pečenie
    • Pestovanie
  • Jedlo ako liek
    • Liečebné protokoly
    • Zdravotné ťažkosti
      • Anémia & Nedostatok železa
      • Problémy so zubami
      • Žlčníkové kamene
      • Herpes simplex
      • Endometrióza a črevá
    • Zdravotné výzvy
      • Ako dostať črevá do rovnováhy po antibiotikách
    • Vitamíny & prospešné látky
  • Služby
    • Začnite TU
    • Nutričná terapia
    • Koučing zdravia
      • Čo je koučing zdravia?
      • Balíčky koučingu zdravia
      • Darčekový poukaz
      • Často kladené otázky
  • Zdroje
    • Na stiahnutie
      • E-kniha: Ako posilniť imunitu jedlom
      • E-kniha: 15 tipov ako sa oslobodiť od ZÁPCHY
      • Vedená meditácia: Ako nepodľahnúť strachu v chorobe
    • Externé zdroje
      • Knihy v slovenčine
      • Knihy v angličtine
      • Online kurzy v angličtine
      • Videá v angličtine
  • O mne
Home » Netradičné šaláty

Šošovicový šalát s petržlenovou vňaťou

Janka Posted On 27 januára, 2021
0


0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It

šošovicový šalát s petržlenom
Prejsť na recept Vytlačiť recept

Vždy som mala rada šošovicovú polievku aj prívarok, skúšam však aj menej tradičné varianty a tento šošovicový šalát s petržlenovou vňaťou patrí rozhodne k mojim favoritom! Je super jednoduchý – stačí uvariť šošovicu v ochutenej vode (s cesnakom, rascou a sušenou zeleninou) a pridať nakrájaný pórik a petržlenovú vňať (alebo aj špenát:)  Chutí sviežo a trochu exoticky (ak pridáte limetku). Hodí sa aj na hrianku a tiež ako hlavné jedlo v kombinácii s ryžou alebo pohánkou.⁠

Skvelý zdroj rastlinného železa

Šošovica aj petržlenová vňať sú výborným zdrojom rastlinného železa.⁠ To sa však nevstrebáva tak dobre ako železo z mäsa. Tu prichádza na rad vitamín C, ktorý vstrebateľnosť rastlinného železa výrazne zvyšuje. Trik je v tom, že ich musíte zjesť spolu – železo s vitamínom C.⁠

Vstrebávanie železa naopak blokuje vápnik, bielkoviny z vajec, káva a zelený a čierny čaj (nielen kvôli obsahu kofeínu, ale tiež polyfenolov a tanínov. Detailnejšie informácie a zaujímavé tipy nájdete aj v článku Anémia – nedostatok železa.

Ak vás zaujíma obsah železa aj v iných potravinách, pozrite si prehľad v článku Najlepšie zdroje železa v potravinách.

Zdroje železa v potravinách

⁠Petržlenová vňať – bohatý zdroj antioxidantov

Petržlenová vňať je bohatým zdrojom vitamínu C, flavonoidov a karotenoidov. Je to dokonca najlepší zdroj flavonoidov v našej bežnej strave. Antioxidanty pomáhajú chrániť naše bunky pred poškodením, ktoré je buď výsledkom prirodzených procesov v tele alebo prichádza zvonku vo forme toxínov z jedla, vody, ovzdušia či chemických látok v bežne používaných kozmetických alebo čistiacich prostriedkoch. Antioxidanty neutralizujú nebezpečné voľné radikály a pomáhajú tak chrániť pred rakovinou i predčasnými príznakmi starnutia.

Konkrétne petržlenová vňať obsahuje predovšetkým flavonoidy apigením a myricetín. Apigenín vykazuje pozitívne účinky pri liečbe neurologických ochorení a úrazov vďaka tomu, že stimuluje neurogenézu (tvorbu nových neurónov) u dospelých.1 Apigenín má tiež antibakteriálne, antivírusové, antiparazitické a antiplesňové účinky. Skúma sa jeho účinnosť podľa konkrétnych kmeňov baktérií a vírusov. 2

Vďaka obsahu luteínu, beta karoténov a zeaxantínu pomáha petržlenová vňať  udržiavať zdravý zrak a chrániť oči pred vekom podmienenou makulárnou degeneráciou.3

Petržlenová vňať tiež podporuje zdravé trávenie, pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a má protizápalové účinky. Je bohatým zdrojom nitrátov, ktoré pomáhajú rozširovať krvné cievy a tým pomáhajú znižovať krvný tlak. Výskumy poukazujú na to, že potraviny s vysokým obsahom nitrátov pomáhajú udržiavať krvný tlak v norme. 4

⁠

šošovicový šalát s petržlenom

šošovicový šalát s petržlenom


Vďaka čomu je toto jedlo zdravé

 

šošovica

ŠOŠOVICA

Šošovica je bohatým zdrojom vlákniny, folátov, medi, fostoru a mangánu. Podobne ako iné strukoviny je bohatým zdrojom molybdénu,5  minerálu, ktorý sa nachádza napr. v zubnej sklovine a pôsobí ako kofaktor pre viaceré dôležité enzýmy v tele – pomáha im správne fungovať.6


PETRŽLENOVÁ VŇAŤ

Petržlenová vňať je výborným zdrojom vitamínu C a rastlinného železa.⁠ Obsahuje vitamín A a vitamín K a flavonoidy myricetín a apigenín, ktoré pomáhajú v prevencii rakoviny. Má antibakteriálne vlastnosti a podporuje zdravie očí vďaka obsahu luteínu a zeaxantínu.7


PÓR

Podobne ako iná cibuľová zelenina aj pór obsahuje zlúčeniny síry, ktoré slúžia ako antioxidanty a zároveň pomáhajú pri detoxikácii tela a tiež formovaní spojivových tkanív. Obsahuje vitamín K, mangán a protizápalový antioxidant kaempferol.8


Semienkové krekry (bez múky)

semienkové krekry bezlepkové bez múky
Vytlačiť recept
5 (hodnotenia: 1)
Chrumkavé domáce semienkové krekry s ľanom a mandľovou múkou sú ideálnou náhradou chleba pre tých, čo nejedia obininy. Samozrejme sú prirodzene bezlepkové a neobsahujú ani mlieko, ani vajíčka.
Čas prípravy15 min.
Pečenie / varenie50 min.
Celkový čas1 hod. 5 min.
Typ jedla: Snack
Cuisine: Bez obilnín, Bezlepkové, Bezmliečne, Vegan
Značky: amarant, ľanové semienka, mandľová múka, semienka
Počet porcií: 8

Čo potrebujeme

Ľanové vajíčko

  • 4 PL najemno pomleté ľanové semienka
  • 12 PL voda

Cesto

  • 1 hrnček mandľová múka*
  • 1/2 hrnčeka slnečnicové semienka
  • 1/2 hrnčeka pufovaný amarant (alebo 1/4 mandľová múka + 2 PL proteínový prášok)**
  • 1/3 hrnčeka nahrubo pomleté ľanové semienka
  • 1/4 hrnčeka konopné semienka (lúpané)
  • 2 čl psyllium
  • 1 PL olivový olej
  • 1 čl mletá rasca
  • 3/4 čl soľ
  • podľa chuti môžete pridať čierne korenie, papriku, kurkumu alebo bylinky

Postup

Ľanové vajíčko

  • Zmiešame 4 PL najemno pomletých ľanových semienok s 12 lyžicami vlažnej vody a necháme 10 min. odstáť. Medzitým zmiešame ostatné ingrediencie.

Cesto

  • Zmiešame všetky ostatné ingrediencie a potom pridáme ľanové vajíčko, ktoré medzitým zhustlo.
  • Cesto spojíme silikónovou alebo plastovou varechou, na drevenú by sa cesto lepilo. Vznikne tuhšia zmes, ktorý premiestnime na silikónovú podložku. Na tejto podložke cesto rozvaľkáme natenko, nakrájame a zároveň ju použijeme ja na pečenie do rúry.
  • Cesto rozvaľkáme natenko pomocou silikónového alebo plastového valčeka, aby sa nelepilo. Pomocou stierky upravíme okraje, aby sa nerozchádzali (viď video v poznámkach). Potom cesto nakrájame buď pevnou stierkou alebo nožom, ktorý nepoškodí silikónovú podložku.
  • Pripravené cesto stiahnene s podložkou na nízky plech.
  • Pečieme v rúre pri 160°C cca 50 minút dochrumkava.
  • Necháme vychladnúť na mriežke.

Poznámky

*Ja som použila domácu po výrobe mandľového mlieka podľa postupu TU. Ak použijete kúpenú z obchodu (ktorá obsahuje viac oleja), pre chrumkavejší efekt pečte krekry trochu dlhšie (cca 60 min).
**Odporúčam kúpiť pufovaný amarant v DM - má zaujímavú chuť, prospešné nutričné zloženie a veľmi dobre podporuje chrumkavú konzistenciu krekrov. Bez neho to nie je úplne ono... 🙂 Môžete použiť aj inú náhradu - napr. teffovú či cícerovú múku. Ak by cesto bolo príliš husté, pridajte trochu vody. Cesto má byť pevné, ale ľahko rozvaľkateľné.
Ako upraviť okraje cesta:
https://nebojmesazdravojest.sk/wp-content/uploads/2021/02/VID_20210321_145940.mp4

šošovicový šalát s petržlenom

šošovicový šalát s petržlenom


Referencie & Zdroje:

  1. Tandfonline.com: Apigenin and related compounds stimulate adult neurogenesis
  2. Researchgate: A Review on Flavonoid Apigenin: Dietary Intake, ADME, Antimicrobial Effects, and Interactions with Human Gut Microbiota
  3. SemanticScholar: Lutein and Zeaxanthin Supplementation and Association With Visual Function in Age-Related Macular Degeneration
  4. PubMed: The effects of dietary nitrate on blood pressure and endothelial function: a review of human intervention studies
  5. WHfoods: Lentils
  6. Mercola: What Is Molybdenum?
  7. Healthline: 8 Impressive Health Benefits and Uses of Parsley
  8. WHfoods: Leeks

Článok nereprezentuje lekárske, alebo iné zdravotnícke postupy a názory, pokiaľ nie je uvedené inak v referenciách na odborné články a vedecké výskumy. Článok nie je určený na diagnostiku ani liečbu ochorení. Rady a odporúčania v tomto článku nenahrádzajú individuálnu konzultáciu s odborníkom. Každú výraznú zmenu stravy je dôležité konzultovať s odborníkom, predovšetkým pokiaľ máte intenzívne alebo chronické zdravotné problémy. Tento článok je určený na informačné a vzdelávacie účely.

0
Shares
  • Share On Facebook
  • Tweet It


bez obilnínbezlepkovébezmliečnehotové do 20 min.max 5 ingredienciíveganzdravé črevá


Možno sa vám bude páčiť
Opekaná ryža so šošovicou a kurkumou
22 júna, 2021
Čoko – koko donutky (vegan, keto, bez cukru)
15 apríla, 2021
Pšenová kaša z celého zrna (bezlepková)
30 marca, 2021
Komentovať a hodnotiť

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Recipe Rating




  • Vitajte!

    Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Verím, že tu nájdete inšpirácie a užitočné tipy, ktoré vám pomôžu nielen začať zdravšie jesť, ale aj prevziať svoje zdravie do vlastných rúk.


    Janka
  • Koučing zdravia & Nutričná terapia

    https://www.youtube.com/watch?v=Xv1zm9CgUKM
  • Zistiť viac
  • Značky

    alergia (1) antioxidanty (1) bez cukru (2) bezlaktózové (1) bezlepkové (36) bezmliečne (27) bez múky (2) bez obilnín (19) bez vajec (6) celozrnné (4) ekzém (1) fermentované (4) hotové do 20 min. (9) imunita (1) keto (8) klíčky (1) kváskové (5) low carb (9) max 5 ingrediencií (15) mikrozelenina (1) paleo (12) protizápalové (12) riešenia (1) vegan (20) vegetariánske (1) vitamíny (1) zdravé tipy (13) zdravé črevá (11) z trvanlivých potravín (18) ľahko stráviteľné (10) šošovica (1)
  • Online kurz UZDRAV SVOJE ČREVÁ

  • Pozrieť ukážku z kurzu ZDARMA
  • Novinky emailom

  • Tipy na knihy

    zdravý mozog

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Hľadať v receptoch

  • Aktuálne inšpiratívne eventy

  • Na stiahnutie

    imunita


nebojme_sa_zdravo_jest

Nebojme sa ZDRAVO jesť
Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a vše Blížia sa Vianoce 🎄 a popri darčekoch a všetkých prípravách niektorí z vás možno myslia aj na to, ako počas sviatkov nepribrať alebo ako zvládnuť vianočné hody bez tráviacich ťažkostí, nafukovania, refluxu, plynatosti či zápchy🥴

A napriek tomu, že sú Vianoce sviatkami radosti a pokoja, niekedy so sebou môžu priniesť aj riadnu dávku stresu. A keď sme v strese, naše trávenie nefunguje optimálne, práve naopak, absorbcia živín klesá a proces trávenia sa spomaľuje a narúša.

Preto príde vhod, keď sa okrem klasických vianočných pochúťok zásobíme aj chutnými bylinkami 🌿, ktoré pomôžu podporiť trávenie. Môžete ich pridať do varenia, niektoré aj do pečenia alebo si z nich uvariť chutný čajík🍵

🌿FENIKEL
obsahuje zlúčeniny, ktoré pomáhajú podporiť trávenie a upokojiť žalúdok. Podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, prináša úľavu od nafukovania a plynatosti. Zvyšuje sekréciu žlče, ktorá napomáha tráviť tuky.

🌿RASCA
podobne ako fenikel podporuje vylučovanie tráviacich enzýmov, urýchľuje proces trávenia a stimuluje produkciu žlče. Pomáha zmierniť hnačku a tlmiť ťažkosti spojené so syndrómom dráždivého čreva.

🌿ZÁZVOR
pomáha pri nevoľnosti a stimuluje trávenie. Pomáha uvoľniť tráviaci trakt a nervový systém. Pôsobí protizápalovo, zvyšuje produkciu žlče a pomáha zmierňovať svalové kŕče.

🌿ROZMARÍN
zahrieva žalúdok aj črevá, stimuluje cirkuláciu krvi, podporuje trávenie, zmierňuje nafukovanie, podporuje tok žlče a pomáha pri chronickej gastroenteritíde a kolitíde. 

Ak vás trávenie trápi už dlhšie a chceli by ste sa poradiť, neváhajte a napíšte mi 📧

#travenie #nafukovanie #zapcha #traviacetazkosti #bylinky #nutricnaterapia #zdravie #prevencia #fenikel #rasca #zazvor #rozmarin #prirodalieci
Mikulášske dobroty môžu byť chutné aj zdravé, však? 

Napríklad ako tento lahodný krémový čokoládový puding, o ktorom by ste nepovedali, že v sebe skrýva aj tekvicu 😜 Tá sa postará nielen o extra dávku vitamínov, minerálov a vlákniny, ale aj o hustú krémovú konzistenciu.

Tekvica je skvelou (aj skrytou) prísadou do množstva receptov, napr. do muffinov a wafflí a vyčarujete z nej aj dokonale vláčny tekvicový perník.

Recept na tento chutný zimný pudding nájdete na webe.
👉 Kliknite na link v BIO @ nebojme_sa_zdravo_jest

#zdravejedlo #zdravesladkosti #zdravevarenie #skrytazelenina #puding #tekvica #vegan #bezlepkove
Čo sa dozviete v novom webinári? Praktické a j Čo sa dozviete v novom webinári?

Praktické a jednoduché tipy, ktorými môžete podporiť svoje črevá každý deň.

Teším sa na vás 😊

👉LINK na webinár nájdete v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠

⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox #webinar
Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠ Prečo nes Ako obnoviť rovnováhu v črevách?⁠
Prečo nestačí užívať probiotiká? ⁠
Čo črevám škodí a čo im naopak pomáha?⁠
⁠
Dozvieš sa v novom praktickom webinári!⁠
⁠
👉LINK je v BIO @nebojme_sa_zdravo_jest⁠
⁠
⁠
⁠
⁠
#creva #zdravecreva #mikrobiom #mikroflora #imunita #zdravie #koncentracia #nalada #vyziva #probiotika #prebiotika #mozog #telo #travenie #hnacka #zapcha #stres #detox
Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín Trochu iná raňajková kaša... 🥰 bez obilnín. Z batátov🍠
Žiarivá, hrejivá - ideálna na chladné tmavé rána... 
Plná vlákniny pre podporu zdravého črevného mikrobiómu, vitamínu A pre ochranu slizníc a omega-3 (nielen) pre podporu výkonnosti mozgu 🧠

Ako ju pripraviť?

Pokojne večer predtým. Batáty nakrájame a uvaríme do mäkka. Scedíme a pridáme (rastlinné) mlieko a rozmixujeme na kašu so želanou hustotou. Ráno ohrejeme v hrnci.

Pred podávaním posypeme škoricou, podľa chuti pridáme trochu ďatľového alebo kokosového sirupu a chrumkavé vlašské orechy.

Vyskúšate?

#zdravie #zdravejedlo #zdravastrava #bataty #kasa #ranajkovakasa #skorica #orechu #vlasskeorechy #ranajky #vegan #bezlepkove #bezklieka #hrejivejedlo
Nepreháňam, takto pripravený ružičkový kel z Nepreháňam,
takto pripravený ružičkový kel zjedia aj ľudia, ktorým normálne až tak nechutí😜

Kľúčom je ghee (ghí) - teda prepražené maslo. S olivovým olejom to nebude rovnaké...

Ako na to? 
Čerstvý ružičkový kel nakrájame na plátky. Orestujeme na panvici s ghí (nebojte sa, pridajte koľko treba, viac je niekedy naozaj viac... 🥰). Počas prípravy dochutíme soľou, čiernym korením a mletou rascou. 

Môžete podávať ako prílohu alebo s cestovinou (podobne ako kapustové fliačky). 

Ružičkový kel podporuje zdravú pečeň aj črevá. Je zdrojom antioxidantov, vlákniny, vitamínu K a folátu. Ghí patrí k zdravým tukom, obsahuje kyselinu maslovú, ktorá tiež podporuje zdravé črevá - pomáha v prevencii rakoviny hrubého čreva aj pri liečbe Crohnovej choroby a syndrómu dráždivého čreva.
Ak vás zaujíma viac o tom ako podporiť zdravie čreva, kliknite na online kurz - LINK je V BIO @nebojme_sa_zdravo_jest 

Rasca podporuje dobré trávenie a má hrejivý účinok, takže ideálny sezónny recept na tieto chladné upršané dni ☔

Čo poviete, vyskúšate?

#kel #ruzickovykel #zdravejedlo #zdravyrecept #creva #zdravecreva #rakovinacreva #vlaknina #bezlepkove #rastlinnastrava
🥰 Máte radi ovocné koláče? Ja ich milujem 🥰 Máte radi ovocné koláče? 

Ja ich milujem. Samozrejme, že ovocie je najlepšie jesť surové (píšem hneď na úvod pre kritikov 😜 a s mierou) ale ovocné koláče sú ovocné koláče.... skrátka bez nich by leto nebolo letom 😍

Samozrejme sa dajú pripraviť v zdravších variáciách. Nemusíme ich osladiť cukrom, môžeme použiť čakankový alebo javorový sirup. Cesto môžeme pripraviť z rôznych múk, vrátane mandľovej, ovsenej alebo bezlepkovej pšenovej. A slnečnicový olej nahradiť kokosovým olejom alebo kvalitným kokosovým alebo sójovým jogurtom.

K mojim tajným ingredienciám (hlavne v bezlepkových receptoch) patrí kokosová múka. Najradšej mám tú z 
@dm_slovensko pretože krásne vonia (cítim v nej jemnú vanilku) a dodá koláčiku lahodnú chuť. 
A ako posýpka výborne poslúžia mandľové lupienky :)

A moje hlavné pravidlo je: Málo CESTA a veľa OVOCIA ❤️

Aký je váš obľúbený letný ovocný koláč?

#nebojmesaZDRAVOjest #zdravykolac #zdravepecenie #zdravejedlo #ovocnykolac #letnykolac #bezlepkove #glutenfree #pseno #psenovamuka #kokosovamuka #bezcukru #zdravesladkosti
Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje te Priatelia, pozývam vás lepšie spoznať svoje telo a drobných pomocníkov, ktorí v ňom žijú - váš MIKROBIÓM.

V novom online kurze UZDRAV SVOJE ČREVÁ objavíte nové obzory, nový pohľad na zdravie a naučíte sa čo môžete každý deň urobiť pre svoje črevá, aby vám mikróby v nich slúžili najlepšie ako len môžu 🙂

👉 Link je v BIO 

Nájdete tam bližšie informácie aj ukážky video lekcií zdarma. 

Kurz je dostupný z nahrávok - môžete začať kedykoľvek a postupovať vlastným tempom - rýchlo alebo pomaly 😉

Teším sa na vás!

#nebojmesaZDRAVOjest #imunita #creva #mikrobiom #probiotika #prebiotika #zdravecreva #zdravie #zdrave #zdravejedlo #zdravevarenie #hrubecrevo #prevencia #onlinekurz #ucenieprezivot

Novinky emailom

  • Aj zdravé jedlo môže byť chutné a rýchlo hotové! Jedlo nám dodáva energiu, chráni zdravie a pomáha liečiť. Objavte nové jedlá, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

             

    janka@nebojmesazdravojest.sk

     

  • Zdravé tipy

    • Ako a prečo pestovať klíčky a mikrozeleninu
      11 marca, 2022
    • 10 tipov na najlepšie prebiotiká v potravinách
      26 februára, 2021
    • Vitamíny a výživové doplnky pre posilnenie imunity...
      9 januára, 2021

  • Zdravé potraviny

    • STONKOVÝ ZELER vo vašej kuchyni
      27 januára, 2020
    • HNEDÁ RYŽA vo vašej kuchyni
      30 októbra, 2019
    • KARFIOL vo vašej kuchyni
      2 júla, 2019


  • Zásady ochrany súkromia
  • GDPR nastavenia
  • Cookies
© Copyright Nebojme sa ZDRAVO jesť 2020 Všetky práva vyhradené.
Akékoľvek kopírovanie obsahu webstránky je bez predchádzajúceho súhlasu prevádzkovateľa zakázané.  
Pre vyhľadávanie stačte enter
Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Viac informácií o tom ako používame cookies a možnosť upraviť svoje preferencie nájdete v sekcii UPRAVIŤ NASTAVENIA
Nebojme sa ZDRAVO jesť
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Zásady ochrany súkromia

Táto webstránka používa súbory cookie nevyhnutné pre jej optimálne fungovanie. Cookie súbory sú občas ukladané na vašom zariadení a rozoznávajú, či ste už túto webstránku v minulosti navštívili a podľa toho prispôsobujú zobrazenie určitých elementov webstránky.

Nevyhnutné súbory Cookies

Nevyhnutné súbory Cookies by mali byť stále povolené, aby mohli byť uložené vaše preferencie cookies.

Ak nepovolíte tieto nastavenia cookies, nebude možné uložiť vaše preferencie. To znamená, že zakaždým keď navštívite túto webstránku, budete musieť znovu povoliť alebo odmietnuť cookie nastavenia.

Analytické cookies

Táto webstránka používa Google Analytics pre získavanie anonymnej štatistiky návštevnosti webstránky ako počet návštevníkov denne, najpopulárnejšie sekcie webstránky a podobne.

Povolením týchto súborov cookies nám pomáhate zlepšovať obsah a fungovanie tejto webstránky.

Prosím najskôr povoľte nevyhnutné súbory cookies, aby sme mohli uložiť vaše preferencie!

Ako používame Cookies

Viac informácií o tom ako používame súbory Cookies nájdete tu: Cookies